SEO оптимизация цена: проект за бранд „Dream Lottery“ (част 6)

Компанията ни за SEO оптимизация Optimystica представя проект за изграждането на бранд „Dream Lottery“ (част 6)

Brand building

 

Име

Предвид спецификите на проекта и плановете за разширяване на бизнеса извън рамките на България е необходимо да се избере име на латиница. То трябва да е лесно разбираемо и просто за произнасяне. Да бъде носител на основните характеристики – това, че чрез лотария всеки човек може да се сдобие с мечтания имот. В случая водещо е да комуникира недвусмислено идеята на платформата, но и да звучи сериозно. От една страна да заинтригува потенциалните потребители бързо, да го запомнят лесно, така че да посетят сайта. Избора на стандартно име в случая би помогнало за изграждането на доверие, ето защо в случая не е необходим така нареченият „over creative”.  След набор от потенциални подходящи наименования и направена анкета измежду 20 души, се  спираме на името Dream Lottery, което отговаря до най-голяма степен на основните характеристики на играта.

 

Лого

Важно за логото е да кореспондира с името и ценностите на играта. Да е лесно за употреба на различни печатни и мърчъндайз материали. В същото време да се различава от масово използвания елемент име „под покрив“ в този сегмент:

 

След направен конкурс измежду три рекламни агенции, се спираме на този вариант за лого:

 

За думата Dream е използван фон на шрифта с елемент на облаци. Самото лого е във формата на лотариен билет със сериен номер.

 

 

Следваща статия

 

SEO оптимизация цена: проект за бранд „Dream Lottery“ (част 6)
Оценете тази страница

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!