SEO оптимизация цена: проект за бранд „Golden Crown“ (част 4)

Компанията ни за SEO оптимизация Optimystica представя проект за изграждането на бранд „Golden Crown“ (част 4)

По нещичко и за „Четирите P-та”

Golden Crown като бранд ще бъде позициониран на сравнително високо ценово равнище, което съответства на уискито като питие, на качеството, за което претендира, и на лукса, който излъчва. Макар да бъде идея по-скъпо, то трябва да е достъпно за ценителите, които не са само с високи, но и със средни доходи.

Дистрибуцията също трябва да е възможно най-развита. Според проучвания водещо място сред търговските канали при продажбите на уиски в стойност заемат супермаркетите – с близо една четвърт (24,6%) от общите продажби на уиски на пазара. Следват ресторантите с 16,5%, алкохолните магазини с 13,3%, барове с 12,5%, кафенета, бюфети и сладкарници – с 12,4%. Големите хранителни магазини имат принос в продажбата на уиски от точно 11%. Подобно на други алкохолни категории, и при кехлибарената напитка модерната търговия увеличава важността си за сметка на Хорека каналите.

“Модерният маркетинг не завършва с определянето на продукта, цената, мястото и времето му на реализация. В съвременният маркетинг символиката има не по-малко значение от самата стока (продукт или услуга), а символиката се създава в процеса на комуникация, а най-добрата “продаваща” форма на комуникация, използвана от маркетинга лежи в основата на комуникационната политика”(Б. Дуранкев). Чрез маркетинговите комуникации не просто се информират потребителите за фирмата, предлаганите продукти или услуги от нея, за ползите от тях, но и изграждат имиджа на дадената компания, спомагат за позиционирането й на пазара и формирането на потребителска лоялност, стимулират търсенето и продажбите.Маркетинговите комуникации включват рекламната дейност, личните продажби, връзките с обществеността и редица други средства за стимулиране на продажбите. Изброените от мен комуникационни инструменти имат своите различни предимства, но и недостатъци. Затова е по-добре да се обърнем към т.нар. концепция за интегрирани маркетингови комуникации.

Рекламата като цяло притежава следните качества – публично представяне, проникване, засилена изразителност. Рекламните канали, които е подходящо да бъдат използвани, за налагането на Golden Crown включват телевизиите, печатните реклами в по-луксозни Lifestyle-списания или такива за предприемачи, билбордове и интернет пространството.

Следваща статия

SEO оптимизация цена: проект за бранд „Golden Crown“ (част 4)
Оценете тази страница

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!