SEO консултации
SEO консултации

SEO консултации или защо се нуждаем от SEO консултант

Днес, наличието на онлайн присъствие е задължително за почти всеки бизнес. Нуждата от уеб сайт, facebook страница и поддържане на онлайн бранд е неделима част от успеха в 21-ви век. Няма водещ бранд в света, който да не инвестира огромни суми за онлайн маркетинг (реклама, SEO оптимизация, SEO консултации, социални мрежи и т.н.). Всички знаем, че водещата търсачка в света е тази на Google. Гигантите от Силициевата долина определят SEO оптимизацията за най-добрата инвестиция в дългосрочен план за всеки уеб сайт. Според тях наличието на SEO консултант за вашия бизнес, които да ви насочва и дава важни, полезни и работещи SEO консултации е приоритетно, ако сте решили да търсите предни позиции в търсачките (SERP).
SEO консултациите са подходящи както за напълно начинаещи в SEO индустрията, така и за собственици на сайтове, които искат сами да изпълняват SEO стратегиите , но имат нужда от SEO консултант, който да ги насочва в този нелек процес. Днес има възможност да се заемете самостоятелно със SEO на вашите уеб проекти. Ако искате да ръководите SEO стратегията си сам, но се нуждаете от SEO консултанти за да ви упътят и покажат основните насоки, тогава трябва да намерите някоя компания, която се занимава професионално с този тип услуги.

Видове SEO консултации
Видове SEO консултации

Видове SEO консултации

SEO фирмите предлагат най-различни видове SEO консултации, но като цяло този тип услуги може да ги обобщим в следните големи категории :

 

SEO консултации за ключови думи.  Първоначалната стъпка в SEO оптимизацията най-често е определянето на правилните ключови думи за всеки проект. SEO консултантите задължително трябва да покажат на своите клиенти как да се извличат максималните ползи от анализите на ключовите думи. Много е важно за бъдещите успехи да има ясно определени ключови думи, които да бъдат разпределени в тъй наречените целеви страници т.е. страници в сайтовете на клиентите, на които ще отговарят една или две ключови думи. От съществена важност е и правилния избор на думи, които ще имат шанс да се изкачат по-скоро в челни позиции. Изключително трудно е да се оптимизират силно конкурентни думи за нови сайтове, които нямат никаква SEO база. Този тип SEO консултации ще определят следващите стъпки от развитието на маркетинг стратегията на SEO оптимизацията.

SEO консултации за качествено съдържание. Една от най-важните черти на добрата SEO оптимизация е наличието на уникално съдържание, което освен да е насочено към крайния потребител (посетител), да бъде и SEO оптимизирано, според последните тенденции в сферата. Google споделят, че собствениците на сайтове, SEO консултантите и всички, занимаващи се със съдържание трябва да го създават за хората, а не с цел по-добро класиране в SERP. Всяка професионална компания, предлагаща SEO консултации трябва да насочи клиентите си така, че да създават съдържание, което да бъде интересно за посетителите, но и да бъде SEO оптимизирано. Още веднъж ще повторим, че съдържанието е много, много важен елемент от SEO оптимизацията и не трябва да се подценява, копира и неглижира.

 

SEO консултации за вътрешно SEO. Следващата важна стъпка от цялостната SEO стратегия е off-page SEO оптимизацията или тъй нареченото вътрешно SEO. Всеки SEO консултант трябва детайлно да обясни многото важни фактори в техническото SEO, което представлява голяма част от вътрешната оптимизация. Модерното SEO се гради върху технически оптимизиран сайт, който да бъде основата за всяка следваща стъпка от цялостната стратегия. SEO консултациите за вътрешната оптимизация трябва да обхващат всички важни елементи , започвайки от избор на домейн и хостинг услуга, през правилни описание, мета данни и съдържание, до вътрешен линк билдинг.

SEO консултации за външно SEO. Off-page SEO оптимизацията обхваща най-вече връзките от външни сайтове към този на клиентите или т.нар. външен линк билдинг. Качествените линкове от авторитетни сайтове са в основата на добрите резултати в SERP, заедно с вътрешното SEO и наличието на уникално съдържание. Много SEO консултанти предлагат SEO консултации, които не са напълно цялостни, а целят набавянето на някакви линкове от някакви сайтове. По този начин резултатите не са пълни и рядко се постигат задоволителни резултати. Има случаи, в които неправилният линк билдинг вреди изключително много на сайтовете и се превръща в много сериозен удар по амбициите и SERP резултатите. Именно затова е важно SEO консултациите да бъдат професионални и от SEO консултанти с доказан опит и резултати.

 

SEO консултации за социални мрежи. В последните години социалните мрежи заемат изключително важно място във всяка SEO стратегия и респективно SEO консултация. Всеки SEO консултант знае, че facebook, twitter, youtube, instagramm и другите социални сайтове са много, много ценен ресурс за SEO , въпреки че официално не се признава ролята им върху SERP резултатите. Днес, всички хора, посещаващи интернет, имат социални профили. Установено е, че 60% дори не излизат от Facebook, ако искат да потърсят нещо. Присъствието на вашата компания, бранд, фирма чрез страница или канал е задължително. SEO консултациите за маркетинг в социалните мрежи е отговорна и нелека задача, която обаче, ако е изпълнена правилно ще донесе много ползи на всеки бизнес. Поддържането, оформлението и развитието на социален профил изисква познания в областта, търпение, креативност и желание за постоянна работа. Ползите от един развит профил си заслужават усилията и средствата, които ще се вложат.

SEO консултации – Optimystica
SEO консултации - Optimystica

SEO консултации от Optimystica

3.5/5 - (2 votes)
Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!