SEO оптимизатор
SEO оптимизатор

Защо се нуждаем от SEO Оптимизатор

Почти всеки бизнес днес се пренася и в онлайн света. Всички знаем, че интернет променя постоянно целия бизнес и с напредването на технологиите много нови възможности се откриват пред всички онези, които развиват собствена търговия, предлагат услуги или друг вид бизнес. Едва ли има търговска марка в света, която да няма вече изграден уеб сайт. Всеки един сайт може да допринесе изключително много за развитието на даден бизнес, но задължително този сайт трябва да бъде подготвен за това от SEO Оптимизатор или компания, занимаваща се с онлайн маркетинг и оптимизация за търсачки. Самите Google споделят, че наемането на SEO оптимизатор, с който да инвестирате в оптимизиране на вашия сайт така, че да бъде конкурентноспособен на останалите в сферата, е най-добрата възможност за дългосрочен успех в онлайн средата.
Необходимостта на SEO оптимизатор, който изцяло и професионално да подготви сайта ви с последните тенденции в SEO оптимизацията, е неразделна част от много бюджети на средни и големи компании. Собствениците на бизнес разбраха, че ако искат да постигнат нещо в интернет продажбите и услугите, то задължително ще трябва да се инвестира в SEO компания, SEO оптимизатор, които да предложат модерна, качествена и печеливша маркетинг стратегия за развитие на даден сайт.

SEO оптимизация услуги
SEO оптимизатор услуги

Какви услуги предлага SEO оптимизатора

Днес много хора и компании предлагат SEO услуги, но за да изберете най-добрият вариант за SEO оптимизатор трябва да следите за следните задължителни услуги, които да ви предложат отсреща:

Анализ на ключовите думи. Задължително SEO оптимизатора трябва да изпълни цялостна стратегия за анализ, подбор и употреба на ключови думи за вашия уеб сайт. Това е първата важна крачка, с която се започва всяка SEO стратегия. Наличието на коректен анализ според вашите нужди и бизнес тенденциите е есенцията на потенциалния ви успех. SEO оптимизаторът трябва детайлно да ви запознае с възможностите, които стоят пред вас като избор на думи, конкуренция на същите тези избрани думи и възможност за добро класиране в SERP. Според позициите на вашия уеб сайт трябва да се направи оценка на вашата онлайн видимост и SEO оптимизаторът да ви предложи най-подходящия вариант за ключови думи > целеви страници. Единствено чрез правилния избор на ключовите думи, посредством детайлен анализ и модерен подход на SEO оптимизатора, вие ще имате възможност да постигнете добри резултати в бъдещ план.

On-page SEO. Вътрешното SEO (на анлг. On-page SEO) е следващата важна част от стратегията на всеки SEO оптимизатор, която трябва да получите и да бъде изпълнена професионално. След като сте избрали вашите ключови думи, ред идва на самия уеб сайт, и най-вече техническите изисквания той да бъде user & google friendly. С други думи – за да се харесва на Google вашия сайт, той трябва да се харесва и на посетителите ви, а за това трябва да се изпълнят не малко правила и промени във всеки неоптимизиран уеб сайт. SEO оптимизаторите влагат много време за да подготвят проектите си в on-page план. Когато избирате компания и SEO оптимизатор трябва да поискате анализ на вашия уеб сайт. Това се нарича SEO одит и се прави задължително от всеки SEO оптимизатор. Чрез въпросния одит вие ще получите детайлен анализ, посредством които ще разберете слабите страни на вашия уеб сайт и с какво трябва да се заемат SEO оптимизаторите, които сте наели за изпълняване на SEO стратегията за вашия проект.
След като сте получили SEO анализ, следващата стъпка е SEO оптимизаторът да ви предложи решение на всичките проблеми от техническо естество на сайта. Няма уеб сайт, който да не се нуждае от подобрения, дори и най-скъпо платените такива. SEO сферата се мени постоянно и промените към новите изисквания са почти ежемесечни. Google променя алгоритмите си по 600-700 пъти годишно, което води до множество нововъведения, особено в техническата част. Всеки добър SEO оптимизатор знае за следния пример – AMP технологията, която вече стана много важна част от всеки сайт, заради важността на мобилните търсения и посещения. Допреди година почти нямаше собственик на сайт, който да инвестира в AMP разработки за проектите си, докато днес вече масово се заплаща и затова.

Освен чисто техническите промени, SEO оптимизаторът трябва да ви изгради и качествено съдържание посредством обучение или наличие на копирайтър (това зависи от вашите възможности и се избира индивидуално). Google винаги са казвали : „правете съдържание за хората, а не за търсачките“. Един опитен SEO оптимизатор знае, че има тънкости в писането на статии, като може да се достигне перфектен баланс между SEO оптимизиране на даден текст и добре написан за четящите ви посетители/клиенти.

Off-page SEO. Третият важен елемент, за които трябва да следите при избор на SEO оптимизатор е наличието на професионален подход при изграждането на външно SEO. Под off-page SEO най-вече се разбира наличието на професионална линк билдинг стратегия, която да извлече максимума от качествени вързки от авторитетни сайтове. Наличието на много линкове, без те да имат SEO тежест е безсмислено. Много SEO оптимизатори просто добавят някакви линкове за вашия уеб проект, но това не е ползотворно, дори напротив – може да доведе до вреда и спад в класирането ви в Google и другите търсачки.
Професионалните SEO оптимизатори имат изградени собствени мрежи  за набавяне на линкове и много добре разбират важността от наличието на качество пред количество.
Някои от SEO оптимизаторските компании предлагат и ORM (онлайн мениджмънт на репутацията ви). Това е встрани от услугите на един  SEO оптимизатор, но помага много, ако имате изграден бранд, по който често се злослови и вие не можете да се защитите в онлайн света.

SEO за социални мрежи . Ако държите вашия SEO оптимизатор да ви бъде максимално полезен, тогава трябва да ви предложи и оптимизация за социалните мрежи. В последните няколко години SEO в социалните мрежи се превърна във неразделна част от цялостната стратегия на всеки професионален SEO оптимизатор. Социалните сигнали са изключително мощен инструмент, който помага неимоверно за доброто класиране в Google, а също така и за набирането на аудитория и разпространението на вашия бранд, ако нямате достатъчно известност. SEO оптимизаторите признават, че facebook, youtube, twitter и другите известни социални мрежи са станали с приоритет в доста маркетинг стратегии, след като се изпълни вътрешното и външното SEO. Нуждата от SEO оптимизатор за социални мрежи е наложителна, защото битката за надмощие сред конкурентите се пренесе отдавна във facebook, youtube (за видео), twitter (за последователи), дори и Instagram вече е таргет за средните и големите брандове. Всяко харесване, споделяне, цитиране и т.н. води до положителен ефект за вашия сайт и бизнес респективно. Добрите SEO оптимизатори са наясно с това.

Optimystica – SEO оптимизатор
Optimysica - SEO оптимизатор

Optimystica – правилният избор за SEO оптимизатор

Ако се нуждаете от професионален SEO оптимизатор, изградил множество успешни стратегии за своите клиенти – то вие сте на правилното място. Optimystica сме се доказали като едни от лидерите в бранша на SEO оптимизаторите, работим с много клиенти, сред които и едни от най-големите имена в родния бизнес. Разгледайте нашето портфолио с клиенти и разработени стратегии и се убедете сами в професионализмът ни. Ние сме млади, енергични и отдадени на работата си SEO оптимизатори, които постоянно самоусъвършенстват уменията си. Ние сме автори и на единствената книга за SEO, издадена от родни автори. Ние разбираме от SEO, прилагаме успешно знанията си за нашите клиенти и постигаме желаните от тях резултати!

Optimystica – SEO оптимизаторски екип, който постига успехи ! Позвънете ни, елате ни на гости и ние ще изградим за вас индивидуален план за действие, с който ще постигнете гарантирани успехи в онлайн света.

5/5 - (1 vote)
Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!