Как да избера правилната боя за коса?

Как да избера правилната боя за коса?

В нашето съвремие почти всяка жена има опит в използването на боя за коса. Все по-често и мъжете проявяват смелостта да подобрят външността си, като се доверят на боята за коса. Всъщност, именно косата е едно от нещата, които най-силно се забелязват във външността ми. Промяната в нея, особено цветовата, може истински да ме преобрази. Поради това е важно да направя най-добрия избор на боя за коса. От нея зависи не само дали ще бъде постигнат желаният цвят, но и дали ще бъдат нанесени увреждания на косата ми.

Какво представлява боята за коса?

Боя за коса на супер цени 1

Боя за коса със светъл оттенък

Боята за коса е продукт от козметиката, чрез който мога да оцветя косата си в желан цвят. Този вид промяна на визията датира от стотици години, превръщайки се постепенно в любим метод за подобряване на външността.

За разлика от сега, в миналото промяната на косата е била привилегия само на определена прослойка на обществото. Освен кралското семейство единствено аристократите са имали възможността да променят цвета и формата на своята коса. На практика използването на първоначалната боя за коса е било свързвано в най-голяма степен с власт и привилегии.

Едва след промяната на обществената структура се дава възможност и на обикновените граждани да експериментират с косата си. През деветнадесети век се осъществява и голямата революционна крачка в козметиката, в това число се поставя и началото на съвременното производство на боя за коса.

 

Защо днес хората използват боя за коса?

Съществуват разнообразни причини за това все по-голям брой жени, а и вече мъже, да се доверяват на боя за коса за постигане на желаната външност.

Безспорно най-срещаният мотив за използването на боя за коса е побеляването. Макар прошарената коса да е символ на мъдрост, приемането на визуалната зрялост не е никак лесно и приятно. За повечето жени този процес може да бъде дори силно мъчителен. За разлика от бръчките и отпускането на тялото, посивелите коси не могат да бъдат прикрити по друг начин. Често обаче, бялата коса не идва с възрастта, а се причинява от други фактори като стрес и наследственост. Единственият начин да се справим с този нежелан ефект е именно използването на боя за коса.

Боя за коса супер цени 2

Боя за коса за нова визия

Все по-срещана причина за използването на боя за коса е и желанието за промяна. Често то е предизвикано от смяна на работното място, промяна в семейното положение или просто стремеж към ново начало в живота. С подобен вид промени се предизвиква и жажда за визуална трансформация. Благодарение на изобилието от модерни бои за коса жените могат лесно да експериментират със себе си. Без значение от желанията – черна, руса, червена или може би синя коса, съвременната боя за коса може да превърне всяко желание в реалност.

Как да избера правилната за мен боя за коса?

При избора на подходяща боя за коса важна роля играе дали искам временна или дълготрайна промяна в цвета на косата.

  • Ако не съм от най-смелите или не съм убеден, че с избрания от мен цвят коса ще изглеждам добре, е препоръчително използването на временна или полу-перманентна боя за коса.

При временната боя за коса (оцветител) новият цвят се измива постепенно, като след няколко изплаквания с вода няма да има и следа от него.

Полу-перманентната боя издържа повече от временната, но и тя се задържа до определен брой измивания. Това е често предпочитана тип боя за коса, поради факта, че тя не прониква дълбоко в косъма и в много малка степен вреди на косата.

  • Ако съм сигурен в моя избор на цвят, мога и направо да използвам перманентна боя за коса. Тя прониква по-дълбоко в косъма, като променя изцяло естествения цвят. Перманентната боя за коса обаче използва в различна степен химически съставки. Поради това е от много важно значение да избера професионална боя за коса.

Защо да избера професионална боя за коса?

Хората, които държат на добрия вид на своята коса и винаги се стремят към перфектна визия, е най-добре да се доверят на боя за коса от професионална козметична линия.

Боя за коса супер цени

Боя за коса за червен оттенък

Единствено използването на качествена боя за коса, е гаранция за постигане на търсения резултат. Некачествените бои за коса причиняват нежелан ефект, а разликата между хидратирана червена коса и розова коса с червени нюанси, се крие единствено в избора на боя.

Некачествената боя за коса съдържа в себе си и множество силни химикали, които могат непоправимо да увредят косата или дори да ни причинят алергични реакции. За разлика от нея професионалната боя за коса нанася минимална вреда на косъма и здравето. Тя съдържа в себе си ефикасни растителни екстракти, които дори подхранват косата, придавайки й здравина и блясък.

Само професионалната боя за коса може да постигне истински дълготраен, наситен и естествено изглеждащ цвят. Тя съдържа подхранващи масла, които подобряват устройството на косъма, което прави косата по-гъста и красива.

Едно е сигурно – не бива да правим компромиси с добрия вид на косата си. Единствено по този начин може да постигнем визията, към която се стремим.

Какво представлява боята за коса?
Защо днес хората използват боя за коса?
Как да избера правилната за мен боя за коса?
Защо да избера професионална боя за коса?

 

Leave a Comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

оптимуцкане