За какво да внимавам при покупка на детски блузи?

За какво да внимавам при покупка на детски блузи?

Появата на нов член на семейството е един от най-щастливите моменти в живота на всяка двойка. Миговете на истинска радост обаче вървят заедно с множество отговорности и тревоги. Грижите за всяко едно дете налагат и взимането на решения за избор на важните за него продукти. Един от тях е например покупката на най-подходящите детски блузи.

За какво да внимавам при закупуването на детски блузи?

Когато избирам детски блузи за детето ми, задължително трябва да се съобразя с неговите години. Това е така, не само защото всички детски блузи имат размер, съобразен с възрастта.  Също така в зависимост от годините на детето, ще трябва да търся различни качества в съответните детски блузи.

Какво е важно при избора на детски блузи за бебе?

Ако моето дете е на възраст под 2 години, трябва да се старая материята на неговите детски блузи да е фина и мека. Това е важно с оглед дрехата да не причини раздразнения по кожата му, или по-лошо – да предизвика алергични реакции.

Детски блузи бебе

Детски блузи за бебета

Важно е, също така, моделите на закупените детски блузи да не са трудни за обличане или събличане. Това изискване е ценно, тъй като със сигурност ще се налага преобличането на детето по няколко пъти на ден. А тази ежедневно повтаряща се дейност не бива да представлява трудност както за родителя, така и за самото бебе.

При закупуването на детски блузи трябва да се стремя и към избор на дрехи, които подлежат на третиране в пералня. Това ще ми спести прането на ръка, което пък ще ми предостави повече свободно време. Гледането на бебе отнема изключително много часове и енергия. Едва ли бих искала да прекарам малкото си свободно време в пране на детски блузи. Ще бъде още по-удобно, ако бъдат закупени детски блузи, които съхнат бързо или могат да бъдат слагани в сушилня.

Кои са подходящите детски блузи за деца до 7 години?

Ако детето ми е на възраст между 2 и 7 години, при избора на детски блузи трябва да се съобразя с по-различни характеристики на дрехата. На първо място, детските блузи трябва да са удобни на детето. Това е възраст, в която децата прекарват по-голямата част от времето си в игри. Криеница, игра с топка или тичане – значение няма. Малчуганите са постоянно активни, а ние трябва да се погрижим всяко тяхно движение да бъде удобно за тях.

При тази възрастова група отново е от голямо значение детските блузи да могат лесно да се перат и бързо да съхнат. Поради високата интензивност на играта детето често ще цапа своите дрехи. В този смисъл е важно да закупя и детски блузи, чиято материя диша, за да може максимално да се намали изпотяванета на детето.

детски блузи 1 - 7-годишни

Детски блузи за момчета

Между 2 и 7 години е възрастта, в която детето започва да формира свой вкус и  предпочитания за начина си на обличане. Хубаво е, то да бъде оставено свободно да изразява своите желания и да не му се налага чуждо мнение. Все пак не само възрастните, но и всички деца, имат нужда да се чувстват себе си в дрехите, в които са облечени.

Децата предпочитат да носят в най-голяма степен шарени детски блузи, които имат свежи цветове и картинки. Например най-често срещаният избор при момчетата са картинките на супергерои. Ако купя на сина си детски блузи на супермен или спайдърмен, той със сигурност ще остане доволен. Момиченцата пък предпочитат детски блузи с картинки на цветя и принцеси, както и дрехи, украсени с камъчета и панделки. Разбира се, не трябва да ограничавам желанията на децата си. Ако малката ми принцеса поиска детски блузи на супермени, то не трябва заради предразсъдъци да натискам спирачка на щастието й.

Как е редно да се облича един юноша?

Подрастващите на възраст между 7 и 14 години трябва постепенно да бъдат оставяни изцяло самостоятелно да се обличат. Препоръчително е да позволявам на детето само да избира своите детски блузи, както и стила си на обличане. С тръгването на училище детето започва да се социализира, като неговите предпочитания за детски блузи могат да бъдат пряко повлияни от начина на обличане на децата от класа. Поради това е важно да не влияем с нашите действия на социалните контакти на детето. Като родител наше задължение ще е единствено да го научим да съчетава по най-добрия начин своите детски блузи и панталони.

В юношеската възраст детето отново ще се нуждае от удобни дрехи, с които да може удобно да играе и да се забавлява. Носенето на костюми и рокли например няма да му дава максимална свобода на движение. Разбира се, всяко дете трябва да притежава в своя гардероб и официални детски блузи, панталони и рокли. Но е препоръчително те да бъдат носени само на специални поводи като сватби, кръщенета или пък първия учебен ден.

За какво друго трябва да внимавам при избора на детски блузи?

Без значение от възрастта на моето дете винаги трябва да се стремя към закупуване на детски блузи, които са от естествена материя. От една страна, по този начин детските блузи ще са меки и приятни на допир. От друга страна, ще бъде по-малък шансът да предизвикват някакъв вид алергична реакция като например появата на зачервявания или сърбеж по кожата. Хубавата материя на детските блузи,също така, ще намали възможността за избеляване на цвета.

Детски блузи 3 - цапане

Замърсени детски блузи

Препоръчително е да имам предвид и факта, че децата имат нужда от повече на брой дрехи, включително и детски блузи, в сравнение с възрастните. Малчуганите много бързо растат, като също така постоянно замърсяват и късат дрехите си.  Поради това е важно детето да има широк набор от детски блузи.

Хубаво е, внимателно да се съобразявам и с температурата навън. При закупуването на зимни детски блузи най-важното, на което трябва да обръщам внимание, е те да са дебели, за да могат качествено да топлят малкия юнак. Летните детски блузи пък трябва да са тънки и да са от материал, който предизвиква прохлада на детето.

За да носи детето с удоволствие закупените детски блузи, те несъмнено трябва да отразяват актуалните тенденции в детската мода. За него би било най-приятно, ако разполага с възможност за избор между разнообразни и модерни детски блузи.

 

За какво да внимавам при закупуването на детски блузи?
Какво е важно при избора на детски блузи за бебе?
Кои са подходящите детски блузи за деца до 7 години?
Как е редно да се облича един юноша?
За какво друго трябва да внимавам при избора на детски блузи?

 

За какво да внимавам при покупка на детски блузи?
8 (160%) 1 vote

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!