SEO състезание – проект за бранд „GingerBee“ (част 1)

Компанията ни за SEO оптимизация Optimystica представя проект за изграждането на бранд „GingerBee“ (част 1)

 

Сироп ДжинджърБий (GingerBee) Сироп -Walmark

/хранителна добавка за енергия и тонус/

ДжинджърБий е хранителна добавка под формата на сироп. Това е иновативен продукт в портфолиото на Валмарк, който попада в категорията Енергия и тонус.

Продуктът се отличава от конкурентите с комбинацията от активните съставки, а и с формата, под която се предлага за прием – (сироп). Трите главни съставки, от които се състои продуктът са: джинджифил, лимон, пчелно млечице. Отличителното е количеството концентрация на активните съставки, както и комбинацията от точно тези три съставки. Още старите хора са казвали, че не голямото количество, а правилното съчетание и дозировка са тайната на висококачествения продукт.

Конкуренцията на пазара на хранителни добавки е опустошителна и всяка една компания се бори за лидерски позиции и разширяване на продуктовото портфолио за задържане на първите позиции.

 

ПАЗАР / КОНКУРЕНТИ И СЕГМЕНТАЦИЯ НА ПАЗАРА

Продажбите на хранителни добавки в аптеките в България растат с по-бързи темпове от тези на лекарствата, (IMS Health за 2012 г.). Но добавките все още са пазар за 184.2 млн. лв., докато лекарственият е 10 пъти по-голям – около 1.8 млрд. лв.

В сферата на хранителните добавки се конкурират около 300 фирми – големи производители и вносители, и малки фирми, които разпространяват един-два продукта. Общо регистрираните добавки са над 3000, като всяка година на пазара влизат нови, а „животът“ на една добавка е от една до три години. Онези, които успеят да надживеят модата, обикновено са добавки на големи фармацевтични компании, които успяват да гарантират качество и ефект и да ги наложат на пазара.
 

Връзка към следваща статия

 

 

SEO състезание – проект за бранд „GingerBee“ (част 1)
Оценете тази страница

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!