SEO оптимизацията е постоянно променяща се сфера и нуждата от нова информация е неминуема. Най-добрите източници на качествена информация в брашна си остават SEO блоговете. В световен мащаб има безброй много SEO блогове, но малко са тези, които имат полезно съдържание и дават наистина ценни знания на четящите.

Най-често SEO блоговете предлагат информация в следни направления на онлайн маркетинга – SEO оптимизация, SMM (маркетинг в социалните медии), платено рекламиране в Google, Facebook и други рекламни мрежи, маркетинг за електронна търговия. С течение на времето гореизброените понятия все повече се сливат и образуват цялостна маркетинг стратегия, която вече не може да бъде цялостна, ако не участват всички тези елементи. Много е важно хората, които се занимават със SEO оптимизация, да знаят, че вече SEO оптимизацията е съвкупност от социални мрежи, рекламни похвати и други, доскоро разграничавани от оптимизацията за търсачки.

В следващите редове ще ви представим класация с най-добрите SEO блогове, от които да черпите знания, да научавате новостите първи и да надграждате вашите SEO умения

Най-добрите SEO блогове
Най-добрите SEO блогове

Най-добрите SEO блогове в света

The Moz SEO блог – Едва ли има добър SEO оптимизатор, който да не е чувал за SEO блогът на Moz.com. Компанията е една от най-известните в SEO сферата, считана е от мнозина за основоположник на бранша. Блогът предлага изключително разнообразни материали, статии и видеа, посветени на SEO оптимизацията. SEO блогът на Moz е изключително ценен ресурс за всеки, който желае да има напреднали познания в областта на оптимизацията за търсачки. Честотата на публикуване е около 4-5 нови статии, видеа и други се пускат в рамките на седем-десет дни. Основателят на компанията и считан за SEO Гуру №1 в света – Ранд Фишкин често взима участие в SEO блога на Moz, допринасяйки с изключителните си познания и опит към цялостното качество и професионализъм на SEO блог Moz.com

Search Engine Land – SEO блогът на този популярен SEO, SEM уебсайт е много посещаван. Честотата на публикуване е изключително висока – около 40 нови поста всяка седмица. SEO блогът предлага освен професионални анализи за SEO, така и качествени статии, видеа и обучения по PPC реклама, социален маркетинг и различни наръчници за онлайн маркетинг.

Search Engine Journal – SEO блогът на “SEJ” компанията, която е базирана в САЩ, заема трето място в нашата класация. Щатската компания е сред най-реномираните в бизнеса и нейният SEO блог не отстъпва по класа. Седмично в него се публикуват по 20-25 статии, като се покриват различни аспекти от онлайн маркетинга – SEO оптимизация, реклама, социални медии, content маркетинг и други. Характерно за този SEO блог, че много често има статии, дело на guest писалите, които са известни експерти в техните области.

SEO блогът на Neil Patel. Много хора смятат Нийл Пейтъл за един от най-влиятелните маркетинг експерти в света. Специалистът работи за компании като Amazon, NBC, GM, HP, като главната му задача е да съставя цялостни маркетинг стратегии за своите клиенти. “Wall Street Journal” дори го определя като най-влиятелният маркетинг гуру в света. Блогът на Нийл Пейтъл не отстъпва по професионализъм и качество от своя собственик. Седмично около 20 нови статии, ревюта, съвети, стратегии и други ценни материали се публикуват в него.

Reddit – SEO. Всички знаем за Reddit и въпреки, че мненията за мрежата са противоречиви, категорията за SEO е силно развита и добре подредена. Въпреки, че това не е точно SEO блог, Reddit SEO събира на едно място много ценна информация от SEO блоговете и сайтовете по цял свят. Модерацията е много добра, а самата общност много приятелски настроена.

Yoast SEO блог – Компанията Yoast, която предлага най-известния SEO плъгин за WordPress, има свой SEO блог, който заслужава вниманието на SEO специалистите и всички, които искат да научат повече за оптимизацията. Екипът на Yoast пише главно в няколко направления на онлайн маркетинга – SEO, Conversion Rate, електронна търговия и социални медии.

Search Engine Watch – Завършваме нашата класация с още един авторитетен SEO блог. Компанията SEW HQ е сред най-добрите в брашна, а блогът й предлага професионални анализи в сферата на SEO оптимизацията, социалния маркетинг и платената реклама в Google. Честотата на публикуване е малка (около 5-6 нови статии седмично), но качеството на съдържанието е много голямо.

SEO блог от Optimystica

Optimystica предлага на своите посетители професионален и изключително полезен SEO блог. Благодарение на нашия дългогодишен опит, постоянното усъвършенстване в онлайн маркетинга и желанието да споделим наученото с всеки наш посетител, нашия SEO блог ще ви предложи ценна, интересна и най-вече полезна информация. Основните теми, които SEO блогът на Optimystica засяга са :

  • SEO оптимизация. Най-често срещаните статии, разбира се, са свързани със SEO оптимизация. Нашия SEO блог обхваща всички елементи на модерното SEO – вътрешна оптимизация, техническо SEO, изграждане на линк билдинг стратегии, SEO одити, анализ на ключови думи и още много важни и полезни теми.
  • Социален маркетинг. Много важно е да се владее социалния маркетинг в днешно време, ако искаме да постигаме високи резултати в онлайн бизнеса. SEO блогът на Optimystica предлага най-различни статии, посветени на тънкостите в SMM, както и интересни анализи на социалните мрежи
  • Новости в онлайн маркетинга. Освен ценни съвети и наръчници, SEO блогът ни предоставя най-новите изменения в SEO, SMM и PPC сферите.
  • Онлайн търговия. Електронната търговия е основен клиент на онлайн маркетинга и SEO блогът на Optmystica обръща сериозно внимание върху различни аспекти, тънкости и проблеми, свързани с онлайн търговията.

Последни публикации от SEO блога на Optimystica

SEO блог
3 (60%) 2 votes
Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!