Защо да инвестираме в създаване на онлайн магазин
Защо да инвестираме в създаване на онлайн магазин

Защо да инвестираме в създаване на онлайн магазин

Онлайн търговията днес е толкова добре развита, че в някои отрасли физическите обекти бележат далеч по-малки печалби от електронните магазини. Съвременните потребители вече се научиха как се пазарува по електронен път и свикнаха да закупуват най-различни стоки онлайн. В последните 5 години електронната търговия нарасна в пъти и вече спокойно може да се твърди, че пазаруването онлайн е сигурен начин да изкарат още пари от вашия търговски бизнес, стига да съумеете да постигнете правилния процес на създаване на онлайн магазин и всичките важни елементи, които съпътстват това на пръв поглед лесно начинание. Много собственици на физически магазини инвестират в създаване на онлайн магазин, което в последствие им носи значително увеличение на приходите, а за мнозина дори и по-голяма печалба.

Какво трябва да знаем при създаването на онлайн магазин
Какво трябва да знаем при създаването на онлайн магазин

Какво трябва да знаем при създаването на онлайн магазин

Ако вече сте решили да инвестирате в създаване на онлайн магазин, тогава трябва да се запознаете по-детайлно с важните елементи при този привидно лесен процес. Повечето хора не обръщат внимание на маркетинг съветите, които биха улеснили цялостната работа по създаване на онлайн магазин, затова ние ще ви представим най-важните елементи, които трябва да знаете преди да давате пари за създаване на онлайн магазин.

Безплатен онлайн магазин или платено решение. Доста предприемачи решават да инвестират скромна сума в създаване на онлайн магазин, като избират вариант да не плащат за изработката на електронния магазин. В тези случаи много често не се постига достатъчно добър краен резултат. Повечето безплатни платформи имат еднообразен дизайн, скромна функционалност и поддръжка, която сами трябва да осъществявате в последствие. Препоръчително е, ако нямате достатъчно дизайнерски и чисто програмистки умения, да се доверите на специалисти, които да създадат вашия онлайн магазин професионално, като след това да гарантират поддръжка, бъдещи промени и SEO оптимизация.
Съществува и среден вариант, при който използвате готова платформа, на която плащате месечна такса. При този вид услуга имате далеч по-голям избор от дизайн и функционалност, но ограниченията започват да се усещат в момента, в който вашия онлайн магазин се разрасне. Този вид създаване на онлайн магазин се препоръчва за прохождащи предприемачи в електронната търговия, но в последствие отново ще се нуждаете от промени , къстъмизация и т.н., което води до допълнителни разходи.

Качествен дизайн и функционалност. В създаването на онлайн магазин един от най-важните аспекти е професионално направеният дизайн, чиито функции да бъдат максимално user friendly. Днес има безброй онлайн магазини и вашият трябва да бъде лесен за употреба, с приятен дизайн и напълно изчистен от излишни елементи. Професионалното създаване на онлайн магазин задължително включва наличието на уникална визия, която да грабва вашите посетители и да ги превръща в клиенти.

Mobile friendly – Няма качествено създаване на онлайн магазин без наличието на добра версия за мобилни устройства. Допреди време беше модерно електронните магазини да имат отделна мобилна версия, но днес 99% разчитат на responsive дизайн и апликации за андроид и iOS. Задължително условия е вашият онлайн магазин да има лесна за употреба мобилна версия, защото голяма част от потребителите пазаруват през своите телефони и таблети и тази тенденция се увеличава с всяка година.

Лесна поръчка. Може да звучи елементарно за повечето от вас, но много магазини нямат изчистена и лесна форма за поръчка. Едно от задължителните условия при създаване на онлайн магазин е да имплементирате максимално бърза форма за поръчки, която да е затруднява вашите клиенти, но същевременно да събира нужната информация за тях, така че да не се нуждаете вие от пояснения по телефона.

Бърз сайт и хостинг услуга. Скоростта продава. В създаването на онлайн магазин много важна роля играе добрият хостинг и бързата платформа, на която е направен вашия сайт. Доказано е, че ако вашия сайт зарежда за повече от 2-3 секунди, то 60% от посетителите веднага ще го напуснат. Сами може да прецените колко големи загуби ще понесете, ако вашия онлайн магазин е бавен.

Създаване на онлайн магазин и SEO оптимизация. Електронната търговия е най-големият отрасъл в онлайн пространството, който се влияе от SEO оптимизацията. Много хора смятат, че повечето магазини просто плащат за PPC реклама и оттам получават своите посещения, но това не е вярно. Самите Google заявиха тази година (2017) в своя блог, че най-добрата инвестиция за дългосрочна печалба за онлайн магазините е именно SEO оптимизацията. Задължително е създаването на онлайн магазина да бъде съобразено с последните SEO тенденции и да се консултирате със SEO компания, защото бъдещите ви резултати и печалби зависят най-вече от това.

Възможност за различни плащания. В процеса на създаване на онлайн магазин задължително ще трябва да внедрите и най-разпространените методи за разплащане онлайн. Освен задължителното за повечето магазини плащане при доставка, трябва да поддържате и други варианти, за да може да улесните вашите клиенти. Най-често използваните начини за плащане са банков превод, банкова карта, epay.bg и paypal.com. С колкото повече системи за плащане разполагате, толкова по-реномиран и доверен изглежда вашия магазин.

Ясни условия и система за рекламация. Днешните потребители вече са гледат обстойно електронният магазин преди да закупят нещо, особено ако вашият не е достатъчно известен и реномиран. Именно заради това ще трябва да попълните всяка информация (адрес, име на фирма и други данни) за да вдъхнете доверие на бъдещите ви клиенти. Не забравяйте в процеса на създаване на онлайн магазин да внедрите и качествена система за рекламации, защото по закон сте длъжни да имате такава и да сте отговорни към претенциите на вашите клиенти.

Създаване на онлайн магазин от Optimystica
Създаване на онлайн магазин от Optimystica

Създаване на онлайн магазин от Optimystica

Optimystica изгражда онлайн магазини вече над 7 години. Екипът ни разполага с млади, обучени и професионално подхождащи кадри, които ще направят създаването на онлайн магазина ви по последните тенденции и ще гарантират уникален дизайн, висока функционалност и изцяло SEO оптимизиран сайт. Все още не сте решили как точно да създадете онлайн магазин ? Позвънете ни, а ние ще ви поканим при нас да обсъдим най-добрия вариант за вашите лични нужди относно създаването на онлайн магазин, който наистина ще продава!

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!