SEO оптимизация цена: проект за бранд „Dragon Milk“ (част 3)

Компанията ни за SEO оптимизация Optimystica представя проект за изграждането на бранд „Dragon Milk“ (част 3)

Конкуренти:

 

  • Основните конкуренти са „Данон” с продуктите си Данон за пиене – ДЗП и Активиа, която предлага плодово кисело мляко с парченца драконов плод и киви, също така и напитките алое вера с парченца от плода. „Данон” е една от най – разпознаваемите марки кисело, прясно и плодово мляко в България.
Данон за пиене(ДЗП) доби много голяма популярност в последната година в България, въпреки че продуктите са на пазара от доста години. Рекламната им кампания се оказа много силна и донесе много продажби и известност на компанията. Един от недостатъците на продукта е, че съдържа високо количество добавена захар и консерванти за повече издръжливост на продукта.

 

 

 

v „Активиа” е другият конкурент на The Dragon Milk, като в серията си плодови кисели млека, които се водят в категорията за здравословно хранене имат продукт с парченца драконов плод и киви. Въпреки че е категория здравословно хранене, съдържа мляко на прах и добавена захар, а също и познатите ни консерванти за по – дълъг „живот” на продукта.

 

 

 

  • Другият конкурент, това са напитките алое вера с различни вкусове и парченца от плода на алое вера в тях. Те се доближават до голяма степен до The Dragon Milk, но при тях отново има много добавена захар, а и не е сигурно до колко парченцата плод са наистина алое вера. Тези мисли са породени от ниската цена на продукта и фактът че разстението алое вера не се отглежда на нашите ширини, за което е необходим внос на продукта, което го оскъпява.

 

 

 

 

  • Конкуренти също така са всички газирани напитки, от които избоилства пазара, и които са вкусни и потребителите ги харесват.

 

 

  • Натурални сокове и енергийни напитки – хората ги свързват с полезните им или ободряващи действия, които са измамни, тъй като имат голямо съдържание на захар и консерванти.

 

Продукт , диференциация, ползи, reason to believe

 Продуктът The Dragon Milk ще представлява ниско маслено прясно мляко с парченца драконов плод, с много малко количество добавен мед, за да има по – сладък вкус, тъй като драконовият плод е 90 % вода и не е от най – сладките плодове, а при добавяне на млякото, вкусът му може да се разводни още повече. Освен в големите супермаркети и магазини, продуктът ще бъде предлаган и на щандовете в Био магазините, поради чистотата и био произходът на млякото и меда  използвани при производството продукта. Опаковката ще бъде стъклена бутилка, която ще може да се рециклира. Тя ще има различна форма от останалите стъклени бутилки, ще има формата на пясъчен часовник като „тясната” част, ще бъде достатъчно широка за да могат да преминават парченцата плод безпроблемно. Самата форма ще показва, че напитката е подходяща за консумация по всяко време.

Ползите на продуктът са, че може да се консумира по всяко време на деня, и всеки който иска да води здравословен начин на живот вече е намерил най – добрата напитка, която да включи в менюто си, без да се притеснява от натрупването на калории. Името  The Dragon Milk, разбира се идва от името на плода, но се набляга на дракона, тъй като идеята на напитката е да носи освен наслада, но и да донесе прилив на енергия и да ободри организма и човек да се чувства силен и могъщ като дракон J . Изписването на името е на английски, тъй като е доказано, че ако българинът мисли, че продуктът е с чужд произход ще му бъде по – интересен и ще го купува повече, тъй като чуждестранният произход, според „българина” е гарант за по – високо качество. Това според проучванията ще вдъхне повече доверие към бранда и ще има успех на пазара за бързо оборотни стоки.

 

 

Feature Essence Action
 

 

Target

Какво е специфичното поведение на таргета, на което ще откликнем?

 

Нуждата от здравословна напитка, за всяко време на деня и за всички от семейството.

На кого продаваме?

 

 

На хора от всякаква възраст и пол, които искат да живеят здравословно и да се хранят правилно.

Какво потребителя получава от продукта?

 

 

Здраве, наслада, удовлетворение

 

 

 

 

Brand

 

Ако марката беше човек, какви щяха да са ценностите, тона и личностните и характерисрики?

Решителна и грижовна личност, която обръща внимание на здравето си, а всеки здрав човек е и щастлив.

Какво внушаваме при всеки контакт с таргета?

 

Радостта, от това да се чувстваш здрав и щастлив.

В каква „нишова категория” продуктът може да бъде лидер?

 

Напитка за всяко време и всеки, която задоволява всички потребности на потребителите.

 

 

Product

Защо обещаваме?

Защото можем да гарантираме произхода на продуктите използвани за напитката, както и факта, че не използваме консерванти, а опаковката е подходяща за рециклиране.

Какво продаваме?

 

Нискомаслено прясно мляко с парченца драконов плод и мед.

С какво сме различни от конкурентите си ?

Ще бъдем първата напитка с парченца екзотичен плод в смесица с прясно мляко.

 

 

Връзка към следваща статия

 

SEO оптимизация цена: проект за бранд „Dragon Milk“ (част 3)
Оценете тази страница

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!