SEO състезание – проект за бранд „Шоколад със стевия“ (част 2)

Компанията ни за SEO оптимизация Optimystica представя проект за изграждането на бранд „Шоколад със стевия“ (част 2)

Милка шоколад със стевия

Милка шоколад със стевия не само не е вреден, но и има множество ползи за организма. Чрез консумацията на този шоколад човешкото тяло е предпазено и не приема голямо количество калории. Това се дължи на качествата на стевията, която е без калории, без въглехидрати.

По – здравословен живот сега с новия шоколад на Милка със стевия. Страхувате се от надебеляване и от покачване на кръвната захар и холестерола. Забравете за тези опасения и си похапнете от шоколада на Милка със стевия.

Ако държите на здравословното хранене, ако подбирате внимателно всички продукти, с които се храните и ви е грижа за всяка една съставка, ако обичате истинския вкус на какао, ако консумирате супер храни и вярвате в тяхната сила, то този шоколад е точно за вас.

Съдържание на шоколад

 • Шоколадъте хранителен продукт – сладкарско изделие, произвеждан от ферментирали, изпечени и смленисемена от какаово дърво. Основните съставки на шоколада са какаовата маса (сухата част на какаовите семена) и какаовото масло (мазнините в семената). Натуралният шоколад се произвeжда от тези две съставки, като се добавя и подсладител, най-често захар. Допълнително в шоколада могат да се съдържат мляко (получава се млечен шоколад), различни видове ядки (лешници, бадеми),стафиди, както и други плодови пълнежи. Само от какаово масло, без да се добавя какаова маса, се произвежда бял шоколад. Предлага се и аериран шоколад, съдържащ известно количество въздух под формата на мехурчета.

Стевия – билка вместо захар

 • Стевия (Stevia rebaudiana) е многогодишно храстовидно растение, което в България се отглежда като едногодишно. Известна е като медена билка”, заради сладкия си вкус.
 • Стевияе древна билка със сладък вкус, която е възможно най-добрият заместител на захарта.
 • Стевия е близка по вкус до захарта, но е около 300 пъти по-сладка. Стевия не съдържа калории и е много здравословна.
 • Стевия е далеч по-полезна от всички подсладители (дори от естествените)
 • Световната здравна организация” определя стевия като напълно безвредна.

Стевия – хранителни качества

 • За разлика от изкуствените подсладители стевия замества захарта без абсолютно никакъв риск за здравето.
 • Стевията е богата на стевиозиди (сладки гликозиди), които участват в обмяната на веществата (но без съдържание на инсулин) и нормализират нивото на захарта в кръвта.
 • Стевията съдържа също витамини (А, С, от групата В), минерали (калий, цинк, желязо, калций, магнезий, селен), аминокиселини, пектин, фибри и т.н.
 • Въпреки силната сладост (300 пъти по-сладка от захарта), стевия няма калории.

Стевия – здравословни качества

 • Редовното използване на стевия като подсладител нормализира нивата на кръвната захар и на инсулина.
 • Стевия подобрява състоянието на сърдечносъдовата система. Медената билка понижава нивото на “лошия” холестерол в кръвта.
 • Стевия има тонизиращо действие и укрепва имунната система. Медената билка подобрява работата на стомашно-чревния тракт.
 • Стевия е полезна за черния дроб. Медената билка предпазва зъбите и венците от кариеси, пародонтоза и други заболявания.
 • Стевия има антисептично и противовъзпалително действие. Медената билка успокоява нервната система.
 • Стевия съдейства за почистване на токсините и шлаките от организма. Въпреки, че стевията е много сладка, тя не съдържа калории. Веществата в стевията не ферментират в устната кухина, т.е. не засилва апетита. Освен това стевия подобрява храносмилането и обмяната на веществата.

Стевия

Съдържание 4 капки
Стевиа екстракт (Stevia Rebaudiana) 0.12 ml
Други
Калории 0
Общо мазнини 0 g
Натрий 0 mg
Общо Въглехидрати 0 g
Захари 0 g
Протеини 0 g

Връзка към следващата статия

 

 

SEO състезание – проект за бранд „Шоколад със стевия“ (част 2)
Оценете тази страница

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!