SEO оптимизация цена: проект за бранд „Refeel“ (част 6)

Компанията ни за SEO оптимизация Optimystica представя проект за изграждането на бранд „Refeel“ (част 6)

Петте най-продавани марки (Avon, Nivea, Aroma, Oriflame, Deva) държат 2/3 от пазара, а следващите 5 (Garnier, Regal, L’Oreal, Dove, Cream for hands) – 11-15%, или 10те най-продавани марки заемат 75 % от продадените бройки и почти 84 % в стойност.

Изграждането на търговска марка е особено важно за успеха на козметичните продукти. Инвестициите в налагане на марката са изключително важни за краткосрочния и дългосрочния успех. Девет от десетте марки имат или са имали силна рекламна подкрепа, включително и телевизионна. Единствено десетата марка Крем для рук на Ален мак не е подкрепяна, като добрите продажби се дължат на стара слава (преди десeтина години Ален мак беше лидер на пазара на козметика със серията Бендида, Ален мак и други с пазарен дял над 25 %).

В този смисъл всички гореспоменати брандове са явяват конкуренти на ReFeel с различните си марки от портфолиото. Индиректни конкуренти обаче са и брановете, предлагащи козметика за бременни – Mustela, Mother Care, Красива мама и др, които са много разпространени сред бременните жени. Често се случва тези продукти да бъдат използвани и след раждането, просто по навик или инерция.

Други индиректни конкуренти са и марките във високия ценови сегмент – Vichy, La-Roche Pose, Galenic, Avene, Lierac ( средна цена – 25лв ), тъй като жените, които имат установена традиция да ползват профилирана и качествена козметика често след раждане заменят козметиката за бременни с тази на световноизвестните скъпи марки, предлагаща сходни резултати – подхранване и хидратация, но не отчитаща специфичните хормони, които продължават да се отделят в женското тяло след раждане и изобщо цялата микрофлора на жената в този период.

Следваща статия

 

SEO оптимизация цена: проект за бранд „Refeel“ (част 6)
Оценете тази страница

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!