Оптимизация на сайт за мобилни устройства – за търсенията, които искат резултати сега!

Все по-голяма част от хората предпочитат да търсят продукти или услуги от телефона си и това прави оптимизацията на сайт за мобилни устройства изключително важна част от маркетинговата стратегия на всеки бизнес. В 21ви век няма как да имате сайт, който да няма оптимизация на сайт за мобилни устройства. А потребителите са свикнали толкова с факта, че са склонни да напуснат сайта, просто защото не изглежда добре или е труден за използване. Дори търсачките, при класиране, избират първо страниците, преминали през оптимизация на сайт за мобилни устройства. За да разберете как най-добре да се справите с процеса на оптимизация на сайт за мобилни устройства, прочетете в следващите редове.

Оптимизация на сайт за мобилни устройства 1 - нужда

Оптимизация на сайт за мобилни устройства – свържете се с нас!

Как да разберете дали имате оптимизация на сайт за мобилни устройства?

Процесът е значително улеснен от Google и вече имате възможността да видите дали сайтът ви и неговият дизайн са подходящи и лесни за използване на мобилни устройства с помощта на Search конзолата. Трябва да поставите адреса на вашия сайт и Google ще направи кратка проверка дали според неговия алгоритъм е преминал през оптимизация на сайт за мобилни устройства. Сред най-важните неща, които се гледат по време на тези тестове за оптимизация на сайт за мобилни устройства, са бързина на зареждане на сайта и страниците му, достъпност на дизайна, функционалности, използвани плъгини и екстеншъни и други. Ако изработвате сайт в момента е много важно да изискате от вашите програмисти да извършат и процеса на оптимизация на сайт за мобилни устройства. Те трябва да създадат дизайн, който да е лесен за използване и да се зарежда бързо. Само така оптимизацията на сайт за мобилни устройства ще е успешна и потребителите ще изберат именно вашия сайт, а не този на конкурентите ви.

 

Преди да започнете оптимизация на сайт за мобилни устройства

Има много и различни фактори, които са изключително важни в процеса на оптимизация на сайт за мобилни устройства. И ако досега не сте се занимавали с това, процесът може да се окаже доста по-сложен от очакваното. Тогава имате възможност да избирате между 2 варианта оптимизация на сайт за мобилни устройства – да прочетете повече сами или да се доверите на фирма, която да извърши процеса на оптимизация на сайт за мобилни устройства. Ако решите да го направите сами, съветваме ви да прегледате нашата книга „На първо място в Google”, където има важна информация за десктоп и оптимизация на сайт за мобилни устройства. Също така е хубаво да разгледате и наръчниците и инструкциите на Google, които ви дават основни насоки и съвети за оптимизация на сайт за мобилни устройства. И не забравяйте регулярно да използвате инструмента в Google Search Console за да следите дали вашият сайт успешно преминава оптимизация на сайт за мобилни устройства!

В края на процеса на оптимизация на сайт за мобилни устройства, вие трябва да разполагате с платформа, която да е четлива, функционална и да изглежда добре на всеки екран – независимо дали е лаптоп, таблет, телефон или друго смарт устройство. Важно е оптимизацията на сайт за мобилни устройства и цялостният дизайн да следват типичната пътека на потребителя. Затова е важно да я начертаете и да сте наясно точно каква е преди да започнете процеса на оптимизация на сайт за мобилни устройства. Можете да помислите дали не искате да разработите и мобилно приложение, в допълнение към оптимизацията на сайт за мобилни устройства. Ако бизнесът ви се състои в активното предлагане на стоки или услуги, които можете да рекламирате, предлагате и продавате чрез приложение, то това може да е много логична стъпка. Мобилните приложения са специално създадени за смарт устройства и са друг метод за таргетиране на посетители. Но със сигурност не означава да не преминете през оптимизация на сайт за мобилни устройства!

Оптимизация на сайт за мобилни устройства 2 - подобрете сайта си

Оптимизация на сайт за мобилни устройства – подобрете сайта си

Оптимизацията на сайт за мобилни устройства изисква динамичен дизайн, съобразен с по-малкия екран

Колкото и красив и изпипан да е вашия сайт, ако не изглежда добре на телефон и не може да се използва лесно, значи ви трябва нов. Част от процеса на оптимизация на сайт за мобилни устройства включва използването на интуитивен дизайн, който да е независим от устройството, което потребителят използва. Репсонсив дизайнът е много важен и популярен при оптимизацията на сайт за мобилни устройства, дори е препоръчван и от най-голямата търсачка Google. А е добре да обмислите използването на такъв дизайн при оптимизацията на сайт за мобилни устройства, защото:

  • Е по-лесно да споделяте съдържанието си, посредством един и същи URL адрес;
  • Тази част от оптимизацията на сайт за мобилни устройства се взима под внимание при класиране от Google и търсачката може да ви разположи на по-предна позиция заради него;
  • След оптимизацията на сайт за мобилни устройства с респонсив дизайн ще ви бъде лесно да поддържате и обновявате уебсайта си;
  • Респонсив дизайнът ви помага да избегнете често срещани грешки при оптимизацията на сайт за мобилни устройства, както и пропуски при форматирането;
  • Не изисква допълнително време, пари и усилия за настройването му;
  • Ботовете на Google, проверяващи за оптимизация на сайт за мобилни устройства и обхождащи сайтовете, за да знае търсачката какво е съдържанието им, ще преминават по-лесно и по-бързо. Това означава, че с тази част от оптимизацията на сайт за мобилни устройства сайтът ви по-бързо ще бъде разпознат от Google, включително и всички промени, които правите след публикуването му. Освен това с оптимизация на сайт за мобилни устройства клиентите ви ще ви намират по-бързо и по-лесно.
Оптимизация на сайт за мобилни устройства 3 - доверете се

Оптимизация на сайт за мобилни устройства – за по-добри резуктати

Оптимизация на сайт за мобилни устройства с Оптимистика

Ако смятате, че процесът на оптимизация на сайт за мобилни устройства е прекалено сложен за вас, нямате нужните знания или просто нямате време да се занимавате с това – значи се нуждаете от професионална помощ. За да сте сигурни, че оптимизацията на сайт за мобилни устройства е правилно изпълнена и ви носи всички ползи, то тя трябва да е извършена от компетентен екип от експерти в областта. От 2006 година насам ние извършваме оптимизация на сайт за мобилни устройства и за декстоп версии на сайта. Имаме стотици доволни клиенти, на които сме помогнали с оптимизация на сайт за мобилни устройства и сме убедени, че можем да помогнем и на вас! Независимо дали искате да ви обучим на процеса на оптимизация на сайт за мобилни устройства или искате да го направим вместо вас – ние сме насреща! Обадете ни се още днес и научете как да направим безплатна консултация, на която да ви разкажем повече за процеса на оптимизация на сайт за мобилни устройства

Как да разберете дали имате оптимизация на сайт за мобилни устройства?
Преди да започнете оптимизация на сайт за мобилни устройства
Оптимизацията на сайт за мобилни устройства изисква динамичен дизайн, съобразен с по-малкия екран
Оптимизация на сайт за мобилни устройства с Оптимистика

4.6/5 - (5 votes)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Интернет репутация 4 - продуктПродажби онлайн 4 - подарък