on-page-seo-optimizacia-1
On-page SEO оптимизация

On-page SEO оптимизация

 

Какво е On-page SEO оптимизация и защо ни е нужна ?

On-page SEO оптимизация e индивидуалната оптимизация на уеб страница така, че тя да се класира възможно най-високо в резултатите на търсачките и да привлича таргетиран трафик. On-page SEO оптимизация обхваща техническа част (HTML, код, структура и други) и съдържанието на сайта (текстове, изображения, описания и други). Качествената On-page SEO оптимизация е задължителна при условие, че искате да постигнете добри резултати във вашата цялостна SEO стратегия. On-page SEO оптимизацията често не бива изпълнена изцяло и това води до слаби и незадоволителни класирания в SERP. Много хора подценяват ключови елементи на модернат On-page SEO оптимизация и това рефлектира върху цялостното ранкване на вашия уеб сайт.

elementi-na-on-page-seo-optimizacia-2
Елементи на On-Page SEO оптимизацията

Елементи на On-page SEO оптимизацията

Както всяка основна част от цялостната SEO стратегия On-page SEO оптимизацията има своите важни фактори и елементи, които трябва да бъдат изпълнени професионално и в рамките на модерната SEO оптимизация. Само така даденият уеб сайт ще може да се класира подобаващо в SERP и да донася подходящ трафик и приходи на своите собственици. Основните елементи на On-page SEO оптимизацията са :

Анализ на състоянието. Препоръчваме всяка On-page SEO оптимизация да започва с подробен анализ на цялостното състояние на дадения уеб сайт. Проверка на дублирано съдържание, оптимизация на CMS-а, проверка на неработещи връзки са само част от важните действия, които трябва да се предприемат. За всяка On-page SEO оптимизация  е важно сайтът да бъде регистриран в инструментите на Google, да използва Analytics, и да има добра репутация. Това са само част от началните процедури за качествената On-page SEO оптимизация.

Техническа оценка и подобрения. Твърде малко са днешните уеб сайтове, които отговарят дори на 50% от техническите изисквания за качествена On-page SEO оптимизация. Задължителната проверка на домейн параметрите (име на домейн, пренасочване на страниците, история и репутация на домейна) е само началото на техническия анализ. Много важна част от една On-page SEO оптимизацията е наличието на качествен хостинг. Голям процент от уеб сайтовете не обръщат внимание на хостинг услугата, която закупуват, но добрия хостинг влияе пряко върху On-page SEO оптимизация и респективно върху SEO резултатите. Отдавна се знае, че бързите уеб сайтове се класират по-добре от по-бавните, а и самите потребители не харесват да качат и да имат трудности при браузването в даден сайт.

Още един важен технически елемент от On-page SEO оптимизацията е нуждата от мобилна версия или responsive дизайн на сайта. Днес, когато мобилните търсения надминават тези от настолните компютри е от ключово значение да имате добро класиране и в мобилния SERP. Много SEO компании забравят да посъветват клиенти си да внедрят AMP (Accelerated Mobile Pages) в своите сайтове.

Още един фактор в днешната On-page SEO оптимизация  е наличието на Flash в сайтовете. Тази технология вече е отживелица и влияе изключително негативно върху SEO представянето в Google. Изчистването на тези грешки, заедно с премахването на ненужни елементи като таблици в кода например са важни, но рядко прилагани действия в On-page SEO оптимизацията на даден сайт.

Използването на black hat SEO тактики също влиза в On-page SEO оптимизацията. Коректните SEO фирми трябва да изчистят наличието на непозволени трикове в клиентския сайт, защото рано или късно той ще бъде наказан и вероятността да не попадне в класирането дори е много голяма.

Код на сайта. Този елемент частично се припокрива с техническия, но като цяло включва редактиране на описанията, заглавията, меда данните в сайта, както и правилно структуриране на URL адресите. Изключително важен момент при изграждането на работеща On-page SEO оптимизация.

Изображенията също са важен елемент в On-page SEO оптимизацията. Техните описания, размери и текстове са критерии за днешните търсачки и тяхната оптимизация е не по-малко важна от останалите параметри на вашия уеб сайт.

Избор на целеви страници. След като е направен SEO одит и анализ на ключовите думи, On-page SEO оптимизацията започва с избор на целеви страници, които да оптимизирате по избрани предварително ключови думи. Този фактор е есенцията на бъдещите таргетирани посещения. Ако бъде изпълнена както трябва On-page SEO оптимизацията и избора на целевите страници, то вашия сайт ще генерира натурален трафик, които е безценен за всеки онлайн бизнес.

Вътрешен линк билдинг. Оформлението на вътрешните линкове е сложна и важна задача. 90% от днешните сайтове имат слаба On-page SEO оптимизация и респективно некачествен вътрешен линк билдинг. Модерното SEO налага няколко правила, които трябва да се спазват, когато слагате линкове във вашия сайт и такива, които линкват външно съдържание.

Сигурност. Много малко са SEO компаниите, които обръщат внимание на сигурността на клиентските сайтове. Въпреки, че пряко не влияе на SEO, вашият уеб сайт трябва да бъде защитен и затова смятаме, че този елемент е част от модерната On-page SEO оптимизация. Ъпдейтването на системата на сайта и плъгините към нея трябва да бъде своевременно, защото ако сайтът ви бъде хакнат и свален дори за кратко, тогава търсачките може да го класират далеч по-назад отколкото е в момента.

Съдържание. Google винаги са казвали : „Правете съдържание за хората, а не за търсачките“. Днес, когато On-page SEO оптимизацията еволюира и се променя постоянно, качественото съдържание остава константа и основна част за професионалната и резултатна SEO оптимизация. Наличието на уникално, SEO оптимизирано съдържание, което бива споделяно в социалните мрежи е ключов елемент от всяка On-page SEO оптимизация

greshki-v-on-page-seo-optimizacia-3
Грешки в On-Page SEO оптимизацията

Често срещани грешки при On-page SEO оптимизацията

Много често се виждат фрапиращи грешки в дадена On-page SEO оптимизация. Най-често срещаните такива днес са:

  • Наличието на огромно количество Flash в кода на сайта.
  • Липса на описания, мета данни, алт атрибути и други
  • Липса на оптимизирана мобилна версия
  • Бавен хостинг и „тежък“ сайт като цяло
  • Липса на user friendly интерфейс.
  • Некачествено, копирано съдържание
on-page-seo-optimizacia-ot-optimystica-4
On-page SEO оптимизация от Optimystica

On-page SEO оптимизация от  Optimystica

Изграждането на On-page SEO оптимизация е сложна задача и нейното изпълнение рефлектира върху останали SEO елементи на пълната SEO стратегия (анализ на ключови думи, външен линк билдинг и т.н). Ако вашият уеб сайт не е получи качествен On-page SEO оптимизация, тогава резултатите в SERP няма да са задоволителни.

Възползвайки се от On-page SEO оптимизацията на Optimystica, вие ще може да се съсредоточите върху останалите аспекти на вашия онлайн бизнес, докато ние работи за вас и оптимизираме сайтовете ви.

Екипът на Optimystica изгражда On-page SEO оптимизация и цялостни SEO стратегии вече над 7 години. Специализирали сме се в изпълнението на On-page SEO оптимизация, която е в крак с последните тенденции на SEO и ще ви гарантира професионално решение за вашия уеб сайт. Ние ще ви направим техническата On-page SEO оптимизация, ще изградим вътрешен линк билдинг, ще създаваме SEO оптимизирано съдържание за вашите нужди и всичко това ще е само част от модерната и качествена On-page SEO оптимизация, която предлагаме.

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!