Проект за бранд „Велологистика“ (част 1)

Компанията ни за SEO оптимизация Optimystica представя проект за изграждането на бранд „Велологистика“ (част 1)

ВЕЛОЛОГИСТИКА – цели популяризирането и използването на велосипеди за пренос на товари.Голяма част от товарите, пренасяни в ежедневието, са малки по обем и се доставят на кратки разстояния.Спестява задръстванията и таксите за паркиране.Услугата която предлага е идеaлна за доставката на документация и по-леки пратки.Първоначално фирмата ще предлага услугата само в гр.София. B цeнтъpa нa cтoлицaтa зaдpъcтвaниятa ca oгpoмни, гoлeмитe тaĸcи и oгpaничeнитe мecтa зa пapĸиpaнe cъщo ca гoлямa пpeчĸa зa дocтaвчицитe.Използването на куриерски услуги с велосипед е най-бързият и най-ефективният начин клиентите да получат пратките си в срок в рамките на гр.София.Куриерите ще ca oпитни ĸoлoeздaчи и винaги щe нaмиpaт нaчин дa дocтaвят пpaтĸите cи нaвpeмe, това е най – екологичният начин за доставка.
Такава е идеята на бранда Велологистика.

1.Проучване на пазара

Проучване на потребителите
• Клиенти са както фирми така и физически лица;
• Фирмата няма да прави разделение на пазара по никакъв критерий, потенциални клиенти са всички лица от всички социални, етнически и възрастови групи.
Проучване на конкурентите
• Конкуренцията е естествен двигател за развитието на всяка една компания.Конкуренцията предизвиква иновации в технологиите, предизвиква по тясна връзка между клиента и фирмата, предизвиква блага за потребителя, лесно достъпни услуги, по-усъвършенствани продукти, по-добро отношение към всеки един клиент и най-вече ниски цени на крайния продукт или услуга.
• Пет компании държат 67% от пазара на куриерски услуги.Това са Ди ейч ел, Еконт експрес, Ин тайм, МиБМ експрес и Спиди, които са с голяма рекламна кампания в България и възможно най- ниските цени на пазара за вътрешни пратки.

• Пазара на куриерските услуги в България е “динамичен”, куриерските фирми предлагат разнообразие от услуги, постоянно откриват и запълват нови пазарни ниши и се приспособяват не само към търсенето, но и към изискванията на клиентите и пазара.
• Фирмите в бранша предлагат много сходни като качество усуги.Стандартът на услугите е висок, тъй като фирмите доставчици се адаптират точно към нуждите и изискванията на клиента.

Връзка към следващата статия

Проект за бранд „Велологистика“ (част 1)
Оценете тази страница

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Проект за бранд Fairytale Sneakers 5