Google държи 78% от пазара в САЩ

Има основателни причини почти всяка  SEO оптимизация е насочена към Google. Гигантът държи близо 78% от рекламния пазар за търсачките в САЩ. Благодарение на мобилните търсения доминацията на Google продължава и догодина се очаква тя да достигне рекордните 80%! Останалите 20% се разделят между  Microsoft, Yahoo, Yelp, Amazon, Ask and AOL. Приходите, които отчете компанията са 36 милиарда долара за изминалата година!

Тоталното превъзходство на компанията е видно за всички, като то е изключително изразително в мобилните търсения и тенденцията е да се увеличава, за сметка на останалите играчи в бизнеса с търсенията.

Специалисти очакват ръст при харчовете за РРС реклама, като прогнозите са за увеличение от 36.69 милиарда за 2017 до $45.63  през 2019.

Приходите, които пък Майкрософт регистрира миналата година от печалби само в САЩ са 2,79 милиарда долара. Доста далеч от лидерите Google.

Очаква се също така възход за Amazon и Yelp. Двете компании видимо бележат ръст в последните години относно приходите от търсачките им.

Определено РРС рекламата в онлайн търсачките става все по-предпочитана сред американските предприемачи и маркетинг специалисти. Това от своя страна показва, че хората се ориентират предимно през Google,Bing , Yahoo – факт, говорещ сам по себе си от важността на SEO оптимизацията.

Както винаги сме казвали – РРС рекламата е добра, но за бързи резултати и краткосрочен план. SEO оптимизирането се отплаща в пъти по-добре, ако бъде направено професионално, но отнема повече време за реализация и постигане на резултати.

5/5 - (1 vote)

Leave a Comment

Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!