Проект за бранд „VIPPropertiesBG“ (част 2)

Компанията ни за SEO оптимизация Optimystica представя проект за изграждането на бранд „VIPPropertiesBG“ (част 2)

 

  1. Проучване на конкурентите

Кои са свободните пазарни ниши и как да бъдем различни?

Основни играчи на пазара са LuxImotibg, Unique Estates, Bulgarian Properties, First Estates, Aдрес, Мирела, Ависта и др.

Конкурентите се стремят да диверсифицират портфейлите си. Моето лично мнение е, че това води до липсата на свободни пазарни ниши, или до наличието на почти никакви такива.

Все пак бихме могли да бъдем различни най-вече със много доброто обслужване, персонализираната услуга и личното отношение към всеки клиент.

  1. Тенденции на пазара

Миналата година пазарът на луксозни имоти в България отбелязва най-силното си първо тримесечие от 7 години насам, отчитат от консултантската компания “Forton”. Статистиката на компанията показва, че обемът на инвестициите в бизнес имоти за периода януари-март  2016г. достига 92 млн. евро. Подобна активност за последно е регистрирана в началото на 2008 г., когато обемът на инвестициите в бизнес имоти достига 285 млн. евро.

Сега пазарът е далеч от тези стойности и по-скоро се връща към нормалния си ритъм след годините на слаб интерес и ограничен брой сделки. VIPPropertiesBG е нова компания на пазара на недвижими имоти и е в процес на заемане на пазарни позиции.

  1. Продукт

Агенция за елитни имоти „VIPPropertiesBG“ – предмет на дейност – продава и отдава под наем луксозни къщи и апартаменти. Но също така продаваме престиж, социален статут, качество. Продаваме мечти!

  1. Таргет

На кого продаваме?

Целеви сегмент – елитния сегмент(най-високия пазарен сектор).
Купуват ги хора със стабилен бизнес у нас. Хората на които кризата не е повлияла върху обичайните обороти. Работещи , сигурни в стабилността на доходите си. Мениджъри на добри позиции , включително и в чуждестранни компании.

Таргет потребители:

Идеята ми е компанията да се насочи към 2 групи таргет потребители:

Таргет група 1 – Клиенти с много високи доходи , с предпочитания за покупка  на къща или апартамент, за лично ползване .

Потребителите са между 30 и 50 години(мъже и жени, но преобладават мъже).
Купувачите обикновено са семейни и това е една от причините да търсят голямо и функционално  жилище. Потребителите имат много високи изисквания относно качествата, които имотът трябва да притежава , защото искат да поддържат висок стандарт на живот, съответстващ на техните доходи.  Клиенти с изтънчен вкус, които не правят компромиси с качеството . Те имат много високи  доходи и са готови да платят колкото е необходимо , за да получат най-доброто. Типичният купувач има собствен бизнес или заема висша управленска позиция в голяма българска или международна компания.  За тях цената не е определящ фактор.
Най-много държат на удобно местоположение, големина и функционалност на жилището, високо качество на строителство и довършителни работи, парко-места, двор, зелени  площи, гледка, сигурност и обезопасеност.

Таргет група 2 – Клиенти с високи доходи , с предпочитания за покупка на къща или апартамент, с цел отдаване под наем.

Жени и мъже над 40 години.

Това са хора , които са натрупали спестявания , като буфер по време на кризата и са се насочили към луксозните имоти като начин за съхранение на богатството. Доходността от отдаване под наем на луксозен имот в България надхвърля лихвата по банковите депозити и е сред най-високите в Европа. Клиентите предпочитат централната част на столицата поради близостта на институциите и лесния достъп до основните бизнес локации. При тях цената е важен фактор.

Високо-ценовите сделки се сключват предимно с хора, които живеят в България. Не само българи , има и чужденци, които са се установили тук.                        Наемателите на елитни имоти са предимно чужденци, временно пребиваващи в страната.

Връзка към следващата статия

Проект за бранд „VIPPropertiesBG“ (част 2)
Оценете тази страница

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Бранд проект VippropertiesBG 1Проект за бранд VippropertiesBG 3