Проект за бранд „Eagle“ (част 1)

Освен със SEO оптимизация, блогът на Оптимистика ви запознава с различни маркетинг стратегии. В следващите няколко теми ще ви представим проект за бранд Eagle.

Продуктова категория

Планински велосипед с вграден електромотор с интелигентно управление, което функционира благодарение на интегрирани сензори в рамката.

Проучване на пазара

В последните години постепенно се забелязва засилване на интереса към електрическите планински велосипеди. Въпреки че това става бавно, най-вече заради високите цени, но и заради до известна степен различния начин на задвижване на велосипеда, то все пак интересът постепенно нараства.

С подобряването на технологията, намаляването на теглото и цената, неизбежно този тип велосипеди го очаква много светло бъдеще.

Проучване на конкурентите

Електрическите планински велосипеди се произвеждат от някои от водещите производители като Cube, Specialized, Scott, Giant и други, които основно залагат на електрически компоненти произведени от Bosch. Все пак до момента този тип велосипеди са малка част от тяхното портфолио.

Проучване на потребителите

Най-важните качества на велосипеда за един планински колоездач са това да бъде здрав и колкото се може по-лек, като второто не е за сметка на първото. Това вдига високо летвата и поставя сериозни изисквания към качеството на използваните материали. В тази връзка истински запалените по планинското колоездене карачи са готови да се разделят със сериозни суми, само и само да притежават желания от тях велосипед, който без компромиси да отговаря на високите изисквания за качество, надеждност, динамика, тегло, геометрия, окачване и т.н.

Същите тези потребители или поне голяма част от тях без особено убеждаване биха се разделили с още известна сума пари, ако велосипедът успее да им предложи изброените по-горе качества (с минимален компромис по отношение на теглото например) в комбинация с възможността да карат повече време, да изминат повече разстояние, да се изкачват повече и по-бързо с по-малко усилие, да достигнат до места, до които преди не са успявали.

Връзка към следващата статия

 

 

Проект за бранд „Eagle“ (част 1)
Оценете тази страница

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Създаване на нов бранд 3Проект Eagle 2