SEO състезание – проект за бранд Re-Design Chair (част 3)

Компанията ни за SEO оптимизация Optimystica представя проект за изграждането на бранд „Re-Design Chair“ (част 4)

Тенденции

Основните тенденции, които се наблюдават  според мен са: сериино производство, както и интерес към тоталния дизайн на мебелите и аксесоарите за дома.
Българските купувачи търсят евтиното, те все повече се интересуват от мобилните,практичните мебели (които се почистват лесно или се преконфигурират сами например). По отношение на естетиката, вкусовете са различни – купува се и пищно, и по-изчистено обзавеждане. Силно е присъствието на аксесоарите, като главно акцент в интериора, защото с тях пространствата се обновяват лесно, а промяната не струва скъпо.

В последните години се наблюдава тенденцията и интереса към екологичните продукти и материали. Както и въобще екологичния начин на живот.  Рециклиране на материали, разделно сметосъбиране и запазване на всеки наличен ресурс. „Една от съвременните тенденции е мебелите да се подчиняват на екоизискванията и да щадят околната среда’’

Handmade ръчната изработка също е популярна, дизайнерските продукти придават индивидуализъм и интерес за потребителите, които са готови да платят дори по скъпо за нещо различно и уникално.

Дизайнери и архитекти развиват продуктови линии „от-до“ за свои проекти, като предлагат решения дори за „дребните“ неща от живота, определящи стила на помещението – текстил, осветителни тела и т.н. Резултатът е завършени, уникални пространства с дух. В същото време масовите мебели са далеч от модерността.

Дърводобив и производство на мебели

Добивът на дървесина е сред най-старите добиви на Българския пазар. Поради ценността на тази суровина и широкото и приложение в стопанската дейност и бита на хората. Дървесината намира широко приложение в бита на хората. Днес тя се използва широко в строителството, като суровина за производство на изкуствени влакна в мебелната промишленост, за производството на целулоза и хартия и други екологични материали. Широкото и приложение се дължи на ценните и качества като здравина, устойчивост , поддава се на механична и химическа обработка, еластичност и др.

Хартията- като материал

Около 20% от добивите на дървесен материал в света служат за производството на хартия, което е свързано с високото потребление на вода и химикали. Ето защо се обръща все повече внимание на възможностите вторичната и обработка. В наши дни рециклираната хартия е важна суровина за повечето опаковъчни и вестникарски видове, защото спомага за опазване на горите и природата като цяло.

Хартията не се разтваря във вода, но при влага губи своята форма. Но при правилната обработка и смесване с смоли и подходящи пълнители, тя става много здрав и устойчив материал за употреба.Тя е лесно запалим материал, но отново с правилната обработка и покритие, тя значително подобрява своите качества.

Връзка към следващата статия

SEO състезание – проект за бранд Re-Design Chair (част 3)
Оценете тази страница

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Бранд Re-chair Design 3