Проект за бранд „VIPPropertiesBG“ (част 4)

Компанията ни за SEO оптимизация Optimystica представя проект за изграждането на бранд „VIPPropertiesBG“ (част 4)

 

  1. Позициониране

В каква нишова категория марката може да бъде номер 1?

Като част от групата „VIPPropertiesBG“, може да се създаде компания за управление и поддръжка на луксозни имоти VIPPropertyManagementBG и компания за обзавеждане и интериори – VIPFurnishBG.

Тъй като идеята ми е базирана на много доброто обслужване, това предполага, че брокерите ми ще бъдат високо квалифицирани специалисти със задълбочени познания в областта на недвижимите имоти. Това ще им дава възможност да предоставят консултантски услуги на много високо ниво. Затова смятам, че марката може да бъде номер 1 във субкатегорията – Управление и поддръжка на луксозни имоти.

  1. Personality

Ако марката беше човек, какви щяха да са ценностите и личностните и характеристики?

Щеше да е умен и преуспял, с име, което отваря всички врати. Име, което е като бранд. Име, което е синоним на качество. Щеше да е перфектен в работата си и ЕКО и социално ангажиран. Човек, който не гони успеха на всяка цена, а такъв който иска да даде нещо на хората. Човек който създава работни места в собствената си държава.

  1. Бранд Концепция

Какво внушаваме при всеки контакт с таргета?

Ние работим за Вас! Вие ще получите уважение и внимание, защото го заслужавате! Вие сте наистина специални, защото сте ВИП и ще бъдете третирани като такива!!!

  1. Маркетинг микс

      Как имиджа на продукта се подкрепя не само от рекламата, но и от ценовото му позициониране, от местата, където се предлага, от дизайна, допълнителните му опции и от съставките му?

      Продукт – продава и отдава под наем елитни имоти. Ново строителство от реномирани компании. Управление и юридическа подкрепа. Поддръжка и обзавеждане. Консултации. Анализи и проучвания, застраховки.

     Цена – ценова политика – пазарно ориентирана. Цените са разнообразни и зависят от различни фактори, като търсене, конкуренция и имидж.

Ценовото позициониране е в най-високия пазарен сектор – елитния сегмент. Цените са достъпни за ограничен брой хора и така имиджа на продукта се подкрепя от цената.

      Промоционални активности и маркетингови комуникации – Топ оферти, безплатни консултации анализи и проучвания. Сертификат за „специален клиент“, които дава редица преимущества и отстъпки при последващи покупки.

Дистрибуционни канали – мениджъри по продажбите и консултанти.

Сайта на компанията. Рекламни банери на популярни сайтове, които се посещават от богати хора. Например сайтове за бижута, за скъпи часовници, за костюми, за поръчкови мебели, за коли, мотори, яхти и т.н. Агенцията ще има офиси с консултанти, базирани във всички региони на България. София – офис във всеки престижен квартал, за да може да бъде близко до своите клиенти и да им предоставя възможно най-добро продажбено и след-продажбено обслужване.

  1. Брийф към рекламна агенция

По горе Ви изложих виждането си относно продукт, потребители, конкуренти и бранд идея.

Име, история, позициониране, цени, уникалност. Психография, демография, типове потребители. Какво в моя продукт(услуга) е важно за тях, навици посещавани сайтове, предпочитания. Кои са конкурентите, с какво ги превъзхождаме. Какво внушаваме при всеки контакт с таргета. Всичко.

В брийфа ще „говоря“ за кампанията и на какви условия искам да отговаря.

Каква е задачата към агенцията? Какво конкретно се очаква като разработки на стратегическо и тактическо ниво? В кои канали се развива проектът?

Кампания, използваща директен и дигитален маркетинг

Рекламна кампания за създаване на awareness. Кампанията да наблегне на основните предимства на услугите, за създаване на емоционална връзка между потребителите и бранда. За да може потребителят да споделя на своите близки и приятели(реклама от уста на уста, вирусен ефект). Ето и някои насоки:

– Основната цел на кампанията е посланието на рекламата да е насочено към покриване на цялата целева аудитория.

– Таргетират се хора с високи и много високи доходи. Хора със стабилен бизнес у нас.

Какви са конкретните бизнес цели и на база на тях – конкретните комуникационни цели?

Целим да популяризираме бранда, да създадем awareness на услугите си и да заемем съществено място на пазара. Бизнес целите ни са да увеличим клиентите си. Комуникационните ни цели са:
– Запознаване на аудиторията с услугите, които предлагаме.
– Създаване на положителна нагласа у потенциалните клиенти.
– Предизвикване на желание за ползване чрез изтъкване и наблягане на качествата на услугите.
– Създаване и затвърждаване на положително отношение към бранда.


Разпределение на комуникационната активност през годината:

Активности I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Преса
PR
Билбордове
Банери
SEO
Сайт
Соц. Мрежи
Тотален Б

 

Би могло да се направи и  онлайн брандинг кампания с банери на популярни сайтове – спортни, за бижута, за маркови дрехи, за почивки(предполагам, че богатите посещават такива сайтове). Целта да бъде освен достигане на максимален брой от целевата аудитория, да се направи опит да се проследи реакцията на хората. Тя може да се измери ако потребителят кликне на банера и извърши заложеното в лендинг страницата действие. С две думи целта е обратна връзка с интернет потребителите. Обратната връзка може да бъде: участие в игра, попълване на анкета, отговор на конкретен въпрос , записване за е-бюлетин… По този начин в края на кампанията ще имаме много повече информация за аудиторията, до която сме достигнали – какви са нейните предпочитания, демографски показатели, данни за контакт и много други.

      Канали: Социалните мрежи – Facebook, Twitter, Google Plus, Instagram, LinkedIn, Fliker ; Pay per click –  Google Adwords, SEO- подобряване на видимостта на уебсайта ни; банери
Рекламните агенти трябва да изготвят такова съобщение, което да убеди потенциалните клиенти на компанията, че това е най-добрият избор, който те биха могли да направят.

Концепция – 1 месец
Реализация – 2 месеца  awareness, брандинг кампания  2 месеца

Потребителски пътеки

Потребителска пътека  – Фейсбук – страницата на VIPPropertiesBG – сайта на VIPPropertiesBG(начална страница) – лендинг страница.

Потребителска пътека  – Гугъл – сайта на VIPPropertiesBG(начална страница) – лендинг страница.

Потребителска пътека – Билборд – сайта на VIPPropertiesBG(начална страница) – лендинг страница.

Потребителска пътека – Банер на популярен сайт – сайта на VIPPropertiesBG(начална страница) – лендинг страница.

 

Връзка към следващата статия

Проект за бранд „VIPPropertiesBG“ (част 4)
Оценете тази страница

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

Проект за бранд VippropertiesBG 3Проект за бранд VippropertiesBG 5