SEO оптимизация цена: проект за бранд „Refeel“ (част 1)

Компанията ни за SEO оптимизация Optimystica представя проект за изграждането на бранд „Refeel“ (част 1)

 

  1. ПАЗАР

 

Според Бедрос Калфаян, генерален мениджър на Beiersdorf пазарът на козметика в България е “ малък, неплатежоспособен и много конкурентен. Тук оперират всички фирми, които са и в другите страни. Има и местни играчи. Всичко това ожесточава конкуренцията и сваля цените.”

Обем на пазара

За 2006г

Обемът на козметичният пазар за 2006 г. в България надхвърля 350 млн. лв., което е с около 10 млн. лв. повече от 2005 г. ( международната компания за маркетингови проучвания „Евромонитор“ (Euromonitor International).

Според Потребителски панел на Галъп за 2006 г.са продадени 7.84 млн броя козметични продукти на обща стойност над 29 млн лв.

 

По данни на Галъп

Обем хил литра                              495

Броя в мил                                      7.840

Лв в мил                                         29.314

 

За  2007г

За 2007 г. е характерно  нарастването на дела на чуждите марки на пазара. При 30% за 2007 г. за периода от януари до края на август 2009г. този дял е 39.5%. В стойност вносните продукти държат три четвърти от пазара – 74.4%, като в топ пет класацията има само една българска марка – Deva.

За 2008г

Производството на парфюмерийни и козметични продукти в България през 2008 г. спрямо 2005 г. се характеризира с увеличение в производството на парфюми и тоалетните води, голямо намаление на препаратите за поддържане на косата, което се дължи основно на шампоаните, и свиване на половина на произведените пасти за зъби.

 

Следваща статия

 

SEO оптимизация цена: проект за бранд „Refeel“ (част 1)
Оценете тази страница

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!