25 SEO статистики и какво можем да научим от тях (Част 2)

seo-optimystica

14. Във връзка с последната точка от предишната ни статия, 57% от B2B маркетинга казва, че SEO оптимизацията оказва голямо влияние в последващите отношения между компаниите.

Това е така заради предната статистика. Фирмите искат да ви намерят онлайн. Колко по-лесно е това, толкова по-добре за вас.

15. 53% от маркетолозите определят създаването на съдържание като единствената и най-ефективна тактика. (Newscred, 2014)

И така, можете да използвате какви ли не други тактики, но помнете – хората влизат в интернет за да търсят и намират. Всичко, което трябва да направите, е да ги спечелите по възможно най-добрият начин!

16. Органичните търсения имат около 14,6% close rate, в сравнение с 1,7% за outbound marketing-а. (Newscred, 2014)

17. 33% от кликовете в органичните търсения отиват за резултата на първо място в Google. (Social Fresh, 2014)

Отнема известно време да се класирате на върха, а това зависи и от конкурентоспособността и големината на нишата на вашият бизнес (тук визираме и ключовите думи, по които оптимизирате). Веднъж след като сте се озовали там, обаче – успехът ви започва да „вали“.

18. 61% от маркетолозите използват респонсивен уеб дизайн за сайтовете си като част от тяхната SEO стратегия.(Regalix, 2014)

Както споменахме и в предишната част на статията, използването на адекватен дизайн, който е приспособен за мобилни устройства, е необходимост. Можете да използвате това приложение, за да установите как изглежда сайта ви за потребителите, които го достъпват през смартфони и таблети.

19. 71% от маркетинговите изследвания показват, че използването на по-общи ключови думи привличат най-голяма част от органичния трафик. (Regalix, 2014)

Специфичните думи са добър вариант за тясното таргетиране, но това, което всъщност искате, са по-общи ключови думи, с които да обхванете голяма част от търсенето.

20. Най-високото ниво на потребление идва от органичното търсене на информация. (Marketing Pilgrim, 2014)

И отново, вие трябва да сте там, където са парите. Ако най-големите купувачи искат да ви намерят с едно търсене, то тогава там трябва да бъде вашето място!

21. До края на 2018-та ще има около 73 млрд. телефонни обаждания, генерирани само от мобилни търсения. Самите обаждания от търсения в Google и други търсачки отбелязват ръст с 42% на година.(Acquisio, 2014)

22. Средно, печалбите от реализации са 10 пъти по-високи от социалните медии.(Perform Insider, 2015)

Социалните медии са важни, но повечето бизнеси ще видят по- ефективен резултат ако печелят първите места в Google (линк), отколкото в Twitter.

23. Същата статистика за реализациите , само че на мобилни устройства, показва до 15% по-висока разлика, в сравнение със въздействието на социалните медии. (Perform Insider, 2015)

24. Над 58% от маркетолозите, които използват социалните медии за година или повече, са подобрили позициите си в търсачките. (Hubspot, 2014)

Най-голямото притеснение на Google е ангажираността на потребителя. Търсачката иска да види степента на ангажираност и полезност на сайта в интернет пространството. Какъв по-лесен и ефективен начин за това има от социалните медии?

25. Всеки месец има повече от 10,3 млрд. търсения в Google, като 78% от американските потребители използват интернет за търсене на продукти и услуги онлайн! (B2B Marketing, 2014)

Нека си направим няколко извода от тези 25 статистики:

  • Не подценявайте SEO оптимизацията!
  • Маркетолозите харчат все повече за SEO услуги, което означава по-голяма конкуренция;
  • Content Marketing и социалните медии в комбинация носят най-ефективните резултати в SEO оптимизацията;
  • По-голямата част от генерираният трафик идва от мобилни устройства;
  • Органичните посещения се отбелязват и ранкират по-добре, от колкото тези от социалните медии и outbound marketing;

Искате ли да се запознаете повече с  процесите на SEO оптимизация и ползата им за вас и вашият бизнес? Свържете се с екипа ни и ни разкажете целите си, а ние ще ви помогнем!

 

1/5 - (1 vote)
Свържете се с нас!

Ако не намирате търсената информация на сайта ни - свържете с нас и с радост ще ви помогнем!