SEO състезание – проект за бранд „Slimella“ (част 5)

Компанията ни за SEO оптимизация Optimystica представя проект за изграждането на бранд „Slimella“ (част 5)

КОМУНИКАЦИОННИ И МАРКЕТИНГОВИ ЦЕЛИ

Първоначално нашите комуникационни и маркетингови цели ще бъдат да представим бранда и продукта на пазара с цел да постигнем brand awareness. Ще имаме рекламни кампании по телевизията, официална страница в социалните мрежи, банери в googleи facebook. След като запознаем хората с продукта ни, ще започнем да изграждаме привързаност към него като започнем да пускаме емоционални и имиджови кампании. Например: „Върни 10 опаковки от голям шоколад и ще получиш подарък малък“ (грижа към околната среда и рециклиране). Или в социалната мрежи кампанията от сорта на „Качи снимка „преди“ и „след“). Ще правим и конкурс за нови, все по-емоционални рекламни послания, като печелившите ще печелят ексурзия до държавите, от които произхожда нашето какао – Перу, Санто Доминго. След като се превърнем в разпозната марка ще започнем да изграждаме brand equity. Ще се стремим да изследваме чрез качествени и количествени изследвания нашия таргет и правилно ли сме го определили, точните послания ли използваме, цената рентабилна ли е, защо предпочитат нас или защо предпочитат конкурентите и т.н. След това ще си поставим за цел да бъдем top of mind сред продуктите за отслабване (и то не само в нашата ниша, но и сред диетите и т.н.), като изградим мрежа от много лоялни клиенти, които с времето ще започнат сами да ни рекламират по блогове, форуми, статуси, снимки и т.н., като ще създадем word of mouth.

 

BRAND EXPERIENCE

Възможни са различни Brand extensions на продукта в различните фази на жизнения му цикъл, които да не са свързани само със шоколада (може да са купични, сувенири, рамки за снимки и всякакви подобни неща), както и различни вкусове (със сурови ядки, със сушени плодове), както и вафли с пълнозърнест хляб и без брашно. Ще има и гаранция от примера на „Ако не постигнете желания ефект след употребата на шоколада, ние ще ви върнем парите“, като, разбира се, клиентът трябва да ни представи доказателство, че  е закупувал продукта ни под формата на касова бележка и опаковки.

 

КОМУНИКАЦИЯ КЪМ РАЗЛИЧНИТЕ ТИПОВЕ ПОТРЕБИТЕЛИ

Hardcore Loyals –включването на тези хора (или техни снимки) в рекламни клипове по телевизията или на страницата в социалните мрежи, излъчването на „Потребител на седмицата“ или „Потребител на месеца“ и т.н.

Softcore Loyals – постоянни игри с награди от сорта на „Съберете 15 точки от лимитираната  серия на „Slimella”, „Търсетекода и горегистрирайте“ и т.н.

Switchers – специални промоции в големите хипермаркети – купичка или термо-чаша подарък, 5 на цената на 4 и т.н.

 

БРИФ КЪМ РЕКЛАМНАТА АГЕНЦИЯ

  SLIMELLA
Продукт Име, история, позициониране, пазарен дял, цени,

Какво е уникалното в продукта ни

Шоколад за отслабване Slimella, направен от 100% био-съставки, все още няма пазарен дял, тъй като е нов продукт без алтернатива на пазара, позициониран във високия ценови клас
Потребители Психография, демография, различни типове потребители, какво в нашия продукт е важно за тях, навици, посещавани места, сайтове, медии, предпочитания  Нашите потребители са между 15-50 годишна възраст, с високи доходи и добро образование, които са жизнени, усмихнати, иновативни, ексмериментатори, нашият продукт им дава щастие и самочувствие, обикновено се събират в нашумели заведения, обичат уютните места от класа, четат онлайн сайтове с новини, истории с известни хора, лайфстайл списания
Конкуренти Какви са кампаниите на преките и непреки конкуренти, с какво се различават от нас и с какво ги превъзхождаме  Кампаниите на преките ни конкуренти са разположени в кибер пространството под формата на банери или по телевизията, тези, които произвеждат шоколади се съсредоточават главно върху вкусовите качества, а тези за отслабване главно върху съставките. Ние ще се съсредоточим и върху вкусовите качества, и върху съставките и върху ефекта, който те имат върху потребителите.
Бранд идея Какво внушаваме при всеки контакт с таргета  Внушаваме им, че могат да бъдат щастливи от малките неща в живота, че могат да си доставят удоволствие, без да изпитват вина и, че най-важното е да обичат себе си.
Кампания Какво искаме да се изработи и на какви условия трябва да отговаря  Искаме да се изработят банерни реклами, тв-клипове, билбордове и страници от списания, които да отговарят на нашия brand core, като ценности и тон
Цели Маркетингови и комуникационни цели – какво искаме хората да направят или да мислят за нас, какъв резултат ще се отчете като успех  Искаме хората да ни се доверяват, че сме напълно натурални и, че ако употребяват нашия продукт, те ще достигнат желаното тегло, без да се излагат на мъчения и ограничения. Резултатът за нас ще са мненията им в социалните мрежи, на официалната ни страница, резултатите от количествените и качествените изследвания.
„Едното нещо” Какво трябва да кажем на клиентите си, за да постигнем нашите цели  Трябва да им кажем, че най-важното нещо е да се обичат и да са щастливи от това, което са.
Срокове Дебриф, одобрение, продукция, начало и край на кампанията  Начало на кампанията – 20.04.2014 година, след великденските празници, начало на пролетта, както и на новото начало изобщо. Край на кампанията: телевизионна – след 3 седмици, банери – след 3 месеца. След това, в зависимост от резултата ще има нови кампании.
Ограничения Задължителни елементи, ограничения в бюджета или във времето, конкурентни кампании  Задължително е рекламите да спазват нашия цвят, ценности, тон, да изпозлваме по-малък бюджет за реклама, за да можем да се съсредоточим върху продукта ни и неговите качества. Разбира се, ако първоначално не постигнем желания ефект, ще отделим повече средства за реклама. Ще посочим и рекламни кампании на Зеленото кафе, Vitaslim, останалите кампании на шоколадо-производителите и ще гледаме да сме максимално диференцирани от тях.
Референции Лога, предишни кампании, неща, които ни харесват или пък не искаме  Нямаме предишни кампании, тъй като сме нови на пазара, харесват ни цветните и зелени мотиви, мотивацията, радостта от живота и това да намира отзвук в кампаниите ни. Не искаме да сме твърде кичозни и претруфени и да лъжем потребителите си относно което и да е качество на нашия продукт.

 

SEO състезание – проект за бранд „Slimella“ (част 5)
Оценете тази страница

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!