Защо онлайн бизнесът се нуждае от СЕО оптимизация
Защо онлайн бизнесът се нуждае от СЕО оптимизация

Защо онлайн бизнесът се нуждае от СЕО оптимизация

Онлайн присъствието за почти всеки бизнес е неотложна част от цялостната маркетинг стратегия. Няма предприемчив собственик на бизнес, който да не отдели средства за постигане на добри резултати в онлайн присъствието на неговия бранд. Най-ефективният метод за привличане на таргетирани посетители в дългосрочен план е качествената СЕО оптимизация (анг. SEO). Електронният гигант Google дори сподели в своя блог, че „СЕО оптимизацията е най-добрата инвестиция в дългосрочен план“. По последни проучвания професионалните услуги за СЕО оптимизация се търсят с 17% повече през 2017 година спрямо предходната. И това е една нормална тенденция, защото ако поръчате СЕО оптимизация от професионална компания за SEO услуги.

СЕО оптимизацията е съвкупност от различни маркетинг и SEO похвати, които изпълнени правилно ще подобрят значително позициите на вашия сайт в резултатите на търсачките (SERP). Именно таргетираните търсения са сред най-ценните ресурси в интернет пространството за всеки бизнес и СЕО оптимизацията се грижи те да се увеличават постоянно. Предимствата на СЕО оптимизацията пред останалите маркетинг способи като Adwords, Facebook Ads и т.н. е , че в дългосрочен план инвестицията се отплаща много повече отколкото моментната реклама в различните мрежи.

Елементи на СЕО оптимизацията
Елементи на СЕО оптимизацията

Елементи на СЕО оптимизацията

Днешната СЕО оптимизация се разделя на няколко главни сегмента, които съчетават различните елементи на цялостната SEO стратегия. Основните части на СЕО оптимизацията са :

Анализ на ключовите думи. Този елемент от СЕО оптимизацията е в основата на добрите бъдещи резултати. Много е важно клиентите, заедно с оптимизаторският екип да изберат най-правилните ключови думи, по които да се оптимизират избраните в последствие целеви страници. Качествения подбор на ключовите думи увеличава ефективността на цялостната СЕО оптимизация и подобрява таргетирането на бъдещите посетители, което е изключително важно за много онлайн бизнеси.

Вътрешна СЕО оптимизация. On-page СЕО оптимизацията се характеризира с детайлен SEO одит, който определя бъдещите промени по самия уеб сайт на клиента. Подобренията, които се прилагат са от различно естество:

  • Технически промени – голяма част от уеб сайтовете се нуждаят от коренна промяна в кода на сайта и въвеждане на някои модерни изисквания за днешната СЕО оптимизация. Всичките нужни промени в технически план трябва да се направят в началото на стратегията за СЕО оптимизация, тъй като е нужно време на търсачките да обновят промените в алгоритмите си.
  • Вътрешен линк билдинг. Всички линкове, водещи към вътрешни или външни страници трябва да се оптимизират. Няма добра СЕО оптимизация без качествен вътрешен линк билдинг. Промяната на вече съществуващите линкове, така че да бъдат максимално ефективни за цялостната СЕО оптимизация е трудоемка и сложна работа. Тя трябва да се извърши много внимателно и прецизно, в противен случай може да се получи крайно негативен ефект върху класирането на сайта.
  • Съдържание – Google винаги са повтаряли, че трябва да се създава съдържание за хората, а не за търсачките. Професионалната СЕО оптимизация прави така, че хем хората да получават интересна информация, хем съдържанието да бъде SEO Редактирането на вече съществуващото съдържание, както и редовното добавяне на уникално ново съдържание е изключително важен елемент от всяка СЕО оптимизация. Нуждата да показвате, че вашия сайт предоставя интересна информация за посетителите е в есенцията за доброто SEO.

Външна СЕО оптимизация. Всички нужни действия, които ще подобрят SEO присъствието на даден сайт извън самия него се нарича Off-page (външна) СЕО оптимизация. Елементите на този сегмент от СЕО оптимизацията са :

  • Външен линк билдинг. Основен фактор за доброто класиране. Въпреки, че много SEO специалисти казват, че линковете все повече отпадат като елемент за алгоритмите, набирането на качествени линкове от авторитетни сайтове е ключова стъпка от всяка професионална СЕО оптимизация.
  • СЕО оптимизация за социални мрежи. Днес, когато социалните мрежи са основна част от онлайн присъствието на всеки бизнес, няма как да не се оптимизира всеки сайт и за тях. Още повече, че социалните мрежи за изключително важен фактор за Google и другите търсачки. Няма добра стратегия за СЕО оптимизация, която да не съдържа оптимизране за социалните мрежи.
  • Локална СЕО оптимизация. Много бизнеси имат нужда от SEO, което да акцентира СЕО оптимизацията върху местните резултати. Пример за такива бизнеси е собствениците на физически магазини, които искат обектите им да излизат на първо място в локалните търсения. Местната СЕО оптимизация все повече заема важна част от всяка SEO стратегия.
  • SEO на онлай магазин. Електронната търговия е силно зависима от SEO и затова във времето се обособи отделен елемент, който съчетава вече изброените, но и някои характерни способи за онлайн магазините. 100% от водещите онлайн платформи инвестират огромни суми в СЕО оптимизация, факт който говори сам по себе си за важността на SEO за продажбите, позиционирането и цялостния бизнес на онлайн търговията.
СЕО оптимизация от Optimystica
СЕО оптимизация от Optimystica

СЕО оптимизация от Optimystica

Екипът на Optimystica има над 7 годишен опит в СЕО оптимизацията. Нашата компания е изградила стотици успешни SEO стратегии и е задоволила нуждите на над 100 доволни клиенти. При нас ще намерите професионални SEO услуги, които ще ви помогнат да изкачите вашите сайтове на най-високи позиции в търсачките. Optymistica предлага цялостна СЕО оптимизация, която включва всички модерни методи на SEO. Не отлагайте и не оставяйте вашите конкуренти да заемат челните позиции! Обадете ни се и ние ще ви поканим на среща, в която ще направим индивидуален анализ за нуждата от СЕО оптимизация за вашия уеб сайт.

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!