SEO оптимизация цена: проект за бранд „Учене от ново време“ (част 4)

Компанията ни за SEO оптимизация Optimystica представя проект за изграждането на бранд „Учене от ново време“ (част 4)

 

Школа за ученици

Школата за уеници среща конкуренцията на образователните щколи. Но услугата, която ще предлага не се среща в този и вид. Школата ще бъде като част от училището, но ще бъде по-разчупена и по-интересна. Тя ще превърне скучния час на класния ръководител в час на образователни игри и неформални форми на образование. Непреки конкуренти биха могли да  бъдат фирмите, предлагащи еднодневни екскурзии в София, до исторически/културни/образователни обекти.

Извън училищните обучения ще се заплащат децата. Цената им няма да бъде висока – около 5/6 лв. на дете. Като в тази цена ще включваме и транспорт, ако се провеждат в зала, извън училището. Ако са на територията на училището, цената ще бъде на половина.

Ползата и силните страни са очевидни – децата ще бъдат „подложени” на неформални и нетрадиционни форми на обучение, ще научат много от външни хора, които биха им грабнали вниманието повече, отколкото техните преподаватели (с които се срещат всеки ден), ще се обсъждат и решават конфликти, игрите, които ще играят ще бъдат с цел развиване на логиката и предизвикване на личността.

От друга страна, учителите могат да отрекат бранда и да го обявят за безполезна услуга. Тъй като те имат разпределение на часовете си за цялата година, съгласувано с МОН, нашата идея за обучения също трябва да бъде съгласувана, за да не търпи административни усложнения.

 

Детска градина с преподаване на чужд език

Детската градина има преки конкуренти. Това са  International Children Creativity Foundation, ABC Kinder Care Centre, Sunflower Kids, Европейски лицей с британска детска градина. Във всички изброени заведения се създава среда, подходяща за децата от чужд произход, общуването и естественото преминаване на деня са различни от българските детски градини. Но изброените не са достатъчно на брой, за да покрият нуждите на пазара. А също така, този пазар показва тенденция към нарастване броя на чуждоезичните деца. Местоположението ни ще бъде привличащ фактор, тъй като и четирите изброени конкурента се разполагат в Драгалевци. Ние ще изберем място, по-близо до градския център. Първоначалната идея е това да бъде в близост до посолствата и консулствата в квартал Витоша. С тях именно ще се търси пряка връзка и осъществяване на дългосрочни взаимоотношения.

Детската градина ще се появи на един по-късен етап – след школата за ученици и учители. Тя ще разчита общо взето на стари лаври. Ще търсим директен контакт с чуждестранни фирми с чуждестранен персонал, както и посолства. Няма да се търси толкова широкото предлагане на частния клиент. Към силните страни влиза ограниченото предлагане на тази услуга, както и доброто местоположение. Към слабите е фактът, че на пазара има утвърдени конкуренти, които се ползват с доверие и традиции в сферата.

 

ПОТРЕБИТЕЛИ

 

Учениците

 

За какво мислим като сме на 7 години? Точно сме преминали през онези възпитателни прословути години, когато сме били в ръцете на родителите си. И изведнъж имаме социална сред, показваме идентичност, имаме приятели, влюбени сме, а трябва да учим… Имаме 20 деца на нашата възраст и петима възрастни, които ни спират от забавлението и ни забраняват всичко най-приятно. Лесно ни взимат страха, но трудно ни печелят доверието.

 

Учителите

„Имам стаж като учител 20 години, ти ли ще ми се опреш?” … „Такива като тебе колко съм ги виждала… и накрая знаеш ли какви излизат”… Поточната линия с деца, конвейр! Приемаш, пълниш опаковката и слагаш панделка – горе долу така изглежда една учебна година за „даскала”. Често неоценени, копнеят за уважението „което те са имали към техните преподаватели”. Липсва им дисциплината, а деца и родители си правят, каквото си искат.

 

Детска градина

Най-малките и най-чисти създания. Казвала съм го и преди, много ги харесвам и ги харесвам най-много след обяд. Точно тогава, защото цял ден са опознавали света и тогава имат да ти разкажат толкова много неща. Те търсят емоции, всичко им е интересно, всеки честен човек ги печели. Идват от дома си и трябва да се изправиш пред въпросите им за мама и тати, които са скарани. Даваш им съвет, който разказват на мама, а тя се изправя срещу теб, сърдита, че се опитваш да заемеш безценното и място.

 

Родителите

Децата са най-голямото богатство, твоя отговорност, ти си им пример, ти го моделираш и влияеш най-силно на възпитанието им. Всеки родител е чувствителен на тази тема, въпросът е какво биха направили по въпроса. На кого биха се доверили? Дали една нова и непозната организация, която иска да обучава децата им по нестандартен начин (по който дори повечето от тях не са се обучавали) ще спечели вярата им?

Следваща статия

 

 

SEO оптимизация цена: проект за бранд „Учене от ново време“ (част 4)
Оценете тази страница

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!