Линкбилдингът през 2016-та за SEO експерти

Линкбилдингът е един от най-мощните инструменти, използвани за добрата SEO оптимизация и привличането на трафик в частност. Ето какво трябва да знаете за него през текущата 2016-та година:

Уверете се, че имате базовите познания

Линкбилдингът в основата си е свръзката между вашият сайт и други уеб сайтове. Освен най-мощния, това е и възможно най-легитимния начин за генериране на трафик. Търсачките разпознават добре и реагират положително на съдържание, което е линкнато към други места – това демонстрира известна степен на популярност, а от там и на качество на самото съдържание. Същестуват както органични (т.нар. white hat методи), така и нелегитимни (black hat) начини да правите линкбилдинг. За дългосрочен успех на извършваната SEO оптимизация, разбира се, се препоръчва фокус върху white hat техниките. Така или иначе, ако нарушите правилата сега, все някога Google ще ви настигне и ще ви накаже в по-късен етап. За жалост, трябва да знаете, че е много трудно да покриете миналото на сайта ви в интернет пространството!

Правете линковете си адекватни на съдържанието в сайта ви

Спам с линкове към вашия сайт по целия интернет работеше преди, но времената се променят. Уверете се, че правите линкове от подобни на вашия сайтове. Например, ако продавате части за велосипеди, със сигурност бихте искали вашето съдържание да е обвързано със сайтове за продажба на колела.  Ако Google, обаче, намери линковете ви в сайтове за готвене, то е много вероятно да ги приеме за спам.

Забравете автоматизираните методи

Последните Google ъпдейти позволяват лесна идентификация на линкове публикувани от автоматизиран софтуер.

„Целта не е да накарате линковете ви да изчезнат естествено, а да бъдат естествени!“

Мат Кътс (Бивш ръководител на Уеб Спам отдела на Google)

Помислете за съдържание, което има стойност

Начинът, по който можете да правите добър линкбилдинг е като създавате и обвързвате съдържание, което потребителите намират за интересно, любопитно и полезно. Така ще знаете, че хората ще споделят информацията и линкбилдингът ви ще бъде естествен.

Това е най-добрата форма на успешно привличане на трафик към сайта ви. Няма други заобиколни пътеки. Трябва да инвестирате време в създаването на съдържание, което хората ще и искат да четат и споделят.

Създавайте връзки със свързани уебсайтове

Добър подход е постването на ваши линкове в други сайтове. Това е легитимен, релевантен начин да окачествите съдържанието си, а и ви носи не само популярност, но и повече посетители. Един от начините е да попитате за колаборация. Някои ще се съгласят, други ще поискат споделянето на технли линкове във вашият уебсайт в замяна, а трети ще ви откажат. Запомнете, че вашите партньори трябва да добавят и линкове, а не само съдържание.

Жизненоважно е да запомните, че дните на спам и манипулация на алгоритмите на Google свършиха. Решението е само качествен органичен линкбилдинг – няма други начини да измамите системата. Както при всеки друг бизнес качеството на продукта и връзките са в основата на успеха, а тези две неща изискват време и усилия.

1/5 - (1 vote)
Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!