SEO оптимизация цена: проект за бранд „Golden Crown“ (част 1)

Компанията ни за SEO оптимизация Optimystica представя проект за изграждането на бранд „Golden Crown“ (част 1)

Въведение

Избрах да разработя проект за бранд в сравнително нова продуктова ниша- безалкохолно уиски.

Защо точно уиски?

Уискито е напитка,която се характеризира с голямо разнообразие на вкусове и марки. То енай-бързо растящата алкохолна категория в глобален мащаб.Продажбите на уиски бележат твърда възходяща тенденция, което важи не само за развитите държави в Европа, САЩ, но също и за новите пазари в Източна Европа, Азия и за държавите от БРИК (Бразилия, Русия, Индия, Китай). В България уискито е единствената категория, която регистрира ръст за последната година, пък било то и само в продажбите в обем – 1,4% (изследване проведено от Nielsen). През 2013г. за пръв път бе проведенWhiskey Fest Sofia, в който взеха участие всички вносители и дистрибутори на уиски за страната. Те се обединяват от идеята да създадат уиски култура у нас.

Кехлибарената радост е вдъхновяващ продукт. Той символизира успеха. Хората, от една страна, го свързват със стародавна традиция, а от друга – с непрекъснато развитие.Консумира се по различни начини и поводи.Доскоро уискито се приемаше най-често чисто. Но сега тенденцията се променя. Примерно- в Китай се харесва много в комбинация със зелен чай, а в карибския басейн се приема с ледена кокосова вода. То може да е придружено със сода или с джинджифил. Всъщност няма правилен или грешен начин на консумация на уиски, нито ограничение в поводите. Хората пият уски, за да отпразнуват лични или професионални успехи, приключени сделки, взети решения или просто с приятели в нощни заведения. Затова е изключително важно за тези, които поради редица причини не могат да консумират напитката. Те не трябва дасе отделят от групата на обичащите и консумиращи уиски.

 

Анализ (клиенти, пазар, конкуренти, ние)

Клиенти

Групата на хората, които не могат да консумират уиски, но обичат напитката, е изключително голяма. Причините за това са много:

– здравословни проблеми (сърдечни заболявания, диабет, хипертония и др.);

– бременност;

– зависимост към алкохола;

– религиозна принадлежност;

– управляване на МПС непосредствено след консумацията;

– упражняването на определен вид професии (полицаи, лекари, военни и т.н.) и др.

Посочените по-горе доводи са основателни да е недопустимо приемането на алкохол. Те обаче не са причина консуматорите на уиски да бъдат лишени от вкуса на кехлибарената напитка. Отказването от уискито често може да доведе до неблагоприятно чувство на различие, отчуждение и отцепване от даден колектив или компания. Безспорни са ползите и за зависимите от алкохола, за които борбата срещу тази тяхна слабост би била значително улеснена и по-малко травмираща.

Следваща статия

 

SEO оптимизация цена: проект за бранд „Golden Crown“ (част 1)
Оценете тази страница

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!