SEO оптимизация цена: проект за бранд „Сладак ден“ (част 3)

Компанията ни за SEO оптимизация Optimystica представя проект за изграждането на бранд „Сладък ден“ (част 3)

Потребители

 

  1. Потребите на нашите продукти са хората страдащи от диабет. Статистиката за съжаление е много плашеща, но това са хората, които реално ще са консуматори на предлаганите от нас стоки.

– 595 700 души болни от  диабет;

– 40 % от тях не знаят, че са носители на болестта;

– 635 000 души са развили т.нар. “преддиабетно състояние”

 

  1. Другат част от нашите потребители са хора, които искат да водят здаравословен начин на живот. Връщането към природата, здравословното хранене са теми, които все повече вълнуват голяма част от обществото. Особенно актуални са темите за затлъстяването сред децата и младите хора. По данни на Националния център по опазване на общественото здраве 30,6% от децата в първи клас са с наднормено тегло, а 13,6% от тях страдат от затлъстяване.

 

Профил на клиентите, които искат да се хранят здравословно.

Статистиката сочи, че „…Здравословно хранещият се човек е на средна възраст 23-35 г., с нормално към средно ниво на интелигентност, обичайно с добра професия и образование, води активен начин на живот, има алтернативно мислене и е склонен да експериментира. Обяснението за профила е просто – за да мислиш за здравословно хранене е неоходимо да си задоволил основните си физиологични потребности, да имаш добри познания в редица области и усет към новите неща”.

„…Здравословно хранещият се човек е воден от мотото „Ям, за да живея; не живея, за да ям“. Винаги подбира храната си на базата на добра предварителна информираност и внимателно прочита етикетите на храните, които купува.”

Подобен вид потребители от маркетингова гледна точка са много благоприятни, но и много трудна аудитория т.к те са склонни да експериментират, но само ако са предварително запознати и добре информирани за състава на храната и хранителната и стойност.

Следваща статия

 

 

SEO оптимизация цена: проект за бранд „Сладак ден“ (част 3)
Оценете тази страница

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!