Проект за бранд „Меден свят“ (част 4)

Компанията ни за SEO оптимизация Optimystica представя проект за изграждането на бранд „Меден свят“ (част 4)

 

Към непреките конкуренти можем да определим  и производителите на био продукти, предимно мед  – акациев, липов и пчелен.

 

Продуктът „Honey World”  ще бъде комбинация от какао, мляко и мед, които съставки са безопасни за хората, страдащи от диабет. За какаото и акациевия мед специалистите смятат, че помагат за потискането на болестта. Какаовите флаваноли /съставки на какаото/ помагат на хора, страдащи от диабет 2.

За да се запази елементът на сладост, продуктът ще съдържа на мястото на чистата захар, фруктоза, която е основна част от плодовете.

Това, което ще бъде иновативно в продукта, е, че барчетата ще се предлагат в  три отделни пълнежа – от акациев, пчелен и липов мед. По този начин за всеки от потребителите ще има вариант на барче.

Нещо повече – барчетата, които ще се продават на щендерите, ще бъдат продавани и в кутия от по 12 броя, всяко от барчетата ще тежи по 100 гр.

 

За онези, които желаят да вземат за вкъщи от сладкото изкушение, в обектите, в които се предлага продуктът             / и при наличие на витрина/ – може да се закупи на грамаж, по желание на потребителите.

Идеята в това  всеки да закупува колкото желае – е да успява сам да изчисли какво количество калории приема / голяма част от диабетиците именно поради тази причина се ограничават в консумирането на „позволени” за техния режим на хранене храни и напитки/.

Това е и едно от основните конкурентни предимства на продукта – възможност за точна преценка на приеманото от потребителя, потребявайки „Honey World”. Друг коз, с който разполага продуктът, е това, че удобната и представителна опаковка (както от 100 гр., така и в опаковката от по 12 бр.), го правят  удобен за използване на всяко място – в офиса за бързо похапване, в междучасието, когато детето ви се чувства изтощено или му се похапва нещо бързо и сладко, докато пътувате. И още…Елегантната и приятна опаковка го правят и подходящ за подарък, когато отивате  на гости или желаете да почерпите хората около вас.

Brand Box:

  Feature Essence Action
Target Задоволяване на нуждата да се похапва  нещо сладко, което да не пречи на здравето на боледуващите и не само. На лица, които страдат от диабет и такива, които се опитват да избягват чиста захар. Здраве, удовлетвореност, щастие от това, че няма да се отдалечават от останалите.
Brand Грижи се за човека до себе си. Грижовен, отзивчив, стараещ се да дарява и запазва усмивката на хората около нея/него. Щастието да са част от останалите. Посрещане на необходимостта за задоволяване на нуждата от похапване на нещо сладко, но безопасно.
Product Обещаваме онова, което можем да дадем на потребителя, а именно – здраве, пълноценен живот, активно социално себеусещане и удовлетвореност. Откъсване от идеята за боледуване и непълноценно изживяване на моментите, които ни правят по-щастливи. Какаов бар с мед и мляко. Стараем се да предоставим онова на клиента в количеството и качеството, от които имат нужда.

 

 

 • Идеята за продукта

Продуктът се  разработва като резултат на многобройните заболели от диабет в страната и липсата на продукти, насочени именно към въпросната целева група.

Името на продукта – Меден свят / „Honey world”/ има за цел да напомни основната съставка на продукта, а именно мед. Съставка, която е не само  безвредна, но и полезна за потребителите й.

Базирайки се на редица коментари на специалисти в областта, се стига до извода, че липсата на продукт, специално създаден за боледуващите, би повишило тяхното чувство за социализиране.

Безспорно диабетиците /независимо от коя форма на болестта страдат/ спазват определен режим на хранене.

Залагаме на цветовата гама, характерна за меда и какаото, които да правят асоциация със  съдържанието на продукта.

Основната идея е – тези, които консумират продукта:

 • Да задоволят своята нужда от нещо сладко и полезно;
 • Да успеят да се включат в групата на останалите – идеята за социализиране;
 • Да задържат усмивките – децата обичат да си похапват сладичко с приятели и семейството;
 • Да изградят идеята за здравословен, но и щастлив начин на живот;
 • Да бъдат повод за още една приятна и сладка среща.

 

След описаното по-горе, няма как да заблуждаваме себе си и потенциални заинтересовани в производството на подобен род продукти лица – продуктът определено ще се движи във високия клас продукти. Суровините, от които ще бъде произвеждан продуктът /макар стандартното барче да е 100 гр./ са 100% био суровини, които определят високи производствени разходи. Дори и при нисък марж на печалба, продуктът ще бъде определен като по-скъп спрямо голяма част продуктите в категорията на  захарните изделия.

Ценовата политика, която ще се прилага за продукта, ще включва:

 • Стартиране с цена, която ще се поддържа във времето, с изключение на периодите, в които ще се правят ценови отстъпки;
 • Отстъпка от цената при закупуване на кутия от 12 бр., в рамките на 10% от цена на 12 бр. барчета, продавани на дребно.

 

Макар продуктът да бъде разработен и произвеждан в пределите на страната, като това бъде отбелязано на информационната маркировка въврху всяко барче, правата върху продуктът могат да бъдат предоставяни срещу сключване на франчайз договор.

Снабдяването на продуктите ще бъде от местни производители на мед и мляко, с което ще се затвърди името на българския производител.

 

Меден свят „ ще се позиционира с помощта на следните комуникационни носители:

 • Телевизия
 • Радио
 • Печатна реклама – във вестници, занимаващи се с теми за здравето и децата
 • Мобилна реклама – в метростанции, автобуси
 • Външна реклама – светеща реклама над големи хранителни магазини, билбордове в близост до супермаркети и оживени места – като паркове, градинки и др.

Идеята е да се направи начален buzz, с помощта на който майките /като основна целева група/ да бъдат осведомени за съществуването на подобен  тип продукт, който е безвреден за децата им.

Организиране на събития в училищата или местни групи, с присъствие на специалист по храните и медицинско лице, които да потвърдят безопасността и полезния ефект от консумирането на медения продукт.

Семплинг, с помощта на който децата в училищата да се запознаят и опитат продукта.

Знаем, че промотирането на хранителни продукти, особено когато са за специална група като диабетиците, се поставя под лупа от контролни органи. В някои места дори е забранено. Но това не може да попречи да се организират събития на открито – като маратони, спортни активности, забавления, на които брандът да присъства.

 

Връзка към следващата статия

Проект за бранд „Меден свят“ (част 4)
Оценете тази страница

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!