Проект за бранд „Сinders slippers“ (част 5)

Компанията ни за SEO оптимизация Optimystica представя проект за изграждането на бранд „Сinders slippers“ (част 5)

 

КОМУНИКАЦИЯ КЪМ РАЗЛИЧНИТЕ ТИПОВЕ ПОТРЕБИТЕЛИ

“Cinder’s Slipper” се стреми да намери „обща дума“ с всеки един от своите потребители. Точно поради тази причина, брандът има множество комуникационни канали, за да може всеки един клиент да комуникира с марката по най – лесния, удобен и приятен за него начин.

Комуникацията се води индивидуално с всеки един потребител. Двата най – масови типа потребители са тези, които предпочитат комуникация чрез социални мрежи – това са клиентите, които са силно активни във Facebook, Instagram, Twitter и интернет мрежата като цяло. Другата група са тези, които предопичат личната комуникация – разговори на място лице в лице или по телефона.

“Cinder’s Slipper” се стреми да комуникира еднакво добре с всички свои потребители, независимо от избрания от тях комуникационен канал.

 

КОМУНИКАЦИЯ ПРЕЗ РАЗЛИЧНИТЕ ФАЗИ НА ЖИЗНЕНИЯ ЦИКЪЛ

 

Фаза 1: Създаване на продукта – по време на тази фаза марката се концентрира върху вътрешната комуникация между административния отдел и служителите на бранда. Също така се води и активна комуникация с потенциални партньори, с които биха си били взаимно полезни в бъдеще.

Фаза 2: Въвеждане на пазара – по време на тази фаза комуникацията с потребителите ще е най – агресивна. Тук ще се наблегне на реклама, PR, промоции, ивент маркетинг. В тази фаза е важно да се оставят достатъчно впечатляващи първи впечатления, за да може интересът на потребителите в бранда да бъде събуден. В тази фаза брандът „ще вдигне шум“ и ще обяви съществуването си посредством всички налични  комуникационни канали.

Фаза 3 – 5: Приемане от Early adopters, Majority, Laggards – по време на тези фази “Cinder’s Slipper” ще се концентрира върху face-to-face. Това са фазите, в които потребителите или ще приемат и заобичат бранда, или ще го отхвърлят. Затова личната комуникация с тях и изграждането на доверие, имидж и репутация са ключови през тези фази. Марката смята, че личната комуникация е най – добрия подход за постигането на тези цели.

Фаза 6: Насищане – това е фазата, в която комуникацията е по – обрана. Потребителите вече са опознали бранда и са го приели. Тук е моментът отношенията между марката и потребители да се затвърдят.

Фаза 7: Подкрепа – това е фазата, в която брандът може да „отдъхне“. Достигне до тази фаза, значи вече е постигнал целта си и вече има желаната репутация. Тук комуникацията ще е припомняща, от време на време, но точно в подходящия момент. 

 

БРИФ И РАБОТА С РЕКЛАМНАТА АГЕНЦИЯ 

 

Продукт “Cinder’s Slipper” е новосъздадена марка, която за първи път излиза на пазара. Тя се позиционира в сегмента на луксозните стоки. Уникалното в нашия продукт е, че предлагаме нещо ново, нещо което не се е предлагало преди. Стъклените обувки на “Cinder’s Slipper” продават нещо много повече от просто обувки. Те продават мечта, фантазия. Нито един друг бранд в бранша досега не е успял да направи това.
Потребители Потребителите, които ще използват нашия продукт са дами и млади момичета, с високи доходи. Те търсят нещо специално, нещо различно. Те искат продукт, който да спира дъха на околните, да събужда в тях възхищение и може би дори и малко завист. Те търсят продукт, който да им помогне да направят специалния им повод още по – впечатляващ и запомнящ се.  Потребителите на “Cinder’s Slipper” са свикнали на един определн стандарт начин на живот. Те посещават места, на които биха били лесно разпознати, места, на които дрехите, с които са облечени, няма да останат незабелязани. Те са силно активни в социалните мрежи.
Конкуренти Рекламните кампании на нашите конкуренти са мащабни. За рекламни лица те използват световно известни личности, които да промотират марката им. Те са силно активни в социалните мрежи. Спонсорират редица събития. Това, което те имат в плюс е, че те са вече установени брандове с репутация и последователи. Но това, с което “Cinder’s Slipper” се отличава от тях, е че те предлагат на клиентите си един нов и уникален продукт, който нито един друг бранд не е успял да им предложи до сега.
Бранд идея С една дума, това което “Cinder’s Slipper” се опитва да каже на своите потребители е, че те са специални. Те са единствени по рода си. И дори и да не го вярват, за една вечер, за един специален повод “Cinder’s Slipper” може да им даде това, от което се нуждаят, за да го повярват.
Кампания “Cinder’s Slipper” има нужда от гарант, джингъл и графични стандарти. Гарантът трява да бъде някой уважаван бранд в бранша на дрехи от висшата мода и облеклата за специални случаи. Те трябва да са готови да предложат нашия бранд на техните клиенти. Джингълът и графичния дизайн трябва да напомнят нещо магическо. Те трябва да отговарят на имиджа на бранда – уникални, впечатляващи, вълшебни, сбъдващи мечти.
Цели Целта на реклмната кампания е да създаде познаваемост на бранда сред заинтересованите страни. Искаме, когато една жена реши, че иска нещо наистина специално, което да обуе например на своята филмова премиера, първия бранд, който би бил подходящ да удоволетвори най – пълноценно нуждите й да е “Cinder’s Slipper”.

Екипът на “Cinder’s Slipper” осъзнава, че това ниво на познаваемост ще отнеме време, но ако след първия етап от рекламната кампания брандът е спечелил поне 150 клиенти, кампанията ще се счита за успешна.

„Едното нещо” „Ние можем да направим Вашия специален ден още по – специален!“
Срокове Един месец за измисляне и уточняване на гарант, джингъл и графични дизайни.

Един месец за измисляне и уточняване на цялостната концепция на рекламната кампания.

Дебриф от страна на рекламната агенция трябва да бъде предоставен до 15.08.2017г.

Одобрение от страна на “Cinder’s Slipper” рекламната агенция ще получи до края на месец август.

Кампанията ще е силно активна в продължение на три месеца – от октомври до декември (включително).

Ограничения Бюджетът като за начало ще възлиза в рамките на 5 000 лв. като в тази сума се включва и криейтива.

Важно е кампанията да е силно активна в периода от октомври до декември, за да може брандът да набере скорост точно на време за пролетния сезон.

Референции Логото на бранда ще бъде предоставено на рекламната агенция заедно с брифа. “Cinder’s Slipper” няма реализирани предишни кампании, с които да се съпоставка. Това, което брандът знае, че иска от рекламната кампания, е тя да бъде агресивна, но не натрапчива. Всичко трябва да е изпипано и направно с вкус. “Cinder’s Slipper” продава мечти. Наложително е качеството да е максимално, а кича минимален.

 

РАЗВИТИЕ И РАЗШИРЕНИЯ НА БРАНДА

 

Целта ни е в рамките на пет години да отворим работни ателиета във всички големи градове в Европа и най – вече трите модни столици: Париж, Лондон, Милано.

 

В рамките на 10 години планът е да се разрастнем и отвъд океана с работилници в Ню Йорк и Лос Анджелис.

“Cinder’s Slipper” иска да се разшири и осново своя пръв суб-бранд, на име “Cinder’s Pouch”. Това ще е бранд, произвеждащ стъклени чанти, които да върят в комплект с обувките, с разлика на това, че ще бъдат направени от олекотено стъкло, за да са по – практични. Те отново ще имат детайли изработени от скъпоценни или полу скъпоценни камъни, но също така ще имат и закопчалки и механизми изработени благородни метали. Планът е суб-брандът да стартира в рамките на две години и половина, но проектът е гъвкав и подлежи на преразглеждане.

 

 

Проект за бранд „Сinders slippers“ (част 5)
Оценете тази страница

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Бранд проект VippropertiesBG 1