Проект за бранд „Happy Biofresh“ (част 4)

Компанията ни за SEO оптимизация Optimystica представя проект за изграждането на бранд „Happy Biofresh““ (част 4)

 

ПРОДУКТ / ДИФЕРЕНЦИАЦИЯ / ПОЛЗИ / REASON TO BELIEVE
Брандът „Happy Biofresh“ ще представлява Био плодове и зеленчуци , които ще се произвеждат в специализирани оранжерии и овошни градини за производство на био продукти по всички европейски норми в районите около градовете Петрич и Сандански. В самите оранжерии и овошни градини ще се изгради и фирмен магазин , където ще може да се види и опита цялата гама от био плодове и зеленчуци които произвеждаме.Продуктите са 100% био.Ще се изгради и логистична база ,с която ще се подобри дистрибуцията на продуктите към веригите и останалите купувачи . Целта е да се направи затворен цикъл – от производство, през логистика , продажба и износ. Продуктите трябва да влязат да се продават във всички големи хранителни вериги и специализирани магазини за био храни. За разлика от останалите конкурентни фирми нашата цел е да наложим продукцията главно на българския пазар и след това вече да се търси износ към Европейския съюз. Повечето конкурентни фирми около 90% от продукцията им е предназначена за износ и само 10% за вътрешния пазар. Самостоятелен фирмен магазин на този етап няма да е рентабилен и затова сме се насочили към големите хранителни вериги и специализирани магазини. А сега малко информация за конвенционалното производство. Конвенционалното производство само по себе си се стреми да постигне бързи и качествени резултати, без да се интересува от околните при постигането на целите си. Това е тип производство, при което резултатът се постига с едностранна безкомпромисна експлоатация на природен ресурс, без абсолютно никакво намерение за неговото възстановяване, поне в предишните граници. Вложената пряка цена в един такъв продукт е в пъти по-ниска от косвената цена, която плащаме всички ние. Голямото количество химично синтезирани вещества, които са необходими за производството, унищожават напълно околната среда, редуцират биоразнообразието, натрупват се и отравят почвата, а оттам попадат в подпочвените води и се разпространяват навсякъде.
Ние, купувайки този продукт по-евтино от биологичния, не си даваме сметка, че всъщност плащаме много по-голяма цена през други пера на семейния бюджет. Ще дам пример: някой дали си е задавал въпроса каква част в ценообразуването на питейната вода е включено нейното пречистване от остатъчни количества пестициди преди да стигне до нас. Питали ли сте се досега защо са ви нужни все повече лекарства за един обикновен грип? Някой обръщал ли е внимание с колко се е увеличил делът на хората с алергии към различни храни от различен
произход?Всичко това се дължи на факта, че използването на пестициди и антибиотици в земеделието е довело до тяхното присъствие навсякъде в природата. Използването им като бумеранг се връща върху нашето здраве, защото те преминават през всички елементи и кръговрати на цялостната заобикаляща ни Биосфера. Да сте обърнали внимание колко се е увеличила консуматорската ви потребност без особени причини за това? Уравнението „домат плюс краставица плюс маруля по две ракии е равно на временно удоволетворение” не е еднозначно при използването на биологични или конвенционални продукти. Затова биологичните продукти не са само като поредната по-скъпа стока от щанда. Биопродуктът е нова философия. Той като визия не е по-различен от всичко останало, но като същност е устроен по по-различен начин. Неговата житейска история не се отличава по продължителност, но е с много по-интересни главни герои и събития.
„Това не обяснява по-високата цена!” ще кажат някои.
Срещу малко по-висока цена получавате продукт с по-добри вкусови качества, по-богат на витамини, антиоксиданти и фибри, без пестициди и минерални торове, абсолютно чист от ГМО, щадящ вашето здраве, не оставящ замърсена среда и на тези след него, не оставящ трайни следи в природата от своето присъствие и т.н.

Връзка към следаващата статия

Проект за бранд „Happy Biofresh“ (част 4)
Оценете тази страница

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!