Липса на сайт и локално SEO

Локалното SEO е много важна част от общата стратегия за оптимизация и всяка SEO фирма трябва да го предлага като услуга. Скорошно изследване в САЩ установи, че не значителна част от бизнесите нямат изграден уеб сайт, а просто разчитат на друг вид маркетинг. В следващите редове ще ви представим ползите от локалните резултати и нуждата от уеб сайт за вашия бизнес.

63% от потребителите използват уеб сайта на компанията преди да я посетят на живо. Доста интересна статистика, която сама по себе си говори достатъчно красноречиво. Ако вие имате добър бизнес, но без онлайн присъствие, то бъдещите ви клиенти няма да имат възможност да ви проучат онлайн, което според изследването е доста важна част. Още повече, че тази тенденция се повишава всяка година и след време ще е задължително да имате сайт, иначе рискувате да останете много назад от конкуренцията. Именно в локалните резултати излизат вашите конкуренти и ако те притежават онлайн платформи, а вие не – тогава ще търпите загуби със сигурност.

Премахване на затворените обекти. Както вече писахме в предишна статия – Google премахна от локалните резултати компании и обекти, които вече не работят. Така се освобождава място за фирмите, които инвестират в local SEO.

30% от потребителите не се доверяват на бизнес, който няма уеб сайт. Ако нямате сайт и хората не ви открият онлайн – те няма да ви се доверят. В такива времена живеем, че липсата на сайт рефлектира върху доверието ви, колкото и странно да звучи. Ако притежавате сайт и той се появява в локалните резултати – тогава възможността да бъдете посетени е в пъти по-голяма.

 

3.7/5 - (3 votes)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!