Онлайн маркетинг с изображения – по-важни от съдържанието?

optimystica-seo

Част от онлайн маркетинг стратегиите тип B2B е промотирането в блогове и публикацията на постове в социалните медии. Част от тези дейности се изразява в директното качване на снимков материал вместо статия, новина или друго от текстов тип. Според списание „Forbes“, използването на графични изображения набира пълна сила и ефективност през идните години и става все по-предпочитан маркетингов способ.
Според “Forbes”, снимките, картинките и изображенията привличат повече внимание от аудиториите, тъй като те се възприемат в пъти по-лесно от подробните писания. Ако това, обаче, ви звучи като постване на дразнещи gif-чета по социалните медии или всеобщ спам в блогове и сайтове, ние съвсем нямаме това предвид. Всичко се свежда до имидж и онлайн присъствие, а за да бъдат и двете на ниво трябва да съобразявате добре визуалното съдържание с впечатляващ кратък текст за по-голям ефект!

Използването на изображения в блогове и социални медии

Предполагаме сте виждали много блогове, в които не са използвани почти никакви снимкови материали, или пък други, в които има само това. Предизвикателството идва в точният момент, в който ще приковете вниманието с правилната пропорция и от двете. От маркетингова гледна точка по този начин ставате по-конкурентоспособни в сравнение с практиките на популяризация, които използват други бизнеси във вашия бранш.
Преди всичко, трябва внимателно да преценяте адекватността/корелацията на снимките и темата, на която пишете. Друго предизвикателство може да бъде намирането на подходящи изображение без необходимост от това да си платите за тях. При възможност, използвайте собствени фотографии. Ако блоговете и постовете ви са специфични, то със сигурност препоръчваме сами да създавате изображенията.

Използването на инфографики

Може би виждате прекалено често подобен тип съдържание по уебсайтовете напоследък. Въпреки това, инфографиките си остават много предпочитана форма на маркетинг. Те са интересни, цветни и предават кратко, точно и ясно информацията, която искате да аудиторията ви да види. Инфографиките са изключително подходящи за бизнеси, в които се използва суха материя или информация, която е трудна за усвояване на първо четене.
Създаването на инфографики може да бъде проблем в случаите, в които не знаете какви програми да използвате. С помощта на Photoshop можете да създадете интересно съдържание или пък да оставите нещата в ръцете на професионалистите.

Използването на Pinterest и Instagram

Instagram е все още мястото, на което можете да публикувате много снимки. Много компании намериха успеха си само промотирането на снимки и кратки рекламни клипчета.
Pinterest пък има страхотни опции за отграничаване на снимковото съдържание и обвързването му с вашият уебсайт. Акаунтът там е напълно безплатен!
Даваме ви повод за размисъл . Създайте впечатляващо съдържание и бъдете първи в бизнеса си! Ние от Optimystica можем да ви помогнем с тази задача за да бъдете на върха!

1/5 - (1 vote)
Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!

seo-optimysticaseotoolset-tools-graphic-optimystica