Бранд проект „In Her Shoes“ (част 1)

Компанията ни за SEO оптимизация Optimystica представя проект за изграждането на бранд „In Her Shoes“ (част 1)

Проектът „In Her Shoes®” се базира на идеята за дамски обувки с подвижен, сменяем ток. Целта на този продукт е трансформацията на официалната обувка в ежедневна такава, който да превърне този бранд в моден , за ръчно изработени платформи/ходила за обувки и сменяеми съответни  токове. Предвижда се изработката да е от материали с уникален характер, а моделите удобни и неповторими. Всеки един продукт ще притежава марката на бранда, което ще го различава от друг подобен модел. Задачата на проекта е да удовлетворява клиентските изисквания и претенции за качество, постоянство, отзивчивост, разбиране, разнообразие от цветове и форми, въображение и неповторимост. Изграждането на успешния бранд се корени в уменията, възможностите и способностите на екипа, в който всеки дава максимума от себе си с една единствена цел – успешната реализация и позиционирането на бранда.

 

ПРОУЧВАНЕ

  1. Конкуренти и сегментация на пазара

Основната конкуренция в бранша се очаква от Deichman, Paolo Boticelli, Tendenze – големи търговски компании, които предлагат голямо разнообразие от обувки  в различни разцветки и стилове, аналогични на моята проектна идея, с изключение на токовете и възможността им за смяна. Като основен сериозен конкурент определям “Deichman” поради няколко причини: предлаганите от години обувки на българския пазар са с доказано и са познати и извън страната;  през изминалата  2016 г. компанията  регистрира ръст на продажбите от 2.7 % в България  –  около  30.9 млн. лв. при 30 млн. лв. за 2015 г. Ценовите нива се движат между 50 лв. до 140-170 лв. и то в зависимост от сезона. За зимния сезон се предлагат ботуши и боти, съответно тяхната цена е и по-висока. При Paolo Boticceli и Tendenze ценовите нива са сходни, стартират от 40 лв. до 120-130 лв. за чифт обувки от естествена кожа. Силните страни при конкурента „Deichman” са няколко: обувките, които се предлагат, са наистина качествени и удобни; за допълнителното им удобство се предлагат анатомични специфични стелки, които допринасят за допълнителен ефект на удобството; предлагат се регулярни промоции. Слабите страни не са видими в обектите от търговската мрежа, но вероятността да има такива е налице.

Някои от моделите на другите две конкурентноспособни търговски не са удобни за носене, особено тези на висок ток. В повечето случаи материалите са некачествени, изключение правят само моделите, изработени от естествена кожа. Слабо място е поддържането на номерация от всички модели. Например, често се случва клиентки да желаят да изпробват 6-7 модела и търсят определен номер, например 38 , който е по-масов и се изкупува най-бързо, а в същото време наличен 38-ми номер има само от 1-2 модела или пък количествата от серията са вече изчерпани и няма шанс да бъдат поръчани нови такива. В повечето случаи това е недостатък, който пренасочва потенциалните потребители към друга търговска марка.

Направената психографска сегментация (Сх.1) на жени на възраст от 19 до 53 г., свързана с решенията им за покупка на обувки, която всъщност е и таргетната ми група, показва разнообразните променливи, свързани с личностните черти, ценностните нагласи и начина на живот на тази група. Най-голям е процентът на конформистките, следвани от индивидуалистките, които сами вземат решение за направените избори, след тях се нареждат  традиционалистките. Като популярни се обособиха 8,5 %, изненадващ е ниския процент на комуникаторките. Ще бъдат използвани ефективни маркетиногви комуникации, които да повлияят на тази група, както и на другата, приели себе си за успешни такива. Този вид сегментиране на пазара на обувки ще бъде от полза за развитието на идейния ми проект за продукта, позиционирането му на пазара, неговата марка и обратна връзка с потребителите.

Връзка към следващата статия

Бранд проект „In Her Shoes“ (част 1)
Оценете тази страница

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Бранд In Her Shoes (2)