Проект за бранд „So fresh“ (част 1)

Компанията ни за SEO оптимизация Optimystica представя проект за изграждането на бранд „So fresh“ (част 1)

Послание : „Вдъхновение и свежест в една чаша сок!„

През последните години употребата на плодови сокове в Европа почти се е удвоила. За мнозина те са част от по-здравословния начин на живот. Какво обаче пием наистина: сокове, нектари или смесица от двете?
Спрях се на 100%-тов натурален сок, защото хората все повече започват да обръщат внимание на това, което консумират и все повече се интересуват от здравословния начин на живот. Защото здравето е щастие, а щастието е нещото, към което се стреми всеки човек през целия си живот. То е нещо, което на пръв поглед толкова обикновенно, но и толкова трудно за постигане.
Не всички хора обаче могат да си позволят да консумират прясно изцедени фрешове и по тази причина консумацията на натурални сокове се е увеличила. В същото време хората вече не желаят да консумират химични произведения на науката и все повече се интересуват какво наистина съдържа сокът, който ще консумират. И докато преди години сокът се смяташе за сутринна освежаваща напитка и то консумирана основно през лятото, то днес вече сокът се приема като ежедневна здравословна напитка.
Имайки предвид всичко това до тук – се спрях на бранд за 100%-та натурален сок.

Проучване

1.1. На пазара

Пазарът в България расте с бързи темпове с всяка изминала година. България е страна, в която до скоро консумиращите натурални сокове хора предпочитаха по-евтиният пред по-качетвеният продукт. За щастие, това вече се променя.
Хората все по-често обръщат внимание на здравето и обогатяват здравната си култура. Все повече хора виждат, че с консумацията на чист натурален сок организмът си набавя не малка част от важните хранителни вещества, от които има нужда.
Благодарение на разширяването на пазара за натурални сокове всичко това става възможно. Производителите все повече се стараят да доближат своят продукт до потребителя, като го образоват с помощта на различни промоционални кампании.
Забелязва се и психологическото израстване на потребителите – от консумацията на плодови напитки, към консумацията на нектари (които са с по-високо плодово съдъжание) и 100%-ови сокове. Също така има прогрес и сред фирмите производители на напитки, като таргета се измества от младите хора към децата.
Опакованите плодови сокове вече започват да бъдат разпознавани като социална напитка, с основна консумация сред семейство и приятели. Хората започват да възприемат плодовите сокове като напитка „по всяко време”, с консумация повече или по-малко във времето преди обяд, следобед и вечер.
Пазарът на натурални сокове се развива особено бързо. С изместването на световният климат, консумацията на сокове се увеличава още повече през летните сезони в цялата страна.

Връзка към следващата статия

Проект за бранд „So fresh“ (част 1)
Оценете тази страница

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

So Fresh бранд 2