SEO оптимизация цена: проект за бранд „Dragon Milk“ (част 2)

Компанията ни за SEO оптимизация Optimystica представя проект за изграждането на бранд „Dragon Milk“ (част 2)

Пазар :

 

  • По данни на отдел „Агростатистика” , през 2012 г. Общото производство на мляко в страната възлиза на 1 093 034 хил.литри, което е с 3,4% по-малко спрямо 2011 г.
  • По – ниското производство през 2012 г. се дължи на намаленото поголовие на всички видове млекодайни животни през годината.

Фактори, допринесли за този спад, са нарастването на разходите за отглеждане на животните (основно, поради значителното покачване на цените на фуражите през втората половина на 2012 г.) и  процесът на престуктуриране на фермите за краве мляко, свързан с постигане на европейските изисквания за добив на качествена млечна суровина.

  • Добивът на краве мляко е от основно значение за сектора, като през 2012 г. Формира 88% от общото производство на сурово мляко в страната. При 5,9%-но намаление на броя на млечните крави, производство на краве мляко през 2012 г бележи намаление от 2,9% спрямо предходната година, при нарастнала средна млечнст на кравите с 3,17% на годишна база (от 3 562 литри за 2011 г. на 3 675 литра през 2012 година.)

Въпреки спада в производството на мляко, през 2012 година пазарът на млечни стоки бележи ръст в продажбите си, въпреки че в някои от категориите си има леки спадове. Също така се отбелязва по- голямо търсене на здарвословни продукти, които имат добър вкус и малко калории, а и млечни продукти произведени с нискомаслено мляко, отколкото на продукти с високомаслено такова.

Пазарът на млечните продукти винаги е бил развит и е бележил високи продажби в сравнение с другите отрасли. Млякото е незаменим продукт, който се включва в ежедневието на всеки човек. То е основното хранително средство при новородени и подрастващи. В него се съдържат много хранителни вещества и минерали, също така и калции и фосфор, които участват в изграждането на костната тъкан.

 

  • Тъй като млякото се свързва със здравословния начин на живот, то това автоматично причислява всички млечни продукти към тази ниша.
  • Пазарът изобилства от различни марки млечни продукти – плодови и натурални, затова много производители се стремят да бъдат конкурентно способни на пазара като инвестират в разработването на нови видове продукти. Относно тези нови продукти, те се изразяват най – вече в по – ниската масленост на продуктите и различни плодови вкусове.
  • Млякото и млечните продукти са сред основните хранителни продукти, затова промяната в цената може да предизвика както спад в продажбите така и ръст в зависимост как се променя цената.

 

Потребители:

Както вече споменахме, прясното мляко е един от основните хранителни продукти, които присъстват на семейната трапеза. Трудно е да се обособи какъв е възрастовия диапазон за най – често консумиране на прясно мляко, тъй като всеки човек обича мляко и го консумира постоянно и в различни комбинации. От раждането си всяко дете се захранва с мляко, в зряла възраст също го консумира за да си набави калции, фосфор и витамини.

В последно време нашумяха плодовите млека, такива с парченц плод и други. Рекламните кампании, който съпровождат тези продукти, станаха изключително популярни, което донесе много продажби в този сектор. Млякото е познато със здравословните си свойства и се предпочита в диети и има привърженици на здравословното хранене, което в днешно време е много „модерно” и популярно. Това показва, че продуктът който ще предложим на пазар ще има успех, в предвид че съдържа мляко и полезни вещества. Заради тенденцията за здравословно хранене, продуктът би се пласирал лесно на пазара и потребителите биха имали интерес към него, дори и да са свикнали с употребата на газирани напитки, които са в разрез със здравословния начин на живот.

Връзка към следваща статия

 

SEO оптимизация цена: проект за бранд „Dragon Milk“ (част 2)
Оценете тази страница

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!