SEO оптимизация цена: проект за бранд „Refeel“ (част 7)

Компанията ни за SEO оптимизация Optimystica представя проект за изграждането на бранд „Refeel“ (част 7)

  1. ПОТРЕБИТЕЛИ

Основните потребители на козметика в България са жените. Като съотношение разнообразието от козметични продукти, които използват жените спрямо мъжете е 70 / 30.

Демографски погледнато грижата за кожата започва от ранна детска възраст, но тези потребители не са купувачите. Тоест може да се твърди, че човек сам осъзнава нуждата от грижа за кожата в пубертета – около 12-13-14 годишна възраст при момичетата и около 15-16 за момчетата. Разбира се с тенденцията към акселарация възрастовата граница ще падне още.

Основните потребители на козметични брандове живеят в градовете и по-големите села или поне тези, които имат по-голям избор на подобни продукти.

Обикновенно тези потребители се интересуват от своето здраве, красота и приятен външен вид, което в особена сила важи за жените. За сметка на това обаче те са в немалката си част switchers – тоест опитват нови продукти и не са винаги лоялни на една и съща марка, докато мъжете поради своята психика са много по-твърди фенове на марките. Именно за това маркетинговите усилия на козметичните компании са насочени предимно към жените. Не трябва да се пренебрегва и фактът, че голяма част от мъжете не купуват своята козметика, а за това се грижи тяхната жена / приятелка / майка.

Изборът на козметичен продукт грижа за кожата в повечето случаи е рационален – жените като най-голяма потребителска група обикновено залагат на експериментално доказаните качества и резултати на продукта. Но в много случаи елементи като например като това някоя известна личност рекламира дадения бранд, тоест застава зад него, може да провокира емоционално състояние желание за подражание, което да предизвика покупката на дадения бранд.

Следваща статия

 

SEO оптимизация цена: проект за бранд „Refeel“ (част 7)
Оценете тази страница

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!