Проект за бранд „Mini Mia“ (част 1)

Продължаваме с представянето на различни проекти за изграждане на бранд, които са предоставени от нашата SEO компания.

 

  1. ПРОУЧВАНЕ НА ПАЗАРА

      Проучване на Потребителите – Преди пускането на продукта на пазара ще „наспамя“ социалните мрежи и мейлите на хората с въпроси, свързани с продукта.Ще разпитам за препоръки и всякакви идеи и т.н.Общо взето ще се допитам и ще се опитам да направя обратна връзка с тях.

      Проучване на Конкурентите –  Информацията се сменя постоянно и е трудно още от сега да се правят някакви заключения.Но според първоначалните ми проучвания, конкурентите общо взето, не променят целевата си група и са сравнително последователни. Рекламата им е насочена в целева група, но същото ще се отнася и за мен и моята рекламна кампания. Като цяло за сега събирам данни, но малко преди да го пусна на пазара, ще има официално -така да се каже проучване и ще реша как точно да действам.

      Тенденции на пазара – Ще се съобразя с тях или поне с  някои от тях като: отчитане на характеристиките на работни места, развиване на работодателската марка, подобряване на стратегиите за управление на работната сила и др.

      Проучване на Световната практика – Данните бързо се променят и за това ще чакам до последно за официално проучване.

 

  1. 4P НА МАРКЕТИНГ МИКСА

      Product – Мини сешоар за коса с възможност за използване без да е включен в мрежата. Мини сешоар със същите възможности, специализиран за боядисана коса.

      Price – Мини Миа  25 лв. и Мини Миа (care) за боядисана коса 35 лв.

      Place – Основно в моловете и по търговските улици и на сайта, от който могат да си го купят онлайн.

      Promotion – Към момента не мисля, защото продукта е малко специфичен и не предразполага към някакви комбинации с други продукти, а само с боя за коса. Другия вариант е при покупка на повече от един продукт, процент от цената, (но едва ли често някой си купува два сешоара), затова към момента за промоции не мисля.

 

Връзка към следващата статия.

 

Проект за бранд „Mini Mia“ (част 1)
Оценете тази страница

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Проект за бранд Palitra.bg 6