SEO курс
SEO курс

SEO курс

SEO оптимизацията се доказа като един от основните похвати за успешни резултати в онлайн бизнеса. Електронният гигант Google дори официално обяви в блога си, че SEO оптимизацията е най-удачният вариант за дългосрочна инвестиция в онлайн маркетинга. В последните години интересът към SEO нараства постоянно и много хора започват да се занимават къде професионално, къде любителски с оптимизацията на уеб сайтове. Именно поради големия интерес, много професионалисти в областта започнаха да провеждат SEO курсове, било то онлайн, чрез семинари или платени обучения. Гладът за SEO курсове е голям и днес, когато все повече се обръща внимание на инвестициите в SEO оптимизацията.
Нуждата от SEO курс най-вече е породена от желанието на компании и/или собственици на бизнес сами да ръководят оптимизацията на проектите си, посредством собствените си кадри. Това е едно добро решение, ако въпросните SEO курсове, които се предполага, че трябва да обучат служителите, са на професионално ниво. Трябва много да се внимава кой ще изберете за вашите SEO курсове, защото при непрофесионални такива рискувате освен да загубите пари за некачествено обучение, така и да получите невярна и непълна информация за SEO оптимизацията. SEO курсовете трябва да предлагат цялостно обучение, което да обхваща от А до Я тънкостите в сферата, да подготви наистина добре кадрите, които се обучават, за да се постигне ефект от цялостната инициатива.

Безплатни или платени SEO курсове
Безплатни или платени SEO курсове

Безплатни или платени SEO курсове

SEO курсове могат да се намерят в най-различни варианти онлайн. Много от тях са безплатно SEO курсове, които всеки с добър английски може да почерпи информация. Същевременно, както във всеки бизнес, се предлагат и платени SEO курсове, които предлагат групово или в по-добрия случай – индивидуални уроци за клиентите.
Ако сте решили да черпите информация безплатно от интернет, тогава ви предлагаме следните доказани източници на SEO курсoве:
Moz.com – блогът на най-известната компания за SEO предлага постоянно нови и нови SEO курсове, теми, дискусии и видеа за материята. Седмично се качват поне 5-6 статии, които всички ние, SEO специалистите следим с интерес. Горещо препоръчваме на всички, решили да се самообразоват или надградят знания чрез безплатни уроци или SEO курсове.

Webmaster World – второто ни предложение е дискусионен форум, в който може да питате и ще ви отговорят. Въпреки, че сайтът не предлага точно SEO курсове, има много полезна информация се съдържа там, стига да имате времето да я прочетете.

Search Engine Journal – третото ни и последно предложение, предлагащо SEO курсве е този сайт, който е подобен на Moz.com. Изключително много инфо, постоянно добавящи се нови статии и must read сайт за хората, които се интересуват от SEO и иска да се самообразова посредством SEO курсове.

Трябва да отбележим, че безплатните SEO курсове, които ще намерите в мрежата, или поне тези, които са наистина добри , предлагат специфичен изказ, пълен със SEO терминология. За хора, които никога не са се занимавали с материята, ще отнеме доста време за да се запознаят с всеки нов термин, който чуят и след това да разберат реално за какво иде реч в безплатните SEO курсове.

Много от вас може би ще се запитат „защо да давам пари за SEO курсове, след като има толкова информация в нета и то безплатна ?“. Отговорът на този въпрос е много лесен – защото при платените курсове всичко ви се обяснява индивидуално, информацията е поднесена така, че да се възприеме от всеки, дори от хора, които никога не са се занимавали със SEO оптимизация. Платените SEO курсове са систематизирани, в повечето случаи професионално издържани уроци, които по етапно ви запознават с материята. В безплатните варианти трябва вие да се запознавате детайлно със всичко, което не ви е ясно. Много трудно е на човек, който няма технически или маркетинг познания дори да разбере терминологията в безплатните SEO курсове, какво остава да работи пълноценно, въпреки че е изгледал няколко от тези уроци.
Платените SEO курсове са хора и компании, които търсят гарантиран успех и качествено обучение. Фирмите, които предлагат SEO курсове са специализирани в това начинание, те подхождат индивидуално, търсят развитието в обучаващите се и винаги са готови да помогнат, дори и след края на SEO курсовете.
Ако сте компания или собственик на бизнес, които искат сами да ръководят SEO на своите сайтове, тогава най-удачният вариант е да се възползвате от професионални SEO курсове, които да подготвят вашите кадри за пълноценно изпълнение на SEO стратегия и респективно да постигнете добри резултати в SERP. Инвестицията в SEO курсове се изплаща многократно, защото онлайн бизнесът е постоянна битка между конкурентите за по-добро класиране в търсачките, за повече популярност в социалните мрежи и още много други важни елементи. Всичко това ще успеете да научите, ако се възползвате от професионални SEO курсове, които да запознаят вас или вашите служители с всичко необходимо да сте конкурентно способни в онлайн средата.

Елементи на SEO курс
Елементи на SEO курс

Елементи на професионалния SEO курс

Вие сте собственик на бизнес и сте решили да инвестирате в SEO курс, чрез които да обучите ваши кадри за водене на SEO кампании. Първото нещо, което трябва да направите е да проучите компаниите, които предлагат SEO курсове. Внимателно анализирайте в какво точно се състоят SEO курсовете, за които ще заплатите пари. Има доста непрофесионални услуги на пазара, както в България, така и извън нея. Изборът на компания, предлагаща професионални SEO курсове е от изключителна важност за вашия бизнес. Реално вие поверявате успеха на онлайн бизнеса си в ръцете на обучаващите и вашите служители. Ако даден SEO курс не е добре направен, не съдържа достатъчно информация, обучаващите не се справят както трябва и служителите не получават нужното за да се извлече максимума от този SEO курс, тогава вие ще си дадете парите напразно.

В следващите редове ще ви представим най-важните елементи от всеки SEO курс, без които няма да има цялостен резултат.

SEO курс за анализ на ключови думи. Това е първата важна крачка във всяко обучение за SEO. Ключовите думи са първият важен фактор, който трябва да се анализира и внедри правилно във всяка SEO стратегия. Няма професионален SEO курс, който да не акцентира детайлно върху анализа, избора и употребата на ключовите думи. Реално погледнато ключовите думи са отправната точка, която ще  определи следващите стъпки в изграждането на индивидуалния план за оптимизиране.

Всеки SEO курс трябва да обясни много добре важността на ключовите думи и тяхната употреба. Например – изборът на кои точно ключови думи и словосъчетания ще предопредели сложността на SEO стратегията. С други думи, ако изберете думи с висока конкуренция, тогава ще трябва да влагате много усилия за изкачването им до по-високи позиции, което респективно ще отнеме и повече време.
В SEO курсовете трябва да се обясни и за keyword steaming, канибализъм при ключовите думи, акценти върху тях, добавяне на „цена“, stop words и още много други елементи на професионалния SEO анализ на ключови думи.

SEO курс за вътрешно SEO. След като сте се научили да анализирате и боравите правилно с ключовите думи, SEO курсът трябва да ви запознае с вътрешното SEO или т.нар. on-page SEO. Този главен елемент от всяка SEO стратегия в по-голямата си част е чисто технически умения. SEO сферата в последните години все повече се развива откъм технически изисквания и за да постигате челни класирания със сайтовете си, то трябва да сте наясно с последните тенденции в техническото SEO. Професионалните SEO курсове трябва да предлагат последните нововъведения и фактори в on-page SEO.
Ето и някои важни части от добре оформения SEO код на всеки сайт, които трябва да научите от вашия SEO курс:

  • Оптимизиране на тайтъли, meta описания, заглавия и подзаглавия.
  • Използване на HMTL5, структурирани данни, W3C валидиране
  • Премахване на фреймове и таблици в кода
  • Оптимизиране на скоростта и тежестта на сайта

Това са само частица от многото изисквания за добра техническа оптимизация. SEO курсовете трябва задължително да ви обърнат внимание върху изграждането на мобилен изглед на сайта, както и как точно да използвате AMP технологията, за да постигнете отлични резултати в мобилните търсения.

Вътрешното SEO има и друга важна част – съдържанието. Google винаги са казвали, че трябва да се създава съдържание, което да бъде насочено към хората, а не към търсещите машини. Качествените SEO курсове ще ви обърнат внимание върху тънкостите за писане на SEO оптимизирани текстове. С други думи – да създавате текстове така, че едновременно да привличате вниманието на посетителите , но и да бъдете забелязвам чисто технически и от търсачките.

SEO курсовете също така ще трябва да ви научат как да изграждате правилна архитектура на сайта (структуриране на страниците, използване на събдомейни, карта на сайта и други).

Последната голяма част от on-page SEO е правилното структуриране на вътрешния линк билдинг. Много е важно линковете ви в самия сайт да са коректно сложени, защото много често се получават разминавания, които влияят на резултатите в SERP.

 

SEO курс за външно SEO. След като сте научили как да оптимизирате сайта си е време SEO курсът да ви запознае с off-page SEO. Или иначе казано – изграждането на външна линк билдинг стратегия. Професионалните SEO курсове трябва да ви научат как да изграждате правилната линк билдинг система, а именно – създаването на линкове в авторитетни сайтове. SEO курсът трябва да запознае обучаващите се в различните методи за набавяне на линкове – директории, форуми, гест блогинг, размяна на линкове, собствена мрежа от сайтове за линкове и други. Неписано правило е , че Google най-вече следят съдържанието, техническото SEO качеството на външните линкове. Например : ако вземете линк от Wikipedia, то той ще бъде много по-ценен и важен за Google, отколкото да имате 50 линкове от сайтове, които нямат никаква тежест и авторитет онлайн.

SEO курсът ще трябва да ви запознае и техниките, които са забранени и позволени, защото много често в безплатните SEO курсове се предлагат някои способи, които не е добре да ги използвате, макар да носят бързи резултати.

SEO курс за социалните мрежи. Социалните мрежи станаха неизменна част от всяка стратегия за SEO и именно поради тази причина SEO курсовете вече я включват в своите уроци. Макар да няма официално признато отношение социални мрежи – класиране в SERP, масово SEO специалистите смятат, че правилното присъствие в социалните мрежи помага неимоверно много и за класиранията на сайтовете. SEO курсовете трябва да обучат обучаващите се как точно да се процедира в социални маркетинг, как да се акцентира върху дадено съдържание в социалните медии, как да се поддържат страници и канали във Facebook, Twitter, Instagram, Youtube и другите големи социални мрежи.

SEO курс за онлайн магазин. Сферата, която се нуждае най-много от оптимизация е онлайн търговията. Електронната търговия бележи постоянен ръст в печалбите и всеки търговец вече притежава електорнен магазин, с който да увеличава своите продажби. Много от световно известните вериги отбелязват по-големи приходи от онлайн магазините си, спрямо физическите си обекти. Няма други, които да разчитат така на SEO, както търговците в мрежата. Точно поради тази причина в SEO се формира отделна част, която обхваща тънкостите при онлайн магазините. Много SEO курсове са предназначени само за тях. Ако сте собственик на онлайн магазин, тогава задължително ще трябва да инвестирате в SEO, било то в SEO курсове или да заплащате за индивидуална оптимизация.

SEO курс Optimystica
SEO курс Optimystica

SEO курсове от Optimystica

Екипът на Optimystica има над 7 годишен опит в областта на оптимизацията и по-специално провеждането на SEO курсове. Ние обучаваме нашите клиенти посредством индивидуални SEO курсове, които провеждаме спрямо нуждите на всеки от нашите клиенти. Optimystica остава със своите клиенти и след края на SEO курсовете, защото се чувстваме отговори към техните проекти и бъдещи успехи. Ние ще сме винаги отворени за вашите въпроси, дори и след като сме приключили индивидуалния SEO курс.

Нашите SEO курсове обхващат цялата сфера на SEO оптимизация – ключови думи, вътрешно и външно SEO, маркетинг в социалните мрежи, SEO за онлайн магазин и други.

Ако се интересувате от SEO курсoве, то сте попаднали на правилното място. Позвънете ни и ние ще ви поканим в нашия офис, където заедно ще изясним какво точно ви трябва и какъв да бъде личния ви SEO курс. Не отлагайте, защото конкурентите не го правят !

5/5 - (1 vote)
Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!