Компанията ни за SEO оптимизация Optimystica представя проект за изграждането на бранд „Re-Design Chair“ (част 3)

Еко стол

История-  Идеята се зароди, като един студентски проект по програма Интериорен дизайн НБУ. Като една самостоятелна изложба  на Нови дизайн практики на студенти и преподаватели от НБУ. Като темата на изложбата беше Re- Design, Ready- made и използването на иновативни материали и съществуващ ресурс за създаването на нещо различно и практично. Като концепцията представи един екологичен дизайнерски стол, проектиран и моделиран от хартия. Като за изработката му са използвани само стари вестници и списания. Като стола е изцяло функционален и съобразен с стандартите и изискванията.

Re-Design Chair

Под  Ре-дизайн – се има в предвид използването и преработването, подобряването на нещо старо и вдъхването му на нов живот за употреба. В нашия случаи ще използваме хартията, като вече съществуващ и рециклируем материал за направата на нещо друго- обзавеждане за дома. Еко стол. Oсновната функция на стола е за седене, удобство и комфорт в определена среда.

Основния проблем, които продукта решава, според мен е опазването на околната среда и запазването и използването рационално на всеки ресурс в ежедневието.

Проблем- поради прекомерното изсичане на дървета и използването основно на този ресурс в мебелната индустрия.

Решение- Преоткриването на хартията, като материал в различни сфери на бита.

Пазар. Обем на пазара

Продукта приспада към бранша на мебелното производство. Като тои  според мен е в сектора на екологичните мебели и материали. Този пазар , като цяло е ограничен и малък. В сектора на мебелното производство у нас в последните години се наблюдава спад в продажбите. Като се забелязва насочване на продажбите към международнио пазари и големите търговски вериги.

‘’Диктат на големите търговски вериги, свито потребление на вътрешния пазар при понижени производствени цени и нарастващи продажби зад граница. Това е накратко картината в дървообработващия и мебелния бранш в България.’’

Голяма част от мебелните производители в България- продават на общия европейски пазар своята продукция, както и работят серийно за големи търговски вериги, като ИКЕА например. Производителите на мебели в страната отчитат спад във вътрешните продажби и обясняват това с икономическата криза и свитото потребление.

На пазара в България, в момента са развити големите търговски вериги, които търсят ниски цени, за не толкова добро качество.

Връзка към следващата статия

 

Оценете тази страница

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Бранд Re-chair Design 2