50 нюанса SEO (част 2)

seo-tips

Прочетохте ли първите 25? Ето още съвети, които да използвате за високи резултати в интернет пространството:

 1. Redirects

Ако притежавате повече от един домейн за един и същи сайт, използвайте винаги 301 Redirect , за да държите всичко под един покрив.

 1. Блогъри

Някои блогове се радват на голяма аудитория и сайтовете им отчитат високи резултати. Старайте се да бъдете полезни в информацията, която разпространявате, линковете, които прилагате и пътят, към който водят те!

 1. Партньорства

Имате ли бизнес партньори? Говорете с тях и вижте как можете да си бъдете взаимополезни в интернет пространството. Размяна на линкове (но не и реципрочни) е добро решение от SEO гледна точка.

 1. Списъци

Уеб търсачките обожават списъци. Структурираната информация е винаги за предпочитане както от тях, така и от клиенти и случайни посетители.

 1. Експериментирайте

Най-добрия начин да разберете как работи Гугъл е докато експериментирате с него.Направете си тестов сайт и пробвайте различни настройки и опции, за да видите как работи ranking системата.

31.Ненужни връзки

Ако една страница съдържа два линка водещи към едно и също място, то само единият ще бъде взет под внимание. Не претрупвайте съдържанието на страниците си с ненужни връзки.

 1. Внимавайте с повторенията!

Дублиране на текстове и съдържание може много сериозно да навреди на класацията ви в Гугъл. Уверете се, че всичко, което публикувате е уникално – както във вашия сайт, така и във външните.

 1. Пазете домейна си.

Ако видите уебсайт, който съдържа в името на домейна си “free”, “link”, “SEO”, опитайте се да го избегнете.

 1. Винаги събирайте информация

Как можете да сте сигурни, че линковете ви в чужди сайтове имат ефект и влияят положително? Събирайте информация, анализирайте я и го правете постоянно.

 1. Изчистете кода.

Уверете се, че всичко по частта с кода е наред. Crawler-ите не обичат неясни данни по уебсайтовете.

 1. Не залагайте на клишетата

Бутони като „Купете сега“, „Кликнете тук“ и други подобни няма да ви донесат повече успех. Използвайте персонализирани такива, които да са подобаващи за пазара, на който оперирате.

 1. Бъдете описателни

Винаги, когато става на въпрос за страници с продукти. Колкото по-подробни описания имате за продуктите си, толкова по-добре. Ако кръстите нещо „Продукт No 9856”, нито клиентите ви, нито Google ще знаят за какво става на въпрос.

 1. PR

Имате нещо за промотиране? Пишете новинарски публикации и използвайте колкото се може повече канали за реклама. Това е добър маркетингов подход и ви носи много линкове.

 1. Правете проучвания

Тук това важи в пълна сила, особено за избор на ключови думи и фрази. Проверявайте броят органични търсения за всяка избрана от вас дума или фраза.

 1. Контекстът е от значение

Изолираните изображения и линкове не са релевантни. Винаги обвързвайте снимки и картинки с адекватен текст към тях.

 1. Власт

Не създавайте линкове само към сайта ви. Погрижете се да имате поне по един линк водещ към външна препратка в сайт с релевантно по темата съдържание.

 1. Повече от един

Разбира се, Google е предпочитаната търсачка по цял свят. Но помислете си колко полезно ще е да присъствате в Bing и Yahoo резултатите.

 1. Seasonal съдържание

Тук имаме предвид всякакъв тип публикации за временни събития, празници, културни мероприятия и подобни, които са обвързани с вашите дейности. Така създавате усещането за „в крак с времето“. Освен това хората търсят определени неща в определеното за това време, можете да се възползвате от това!

 1. Boost!

Разполагате с хубав пост в социалните медии. Не се колебайте да го boost-нете! Радвайте се на по-голяма аудитория.

 1. Редактори

Винаги се консултирайте с редактор преди да публикувате нещо в мрежата. Вторият поглед винаги води по-качествени резултати.

 1. Партньорствата и линковете

Ако имате партньори в бизнеса,които искат да промотирате тяхно събитие, кампания, продукт или друго – помислете за възможностите, които ви предоставя това.

 1. PPC

Няма нужда да плащате за всяка възможна дума. Балансът между органичен и платен маркетинг е ключ към успеха!

 1. Google любов

За да бъдете индексирани по-добре и по-бързо в Google, покажете „любовта“ си към търсачката като ползвате техните продукти – например Blogger, Google+, YouTube.

 1. Статични URL адреси

В името на ранкирането, статичните URL адреси са много по-полезни от динамичните. Все пак, как можете да се индексира страница, ако URL адресът се променя постоянно?

 1. Бъдете търпеливи

SEO оптимизацията отнема време. Не очаквайте резултатите на секундата. Ако някой уебсайт израства бързо в ранкирането, може би използва лоши практики и рано или късно ще понесе наказание. Ако все пак бързате с резултатите, помогнете си с Adwords!

Тези кратки съвети са напълно приложими за всеки сайт с търговска цел. Разбира се, за вашите специфични нужди винаги можете да ни се обадите, ще се радваме да ви помогнем!

Rate this post
Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

seotoolset-tools-graphic-optimysticatechnical-optimisation