SEO оптимизация цена: проект за бранд „Sense of Luxury“ (част 1)

Компанията ни за SEO оптимизация Optimystica представя проект за изграждането на бранд „Sense of Luxury“ (част 1)

Пазар

Продажбите на ароматизатори нарастват с 3% в обем и с 9% в стойност за годината до август 2013 спрямо предходните дванадесет месеца. При това в рамките на категорията нараства

делът на българските продукти спрямо този на вносните. За последните две години относителният дял на българските ароматизатори от продажбите на категорията в обем се е вдигнал до 40% от пазара, а в стойност е нараснал с около два пункта до 17 на сто. В цялата категория най-много бройки се продават от всевъзможните ароматизатори за автомобили. Те имат почти постоянен дял в обем от 35%, но поради ниската си цена (най-евтините в категорията) делът им в стойност е 14% и се е увеличил с около пункт за две години. Втори по продажби в бройки са ароматизаторите с прекъсващо действие (на всеки няколко секунди или минути излъчват спрей или течност с помощта на ел. устройство). Делът им е 21% и за две години е нараснал с около три пункта. Тъй като са вторите най-скъпи на пазара, те са и сегментът с най-голям пазарен дял в стойност – 33%. Третият най-продаван сегмент са прейовете – аерозоли и помпи, за премахване на неприятни миризми. Делът им от продадените бройки обаче е намалял с 3.5 пункта за две години до 16% от пазара. С два пункта за две години е паднал и делът им в стойност – също до 16%.

Какво съдържат ароматизаторите, предлагани на пазара?

Според различни изследвания, обаче, ароматизаторите съдържат четири основни съставки:

– формалдехид;

– петролни дестилати;

– аерозоли;

– р-дихлоробензен.

Формалдехидът може да предизвика сълзене на очите и затруднено дишане.

Доказано е, че хора, страдащи от астма, много по-често получават пристъп, ако стоят в помещения, в които има действащ ароматизатор.  

Петролните дестилати замърсяват въздуха, почвата и подпочвените води, а на вас могат да причинят сериозни белодробни проблеми.

Аерозолите са причина за развитие на различни хронични здравни проблеми и проблеми с дишането. Според някои изследвания те повишават риска от ракови заболявания.

Р-дихлоробензенът понякога е причина за анемия, загуба на апетит, промени в кръвта и увреждания на черния дроб.

 

За парфюмите

Счита се, че Франция е родината на съвременната  парфюмерия, а и до днес тя продължава да държи първенството. Всяка година на пазара излизат над 400 нови парфюма благодарение на съвременните химични и парфюмерийни технологии за изкуственото синтезиране на мирисни молекули. За да изчезнат след три-четири години 90% от тях и мястото им да заемат нови. Над 260 предприятия, групирани в корпорации, произвеждат парфюмерийни продукти в постоянна надпревара да синтезират и лицензират все по-модерни и по-ефективни. Това, което поражда, от една страна, жестока конкуренция, а от друга, стимул за непрекъснат прогрес.  В света съществуват около 2 000 различни ухания, естествени и синтетични, с които съвременните парфюмерийни компании създават още по-разнообразни и вълнуващи аромати. Днес производството на значителна част от парфюмите е съсредоточена в пет-шест мултинационални компании. Техните аромати се купуват от световноизвестните модни къщи и козметични компании. Бум в производството на парфюми е появата на синтетичните продукти. Наред с традиционните роза и жасмин, те допринасят за разнообразието от ароматни композиции. Съвременното производство на парфюми е сериозна индустрия, а търговията с тях е с глобални мащаби. Намесват се и секретните разработки на специални аромати, класиката в жанра, рекламата на най-новото. Производството на качествени аромати е скъпоструващо – необходима е изключително добра изследователска, складова и индустриална база, цените на естествените суровини са много високи. В момента се работи повече с готови аромати, които парфюмеристът избира и поръчва на доставчика.
Върху създаването на парфюмите днес огромно влияние оказва маркетингът. Първо се проучват нуждите на пазара от даден аромат, информацията се анализира и се отправя под формата на конкретна задача за реализация към парфюмериста. Конкуренцията е огромна, а празни пазарни ниши няма. Всеки голям производител на парфюми търси нова актуална миризма, която да наложи дори и за един сезон – например лимити раните летни ароматни линии.
Макар че, ако се позовем на мнението на Жерар Делкур, един от големите „носове“ на Франция – „всичко зависи от марката, големите парфюмерийни гиганти не създават нови аромати всеки сезон – за това са необходими около две години“.

Следваща статия

 

SEO оптимизация цена: проект за бранд „Sense of Luxury“ (част 1)
Оценете тази страница

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!