SEO оптимизация цена: проект за бранд „Golden Crown“ (част 5)

Компанията ни за SEO оптимизация Optimystica представя проект за изграждането на бранд „Golden Crown“ (част 5)

С промяната на обществото се променят и рекламните кампании като част от процеса на маркетинг мениджмънт. Преди десетина години години търговецът бе носителят на най-много информация за продукта. Той знаеше всички отличителни белези, характеристики, предимства, опции за опаковка, като целта на търговеца беше да заинтригува потенциалния клиент. В съвременната, доминирана от интернет проствранството пазарна среда потребителите първо проверяват всяка възможна информация относно продукта/ услугата, а после пристъпват към закупуването му/ й. От тук произтича и нуждата от разработване на по-атрактивна онлайн реклама чрез всички възможни онлайн инструменти (интернет страница, фейсбук страница,реклами и банери в сайтове и др.). Създаде се ново IT поколение потребители, при което традиционният маркетинг не дава вече гарантиран успех. Купувачите пренебрегват традиционните търговски послания, а компаниите се фокусират върху това да печелят доверието и уважението им. Не продуктът, а емоциите подтикват потребителя към действие и покупка.

В конкретния случай смятам, че и спонсорството на подходящи събития като средство за комуникация с целевия им пазар би било изключително успешно и ефективно.Спонсорството се числи към връзките с обществеността, а те по своите характеристики създават по-голяма степен на доверие, ако трябва да ги сравним с рекламата като комуникационен инструмент.

Подходящо е да се създаде и клуб на почитателите на марката.

 

АТРИБУТИ НА БРАНДА

 

ИмеGolden Crown(власт, богатство, традиция)

СлоганMaster the night        допълвавнушението за контрол и власт. 

Цвят   Златно и черно- цветове символизиращи богатство,стил и лукс 

Опаковка и разфасовка    

700мл., стъклени бутилки в черно-златни картонени кутии с логото на тях (за етикетите се отнася същото)

Две основни разфасовки формират над 90% от пазара на уиски в България– 1-литровите бутилки и тези от 700 мл. През 2012 г. спрямо предходната се наблюдава спад на приноса на 1-литрови разфасовки за категорията на база продажби в стойност за сметка на отчетен ръст на важността на 0,7-литровите бутилки уиски. Тенденцията продължава и през 2013г. Затова и при налагането на продукта на  пазара предлагам първоначалоно да се предлага в стъклени бутилки от 700мл., което допълва усещането за  класика.

 

Митология (история)        

Може да бъде разработена в следната посока- митично представяне на вековете, в които формата на държавно управление в повечето страни е била монархията, и свързване със сегашния 21-ви век, в който властват нов тип крале. Те имат контрол над ситуацията, а Golden Crownе тяхното питие. Предвид иновативността на продукта обаче подобно легендаризиране не е задължително.

 

Маскот, Герой          The mysterious golden girl  (богатство, власт, лукс)

 

Джингъл        http://vimeo.com/39250083 (нещо подобно) (класа и стил)

Графични стандарти          Blackadder ITC(традиция)

Останалите атрибути също могат да бъдат развити, но не са от определящо значение за налагането на бранда на пазара. Все пак като униформи могат да бъдат наложени изисканите черни костюми със златни кантове за мъжете и златно-черни рокли с дължина до коленете за жените. Полезно е изработването на чаши със специален дизайн, които да бъдат разпространявани с уискито.

 

SEO оптимизация цена: проект за бранд „Golden Crown“ (част 5)
Оценете тази страница

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!