Продажби онлайн – за всеки бизнес, който иска лесно да достига до клиентите си в Интернет!

В 21ви век продажбите онлайн са част от всеки бизнес, които се занимава с активно предлагане на стоки и услуги. Едва ли има компания, която да не знае колко е важна репутацията в интернет и възможността за извършването на продажби онлайн. Последните месеци ни показаха много добре, че продажбите онлайн са най-сигурния и удобен вариант, който може да се справи в всякаква глобална ситуация. Но как да стигнете до ефективни продажби онлайн? Ако не знаете отговора на този въпрос – то ние сме насреща!

Продажби онлайн 1 - свържете се

Продажби онлайн – свържете се с нас!

Продажби онлайн чрез персонализиран електронен магазин

За да осъществявате най-добре продажби онлайн, вие се нуждаете от електронен магазин, който да показва на клиентите ви вашето портфолио от продукти и услуги. Създаването на персонализиран електронен магазин е процес, с който можете да се захванете и сами, но често ще се натъкнете на различни трудности, които може да изискват намесата на професионалисти. За разлика от информационните сайтове, които се създават значително по-лесно, платформите за продажби онлайн изискват доста повече знания и умения. При създаването на електронен магазин за продажби онлайн трябва да знаете какви защити и сигурност трябва да притежавате, за да гарантирате данните на вашите потребители, как да качите вашите продукти, да ги организирате, да пускате периодични намаления или промоции, записване към newsletter, политика за бисквитки и какво ли още не! За това просто се лишете от това напрежение и се доверете на фирма, която знае как да прави платформи за продажби онлайн!

 

Продажби онлайн чрез различни системи

Предполагаме, че знаете, че когато дойде време да създавате платформа за продажби онлайн, трябва да изберете система, на която тя да работи. Както wordpress е изключително използвана платформа за създаване на уебсайтове, така има и много платформи, подходящи за създаване на електронен магазин за продажби онлайн. Сред най-често срещаните и използваните в България платформи са WordPress, OpenCart, WooComers и други. Но съществува и още един дебат, когато говорим за създаване на сайт за продажби онлайн – дали да заложите на платформа, която да качите на собствен домейн или да се възползвате от пакетно решение, познато още като SaaS. Тези решения дават на собствениците на бизнеси възможността бързо и лесно да създадат магазин за продажби онлайн, без да се налага да се занимават с инсталиране на различни приложения, настройване или плащане на такси за хостинг. Всеки един модел на създаване на платформа за продажби онлайн има своите предимства и недостатъци. Затова е хубаво да помислите добре, преди да вземете това решение, защото след това може да ви коства много време и усилия при преминаване от единия модел в другия. А понякога това е и практически невъзможно!

Продажби онлайн 2 - увеличаване

Продажби онлайн – увеличете ги

  • Продажби онлайн на собствен хостинг

Платформите за продажби онлайн, които се помещават на ваш собствен хостинг ви дават значително по-голяма възможност за коригиране, добавяне и премахване на функционалности. Нямате абсолютно никакви ограничения, що се отнася до изготвянето на вашата платформа за продажби онлайн. На ваш собствен хостинг можете да си направите настройките, които искате и, при увеличаване на обема от работа, да не се притеснявате от увеличение на трафика към сайта ви. Можете да оптимизирате вашия онлайн магазин, за да ви намират клиентите по-лесно и да имате повече продажби онлайн. И не на последно място – платформата за продажби онлайн на собствен хостинг ви позволявате да работите по нея самостоятелно, заедно с външен партньор или да заложите изработката изцяло на външна фирма.

Недостатъците на собствения хостинг що се отнася до създаване на платформа за продажби онлайн не са много, но са важни за отбелязване. На първо място – вие трябва да се грижите много повече за вашия сайт за продажби онлайн и хостинга ви. Трябва регулярно да изпълнявате необходимите процедури за проверка и обновяване, за да сте сигурни, че вашата платформа за продажби онлайн е сигурна и защитена – за вас и вашите потребители. Не само това – когато клиентите ви имат проблем, значи и вие имате проблем. Ако работите само по вашата платформа за продажби онлайн трябва непрестанно да се грижите за отстраняването на подобни бъгове, което може да бъде досадно и доста времеемко. И не на последно място – създаването на платформа за продажби онлайн на собствен хостинг може да отнеме повече време, от колкото настройването на такава в специализиран SaaS доставчик.

  • Продажби онлайн на споделени платформи

Сега е време да разгледаме и външните платформи, които ни позволяват да създадем магазин за продажби онлайн. Те са предпочитани от бизнесите, които имат по-малък начален капитал и търсят изгодно решение за продажби онлайн. Едно от предимствата на такива платформи е, че изграждането на ваш собствен магазин за онлайн продажби става много бързо и лесно, а таксата, която заплащате не е толкова голяма. Когато клиентите ви имат проблем или вие се сблъскате с трудности при управлението на вашите продажби онлайн, имате поддръжка, към която можете да се обърнете по всяко време. И не на последно място, с подобни платформи за продажби онлайн се работи лесно, което означава, че не се нуждаете от специфични знания и умения за настройване и опериране.

Продажби онлайн 3 - системи

Продажби онлайн – системи

Недостатъците на подобни платформи за продажби онлайн в началото не са много, но може да ги усетите след време, когато бизнесът ви се разрасне. Най-важният минус на споделените платформи за продажби онлайн е, че фактически вашата платформа не е точно ваша. Тя не се намира на ваш хостинг и вие имате права над нея, колкото модераторът ви е позволил. Това може да бъде особено неприятно в бъдеще – ако имате много продажби онлайн, условията ви може да се вдигнат (като цени) и вече да не ви е изгодно да сте на споделена платформа. Обаче прехвърлянето също би било доста скъпо. И така влизате в спирала, от която трудно можете да излезете. Споделените платформи за продажби онлайн не са подходящи и за бизнеси, които планират да предлагат над хиляда продукта в тях. И не на последно място – почти всички магазини, осъществяващи онлайн продажби през споделени платформи изглеждат еднакво, защото темите са относително еднакви. Как ще се отличите от конкурентите си и ще генерирате продажби онлайн, като сте като всички останали?

 

За да постигнете по-високи продажби онлайн се нуждаете от професионалисти, които да ви научат как се прави! Обадете ни се още днес, за да направим безплатна консултация на тема „Как ефективно да повишите вашите продажби онлайн“! За да покажем, че сме сериозни в нашите намерения с SEO, придобиването на SEO сертификат е голямо преимущество, и това ще доведе до създаването на авторитет пред останалите конкуренти.

Продажби онлайн чрез персонализиран електронен магазин
Продажби онлайн чрез различни системи

 

4.6/5 - (7 votes)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Оптимизация на сайт за мобилни устройства 4 - за вашия сайтРедизайн на уебсайт 4 - цветен