Проект за бранд „Craft & Draft“ (част 1)

Компанията ни за SEO оптимизация Optimystica представя проект за изграждането на бранд „Craft & Draft“(част 1)

 

СЪДЪРЖАНИЕ НА ПРОЕКТА

 

ПРОУЧВАНЕ

 

КОНКУРЕНТИ И СЕГМЕНТАЦИЯ НА ПАЗАРА

 

ПОТРЕБИТЕЛИ

 

ПРАКТИКАТА В ЧУЖБИНА

 

БРАНД ИДЕЯ

 

ТАРГЕТ

 

CUSTOMER INSIGHT

 

ПОЛЗИ – BENEFIT LЕVELS

 

ПРОДУКТ

 

ДИФЕРЕНЦИАЦИЯ

 

REASON TO BELIEVE – ТЕХНОЛОГИЯТА

 

СТРАТЕГИЧЕСКО ПОЗИЦИОНИРАНЕ

 

ЛИЧНОСТ, ЦЕННОСТИ, ТОН

 

ДИСТРИБУЦИОННИ КАНАЛИ

 

ЦЕНОВО ПОЗИЦИОНИРАНЕ

 

МАРКЕТИНГОВИ КОМУНИКАЦИИ

 

АТРИБУТИ НА БРАНДА (ИМЕ, ЛОГО, СЛОГАН…)

 

КОМУНИКАЦИОННИ И МАРКЕТИНГОВИ ЦЕЛИ

 

ОПРЕДЕЛЯНЕ НА БЮДЖЕТ ЗА МАРКЕТИНГОВИ КОМУНИКАЦИИ

 

КАМПАНИЯ ПО КОМУНИКАЦИОННИ КАНАЛИ

 

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА КОМУНИКАЦИОННАТА АКТИВНОСТ ПРЕЗ ГОДИНАТА

 

КОМУНИКАЦИЯ КЪМ РАЗЛИЧНИТЕ ТИПОВЕ ПОТРЕБИТЕЛИ

 

КОМУНИКАЦИЯ ПРЕЗ РАЗЛИЧНИТЕ ФАЗИ НА ЖИЗНЕНИЯ ЦИКЪЛ

 

БРИФ И РАБОТА С РЕКЛАМНАТА АГЕНЦИЯ

 

РАЗВИТИЕ И РАЗШИРЕНИЯ НА БРАНДА

 

ПРОУЧВАНЕ НА ПАЗАРА
Проучване на ПотребителитеВсе повече хора са разочаровани от масово предлаганите на пазара индустриални бири. Всички ценим качествата на наливното пиво. И почти винаги го предпочитаме пред бутилираното, да не говорим за метални опаковки или PET. Не са малко случаите, когато човек има желание да се наслади на хубава наливна бира в домашни условия. А какво по-хубаво от крафт бира, която да си налеете собственоръчно у дома?
Проучване на КонкурентитеКонкуренцията за вниманието на бирените фенове се увеличава. Тя обаче е и полезна, тъй като открива все повече възможности не само за тези, които обичат да си кажат „Наздраве“ в компания по заведения, но и за другите – които пазят в своите домове подходящи чаши и обичат да ги използват „по предназначение“.

Пазара на бира изглежда доста наситен, но се предлагат предимно индустриални бири със спорно качество. От друга страна крафт пивоварните предлагат по-качествена бира, но за ограничен кръг потребители, основно за консумация на място. Свободната пазарна ниша, която откриваме е за качествена крафт бира за консумация у дома.

Тенденции на пазараВ последните години се появиха доста крафт пивоварни, които предлагат алтернатива на индустриалните бири. Големите производители усетиха заплахата от загубата на клиенти и започнаха да пускат серии  в стил крафт (Загорка Ретро, Камница Старо пиво, Ариана Варка 7 и т.н.). Но в случая това е просто въпрос на маркетинг, като при вкуса и качеството няма съществена разлика.
Проучване на Световната практика Крафт пивоварните се появяват първо в Америка, а после и в Европа и се завръщат към добрите традиции във варенето на бира. Произвеждат в малки количества, като на производството се отделя повече време, а съставките са с естествен произход. В последните години имат бурно развитие, като набират голяма популярност и крадат пазарен дял от индустриалните производители. Поради по-малките обеми крафт пивоварните са много иновативни по отношение на продуктите, дистрибуционните канали и предложенията за консумация. Много от производителите предлагат решения за наливна бира у дома, докато у нас тази практика липсва.

 

2. 4P НА МАРКЕТИНГ МИКСА
Product Крафт бира за консумация у дома
Price 3 -5 лв за литър. Среден ценови клас за категорията. При сключване на 1 годишен абонамент за 5л на седмица, клиента получава безплатно инсталация за наливна бира
Place На място в пивоварната, поръчка през сайта и доставка по домовете, интернет магазини, специализирани магазини за ценители на бирата
Promotion Рекламна кампания, спонсорство, брандиране, промоции
  1. ПОЛЗИ

 

 

ВАШИЯТ БРАНД:

Craft & Draft

Обществена отговорностЗа здраво семейство и домашен уют
Себереализация„Точно каквото искам и когато го искам“
Социален успехВсички приятели искат да ти идват на гости
Емоционална ползаУдоволствието от вкусна наливна бира, изпита у дома
Рационална ползаБирата съдържа вещества, които стимулират имунната система и хормона на щастието. Някои активни вещества от хмела в бирата имат успокояващо, обезболяващо и сънотворно действие.
ФункцияНаграда за сетивата. Бира за релакс след тежкия работен ден
Качество на продуктаВкусна бира с естествени съставки, без консерванти.
Параметър на продуктаБира, приготвена по специална рецепта, със собствен стил и автентичен вкус, не е филтрирана, нито пастьоризирана. Слабо-газирана, свежа и ароматна

 

Връзка към следващата статия

 

Проект за бранд „Craft & Draft“ (част 1)
Оценете тази страница

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!