10 съвета за избор на детски рокли

Важна част от гардероба на всяко момиче, независимо от неговата възраст, са детските рокли. Още с прохождането си, повечето млади госпожици проявяват желание да бъдат красиви като своите майки. Не са малко дори тези от тях, които, докато са сами във вкъщи, обличат дрехите на мама, обуват токчетата й и си слагат от нейното червило. Дори в ежедневието си повечето малки дами се стремят да подражават на своите майки, настоявайки например да носят подобни на техните рокли. Не подминавайте това желание на децата си, а им купете най-прекрасните за тях детски рокли. Ето нашите 10 съвета за правилен избор на детски рокли.

 1. Съобразете детските рокли с предпочитанията на детето

С напредването на възрастта е хубаво постепенно да позволявате момичето ви само да избира детските си рокли. До 7 години е периодът, в който всички деца започват да формират свои предпочитания, включително и за начина си на обличане. Ако имате например колебания между няколко модела или цвята, това е идеалният момент да поискате мнението на вашата малка принцеса. Съобразете се с това коя рокля повече й харесва, коя би носила с по-голямо желание и коя изобщо не й допада.

След като детето ви навърши 7 години и започне да ходи на училище, е препоръчително да го оставите изцяло самостоятелно да избира своите дрехи, включително и детските рокли. Насърчавайте дъщеря си единствено да съчетава по най-добрия начин роклята с обувките, но не налагайте собствените си желания.

Детски рокли 1 - вкус

Детски рокли за всеки вкус

С тръгването на училище момичетата вече имат изградени предпочитание за стил на обличане. За формирането на техния външен вид важна роля ще изиграят както училището, така и социалните контакти на детето. Например, ако най-добрата приятелка на дъщеря ви носи детски рокли с лалета, веднага след това и вашата малка принцеса ще поиска такива. Бъдете по-деликатни с детето си, като се стараете да не му налагате носенето на определен вид детски рокли. В противен случай може да повлияете негативно на приятелствата и запознанствата му. Не забравяйте и че не само възрастните хора, но и всички малки дами, изпитват необходимост от това да се чувстват себе си в дрехите си и да бъдат приемани такива, каквито са.

 1. Вземете предвид удобството на вашето момиченце

Децата прекарват по-голямата част от времето си в различни игри като криеница, куцанка или просто гоненица. И момчетата, и момиченцата са в постоянна активност. Това важи дори за официалните поводи като сватби и кръщенета – децата винаги си играят. Детските рокли могат понякога да пречат на забавленията, затова и се насочвайте към купуването на по-удобни. Такива са по-широките, по-меките и не прекалено дългите детски рокли. Те ще предоставят удобство на малката принцеса при всяко едно нейно движение, включително и в игрите.

 1. Имайте предвид възрастта на детето

Когато избирате детски рокли е хубаво да се съобразите с годините на дъщеря си. Това е наложително не само защото роклите имат размер, съобразен с възрастта. Има също така  модели, които не са подходящи за малки момичета. Такива са например детските рокли с голи гърбове, прекалено дългите, крайно късите, както и силно вталените. Не бива все пак да се забравя, че целта е вашето дете да изглежда като малка принцеса, а не да се имитира външността и облеклото на възрастна жена.

 1. Съобразете с ежедневието

Не само дамските, но и всички детски рокли, имат различни модели в зависимост от повода. Може да избирате между официални детски рокли и такива в ежедневен стил. Препоръчително е всяка малка дама да има в гардероба си поне една официална рокля, която да бъде обличана за специални събития като първия учебен ден, кръщенета, сватби и рождени дни.

Детски рокли 2 - официални

Детски рокли – официални

Трябва обаче да внимавате при какви обстоятелства ще обличате дъщеря си с подобни детски рокли. Хубаво е официалните детски рокли да бъдат слагани само за важни поводи. Ако детето например отива на училище или излиза на разходка, този тип детски рокли не биха били подходящи. В ежедневието е препоръчително да обличате своята малка принцеса в по-обикновени, по-спортни и най-важното – по-удобни детски рокли. Те няма да пречат на детето, ако реши да си играе, да бяга или дори да рита топка.

5.      Купете детски рокли от хубава материя

Платът на всички дрехи, включително и на детските рокли, трябва да бъде мек и приятен на допир. Важно е също така да се стремите към избор на детски рокли от естествена и фина материя. Такъв тип детски рокли не предизвикват алергични реакции, като с тяхната покупка ще предотвратите появата на зачервявания и сърбеж по кожата на детето. Добрата материя би могла да намали и възможността от избелване на цвета на детските рокли при многократно пране. Едва ли бихте искали да обяснявате на малката си принцеса, че не е хубаво повече да носи любимата си червена рокля със зайчета, тъй като вече е станала розова.

 1. Съобразете температурите навън

Необходимо е да имате предвид, че за всеки един сезон има специални модели детски рокли. Най-хубавите за лятото са тънките, без ръкави.

Детски рокли 3 - летни

Детски рокли – летни

Препоръчително е детските рокли да бъдат и по-широки, за да носят прохлада на малкото ви момиченце. През останалите дни от годината купувайте по-плътни детски рокли – с къс или дълъг ръкав, за да могат да топлят максимално добре детето ви. През най-студените дни от година се налага да избягвате да обличате момиченцето си в рокли. Все пак, на първо място винаги трябва да поставяте здравето на детето, а едва след това стремежа към приказен външен вид.

 1. Заложете на цветното

В най-голяма степен малките момичета харесват цветни дрехи. Ако купите детски рокли в свежи и ярки цветове като жълто, зелено, червено и розово, момиченцето ви със сигурност ще остане доволно. Младите дами харесват също така детски рокли, които са украсени с картинки на цветя, принцеси, анимационни герои и животни. Може да заложите и на детски рокли с декорация от панделки, брокат и маниста. Създайте истинско вълшебство от дрехи за момиченцето си.

 1. Избягвайте белия цвят

Децата постоянно цапат своите дрехи, без значение с какво се занимават. Какъвто и да е поводът за обличането на роклята, било то рожден ден или ходене на училище, се старайте да избягвате белите детски рокли. Едва ли бихте искали още на първия час след слагането на хубавата рокля, тя да бъде видимо замърсена, а вашето момиченце да прилича по-скоро на пепеляшка, отколкото на принцеса.

 1. Изберете качественото

Залагайте при избора на детски рокли не само на хубавите  материи, но и на красивите кройки. Евтините и некачествените детски рокли не само по-бързо губят цвета си, но и по-лесно се късат. Вашата дъщеря заслужава най-доброто, поради което компромиси за цената за сметка на качеството не бива да се правят. По-добре й купете 5 скъпи детски рокли, които ще носи дълго, вместо да се налага да взимате всеки месец нова.

Детски рокли 4 - качествени

Модерни детски рокли

 1. Заложете на модерното

  За да носи дете с удоволствие купените му детски рокли, е препоръчително те да спадат към актуалните модни тенденции. Всеки представител на нежния пол, дори и малките момичета, изпитват удоволствие да разполагат в гардероба си с много на брой, разнообразни на цвят и модел модерни детски рокли. Това ще спомогне и за повишаването на нейните самочувствие и социални контакти, които днес все по-силно се влияят от външния вид. Все пак и не забравяйте, че основната цел на всеки родител е щастието на неговото дете.

   

  1.Съобразете детските рокли с предпочитанията на детето
  2.Вземете предвид удобството на вашето момиченце
  3.Имайте предвид възрастта на детето
  4.Съобразете с ежедневието
  5.Купете детски рокли от хубава материя
  6.Съобразете температурите навън
  7.Заложете на цветното
  8.Избягвайте белия цвят
  9.Изберете качественото
  10.Заложете на модерното

10 съвета за избор на детски рокли
Оценете тази страница

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!