SEO оптимизация цена: проект за бранд „Evelin“ (част 16)

Компанията ни за SEO оптимизация Optimystica представя проект за изграждането на бранд „Evelin“ (част 16)

Комуникационни и маркетингови цели:

Маркетингови цели: Основната маркетингова цел е потреблението на продукта до края на 2011година да достигне 15% от пазарния дял на марката.
Рекламни цели: тъй като това е продукт, който е неизвестен за българските потребители, рекламната кампания ще е особено интензивна преди откриването на продукта и след това.
Медийни цели: рекламната честота да бъде 4+. Така рекламата ще бъде възприета по-лесно от потребителите, което от своя стана ще доведе до повишаване на маркетинговата цел-продажба.
Рекламният обхват е 40% от селевата аудитори. Тъй като тя няма много широки граници, рекламата ще е насочена към ко-таргета.
18
Като обобщение може да се каже, че в рамките на 5 месеца (и три сезона), медия планът на рекламната кампания ще постигне рекламен обхват 40% (+4) сред хората на възраст между 18 и 50години, живеещи на територията на най-големите градове на България: София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен, В. Търново и Благоеевград.

Творчески изисквания: Ще бъдат използвани различни канали на комуникация – радио („Fresh”, „N-Joy”, „Витоша”, „Радио 1”, „Katra FM”, „Bravo”, „Глариус Микс”, „Темпо”, „Астра”, „Фаворит”, „Благоевград”), ТВ („bTV”, „Nova TV”), печатни медии („Всичко за Жената”, „AMICA”, „Cosmopolitan”, „Grazia”, „Elle”, „Joy”, „Anna”, „EVA”, „Жената Днес”, „Beauty”), Outdoor – билборди;
• Характеристики на радио-спот: в него ще звучат откъси от мелодични, създаващи настроение мелодии. Те ще са лесни за възприемане от слушателя и ще са лесно различими сред останалите радио реклами в родния ефир.
• Медия план на радио: радио рекламата ще е интензивна в рамките на първите месеци от пускането на търговската марка на пазара (май и юни-стъпването на марката на пазара, юли и август-летни месеци, акцент върху летните аксесоари и ноември и декември – обявяване на промоционални цени за аксесоари за предстоящи коледни празници).
• Характеристики на ТVC: в него ще се показва неповтроимостта на продуктите „Evelin” и уникалното амплоа, което създават на всеки свой притежател.
• Медия план на ТВ: TVC-тата ще се излъчват в първите месеци на представяне на марката на пазара и в месеца предхождащ нов сезон, с цел анонсиране на новите продукти. Поради големите ограничения, наложени от финансовата криза и множеството разходи при стартирането на търговската марка, ще се наблегне на реклама в печатните едии, която е по-евтина и дълготрайна.
• Характеристики на карета в печатни издания: каретата в десетте месечни издания през месец май ще са два вида-рекламни и покани (за специално събитие през първата седмица на месец юли). Последващите карета ще са цяла страница, в повечето случай дясна (тъй като тя се възприема по-бързо от аудиторията). Акцентите на страниците ще бъдат продуктите, които ще играят ролята на вход към страницата.
• Характеристики на outdoor: билбордите ще са двуседмични в началото на всеки сезон, рекламирайки новите колекции аксесоари

Следваща статия

 

 

SEO оптимизация цена: проект за бранд „Evelin“ (част 16)
Оценете тази страница

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!