Проект за бранд „Novita“ (част 3)

Компанията ни за SEO оптимизация Optimystica представя проект за изграждането на бранд „Novita“(част 3)

Рекламен график:

  • Равномерен
  • Постигане на високо равнище на запомняне на рекламното послание;
  • Възможности за постигане на значителни отстъпки, при закупуване на рекламно време и площ, тъй като се закупува голямо количество наведнъж;
  • Разработването на равномерен график предполага закупуване на големи блокове рекламно време/пространство, което е предпоставка за по-голяма прецизност на избор на времето, в което да се излъчи/публикува рекламата.
  • Форсиран – около 24 май – наближава края на учебната година;
  • Рекламен обхват – минимален праг от най-малко 3 рекламни въздействия (честота 3+) до най-малко 50% от целевата аудитория

Таргет:

Родителите на деца от 6 до 18 години от материално осигурени семейства, насочени към получаване на добро образование и развитие на своите деца.

-Допълнителна целева аудитория – хора извън училищна възраст, желаещи на учат чужди езици.

-Хора с активен начин на живот, предприемчиви, рискуващи и ценящи успеха;

-Хора, ориентирани към новости, притежаващи по-голямо въображение, необременени със стереотипи и предразсъдъци и склонни да възприемат нещата от повече гледни точки.

Разпределението на рекламния натиск на марката  се извършва на базата на продажбения обем и потенциала й. От гледна точка на рекламната интензивност рекламната политика се насочва последователно към София и Пловдив, където се намиран сградите на училището.

Допълнителна информация. Основната цел на рекламата е да продава. Във все по-трудната конкурентна среда това е почти невъзможно, ако няма уникално търговско предложение от страна на продавача. Това, че има някакъв нов продукт или промоция, не би било толкова важно, ако предложението не се свърже с конкретните нужди и с желанията на потенциалните клиенти. Независимо каква стока или услуга се предлага на пазара, рекламата му не би привлякла никого ако не е въздействаща и, ако не остава в съзнанието на хората.

Рекламната кампания – в сферата на социалния маркетинг.

Рекламен бюджет

Телевизия – продължителност на рекламата 15 секунди, разход на хиляда контакта 1500 при 150 рейтингови точки; Цената на рекламната тарифа на брой излъчване е 350 лв, а с отстъпката е 300 лв ( за час пик ) и 300 лв на брой излъчване, а с отстъпката 250 лв ( за останалото време ).

Общата цена за 1 седмица е 4400 лв.

Рекламната кампания ще продължи три седмици – 13 200 лв.

Интернет – 500 лв.

BTL технологии – 3000 лв.

Герила маркетинг – 1000 лв.

Общо – 17 700 лв.

Развитие и разширение на бранда

Училището разполага с добра материална база, има високо квалифицирани кадри, 100 процентова успеваемост на курсистите.

Какво му трябва още за да засили своята идентичност, да разшири пазара си, да се превърне в топ училище:

Училище „NOVITA” е специализирано в курсове по английски език – за всички възрасти и цели. Слабо застъпени са немски и испански езици.

Налице са изяви извън страна, което засилва имиджа на училището на международно ниво. За това допринасят езиковите лагери и ваканции в чужбина, международни дипломи за ученици и възрастни.

Нашето предложение е: на базата на единичните курсове по немски и испански да се разработят същите програми за двата езика, както са разработени за английски език.

В по-далечна перспектива може да се помисли и за други езици, като се направи проучване, кои езици се ползват най-много в Европейския съюз.

Считаме, че доста иновационно би било да се разработят програми за обучение по руски език, тъй като тук все още има ниша на пазара на образователните услуги. Така например, в София има една руска гимназия, две английски (Първа и втора английски гимназии), две немски (91 СОУ и 73 Соу), една испанска, една френска. Но като се има предвид, че тези езици – английски, немски, испански и френски се изучават в множество паралелки в общообразователните училища със засилено езиково обучение, то се получава ниша в изучаване на руски език.

Разбира се това са стратегически планове, които изискват инвестиции и персонал.

 

Проект за бранд „Novita“ (част 3)
Оценете тази страница

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!