SEO оптимизация: проект за бранд „Bio Bell“ (част 1)

Компанията ни за SEO оптимизация Optimystica представя проект за изграждането на бранд „Power hour“ (част 1)

  1. Биокозметика
  • Какво точно означава биокозметика?

Принципите и философията на био и натуралната козметика са изградени върху разнообразието от съществуващите в природата растения и натурални продукти, които подпомагат метаболизма, регенерирането на клетките, капилярната циркулация. Природата има всички съставки, които са необходими за хидратиране, почистване, детоксикация и подмладяване на кожата.Истинската биокозметика отговаря на определени стандарти и се означава със съответни знаци – лога. Продуктите трябва да имат сертификат. Без този сертификат фирмите просто искат да се вмъкнат в растящия интерес към козметика безвредна за здравето и околната среда.В света съществуват няколко стандарта за био/органик и натурална козметика, придобили известност заради своите ясно определени правила и системи за контрол и сертификация.В Германия, където се заражда производството на козметика без химикали, е възприето определението Naturkosmetik – натурална козметика, в английско говорещите страни – Organic (органик), във Франция и други страни – био. Тъй като в България беше наложен терминът „био” за храните, е логично да се използва „био” и за козметиката.

  • Какви са предимствата на био козметиката пред обикновената козметика?

В биокозметиката са забранени синтетични масла, мазнини, синтетични оцветители и ароматизатори. Използват се растителни суровини, включително и от биологично производство. Животинските вещества са ограничени до восъци и пчелни продукти. Не се използват силиконови масла в червилата и вредни повърхностно-активни вещества в шампоаните. Забранени са ГМО и тестването върху животни. Използването на природни суровини опазва здравето на хората и не вреди на околната среда.

  • В кои страни от ЕС са най-развити производството и продажбата на биокозметика?

Най-голямото е производството на биокозметика в Германия, както и потреблението. Това е свързано с най-ранното развитие на фирмите, които започват да произвеждат натурална козметика – още преди 30-40 години. Първите стандарти за натурална и биокозметика са разработени в Германия, а зеленото движение се е зародило и придобило най-силно разпространение също в тази страна.През 2011 година търговията с био и натуралната козметика достигна 2 милиарда евро.

  • Какво е бъдещето на биопродуктите?

Това е тенденция, която дори финансовата криза не можа да спре. Нещо повече, докато много браншове бяха силно засегнати и дори принудени да се променят изцяло или да спрат производството си, то биологичното производство се увеличава и открива нови хоризонти не само за храни и козметика, но и за браншове като облекло, строителство и други.

Според различни проучвания ежедневно жените използват средно по 9 козметични продукта. Това не включва грима, в който има над 100 химично произведени съставки.След като химията завладя живота ни, в последните няколко години потребителите се ориентираха към здравословния, „зелен“ начин на живот и все повече се обръщат към природата. Те търсят биологично произведени храни, дрехи от естествени материи, натурална козметика.Именно това предлага на потребителите новата козметична марка BioBell– сертифицирани, натурални био продукти за коса, лице и тяло, на основата на арганово олио. Директен вносител от Мароко на 100% натурално биоарганово масло с високо качество. Ние вярваме, че все повече хора ще се обръщат към здравословен и природосъобразен начин на живот и мислене. Да живеем натурално означава не само да използваме чисти натурални продукти, а да мислим „натурално“.

 

            В продуктовата ни гама се включват: кремове за лице, лосиони за тяло, шампоани за коса, балсами за коса, маски за коса, душ- гелове, маски за лице, чисто арганово олио. С нашите натуралн продукти ние запазваме младостта и красотата по- дълго при нас. Тайната се крие в уникалните свойства на нашия изграждащ продукт- аргановото олио. Използваме 100% натурално масло, получено по метода на студено пресоване, без оцветители, ароматизатори и консерванти. Маслото от аргания обновява, ревитализира и подхранва кожата и косата, изглажда бръчките и предотвратява тяхната поява. В съчетание със зехтин и бадемово масло, на фона на високото съдържание на витамин Е и омега- 6 в състава си, аргановото масло се превръща в идеалната съставка на формулата anti- age.

  • Аргания бодлива (Argania spinosa) известна като “дървото на живота” или “желязното дърво”, векове наред осигурява масло, лекарства, храна, строителен материал и гориво на многобройното мароканско племе. А в долината на река Дра, на площ по-голяма от 8000 км2 в покрайнините на Сахара, растат над 2 млн. дървета.  Argania spinosa, дърво с изключително дълбоки корени и големи бодли, достига до височина 10 метра, а обиколката на короната му надвишава 15 метра. Плодовете на това дърво са зелени и приличат на маслини, но са по-големи и закръглени. Във вътрешността на плода е разположена костилка с много твърда черупка, в която има по три ядки. От ядките се произвежда безценното арганово масло – изключително дълъг и трудоемък процес, като за производството на 1 литър масло са необходими повече от 20 часа. Аргания бодлива живее около 150-250 год.

 

Връзка към следваща статия

SEO оптимизация: проект за бранд „Bio Bell“ (част 1)
1 (20%) 1 vote

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!