SEO състезание – проект за бранд Re-Design Chair (част 5)

Компанията ни за SEO оптимизация Optimystica представя проект за изграждането на бранд „Re-Design Chair“ (част 5)

Рециклирана хартия

Рециклирането е процес на преработване на отпадъчни материали с цел повторното им използване. Това важи и за рециклирането на хартията. В световен мащаб до 40% от отпадъците, които изхвърляме, са хартиени, а за повторно ползване са пригодни около 80% от тях. Всъщност хартиените продукти, подходящи за преработка, могат да се рециклират до 5-7 пъти, след което влакната им се разпадат. Този материал е изключително здрав и издръжлив, обработен правилно.

‘”Зелени” и “ еко” тенденции в дизайна на производството на мебели

Специфично при този вид мебели  е това, че поради естеството на материала- рециклираната хартия получаваме възможност да постигнем форми близки на тези на природата. Заради материала имаме усещане за близост и комфорт.

В момента интереса и приложението на еко мебелите на нашия пазар все още не е много развито и не намира голямо приложение в бита. Една от причините е, че технологиите за тяхното производство не са достатъчно добре развити у нас.

В момента технологиите за производството на този вид мебели от рециклирани материали на са достатъчно добре развити и това ограничава възможностите на клиентите да се предлага цялата гама от мебели, които покриват нуждите и изискванията в бранша. Що се отнася до тяхната устойчивост и здравина, мога да кажа, че има продукти които не отстъпват по качества на конвенционалните мебели.

Модна прищявка или необратима тенденция

Опазването на околната среда и природата трябва да се превърне в основна цел на всеки един от нас, култура на живеене, ако искаме да се радваме дълго на нейните блага. Затова и отговорността на мебелния бранш е голяма,  производството и използването на всеки един ресурс е принос опазване на околната среда. Както и разработването на все повече екологични материали и мебели за дома.

Канали на маркетингова комуникация

Канали на разпространение на бранда, спрямо таргет групата, според мен са специализирани канали.

Тъй като услугата и сферата на бранда е специфична тя би могла да се рекламира под формата на продуктово позициониране в определен тип заведения и места в обществени заведения, както канали. Специализирана литература, списания, телевизионни канали за криейтив и дизайн.

Телевизионната реклама е масов канал на разпространение, докато нашия бранд внушава различие и приспада към по ограничени групи потребители. Нишов сегмент- специализиран. Следователно неговата реклама,ще бъде позиционирана в определени канали и издания. Като заложим на типа предавания и реалити формати. Любимите ми предавания, където екип от специалисти дизайнери променят изцяло визията на някои или нещо. Дизайна на къщата ти или тунинговат колата ти, като и придават нов дух и живот.

Под формата на билбордове и плакати даващи креативни идеи на потребителите. Плакати за различни събития и изложби, организирани за представяне на различни концепции на бранда.  Изложби на Re-design на различни теми. От голямо габаритни предмети като- ре дизайн на автомобили, сгради – до микро обекти, като осветителни тела, и предмети от бита. Ще се учудите от какви непотребни за вас неща може да направите почти всичко.

Друг канал на разпространение може да е печатната реклама, специализираните списания, и изображение отново вдъхновявайки въображението на потребителите, където можем да намерим много подобни примери за такъв тип продукт дизайн в различен стил.

 

SEO състезание – проект за бранд Re-Design Chair (част 5)
Оценете тази страница

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!